COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset vihjeet Matkalaukun pakkaaminen: 16 kätevää vinkkiä

Kaikki artikkelit

Matkalaukun pakkaaminen: 16 kätevää vinkkiä

Oletko lähdössä viikonloppumatkalle, rantalomalle tai hiihtoreissuun? Unohda matkastressi ja lue Skyscannerin pakkausohjeet.

Näillä vinkeillä matkalaukun pakkaaminen sujuu kuin tanssi.

Ole järjestelmällinen!

1. Tee pakkauslista

Muistithan varmasti kaiken? Onko mukana passi ja hammasharja? Entä lasten pehmonallet?

Älä vaivaa mieltäsi turhilla yksityiskohdilla, vaan laadi pakkauslista. Kirjaa siihen kaikki tarvittava, esimerkiksi seuraavasti:

  • Välttämättömimmät tavarat: passi, liput, vakuutuspaperit, pankkikortit, puhelin, laturi, lääkkeet, lista tärkeimmistä puhelinnumeroista…
  • Hygieniatuotteet: shampoo, hoitoaine, hammasharja, kampa…
  • Vaatteet: takki, pari t-paitaa, shortsit, kahdet housut, sukkia…
  • Rantatarvikkeet rantalomalle: aurinkovoide, flip-flopit…
  • Vaellusvarusteet retkeilyreissulle
  • Varusteet aktiivista kaupunkilomaa varten: mukavat kävelykengät, rento takki tai huppari…

Kuinka pakkaat vaatteet helposti?

2. Vältä tahroja

Olet varmaankin joskus pakannut puhtaan vaalean paidan vain huomataksesi, että se onkin likaantunut matkalaukussa? Matkalaukun pakkaaminen ei ole rakettitiedettä, sillä muutamalla keinolla vältät ikävät tahrat ja likayllätykset. Pakkaa siis vaaleat vaatteesi nurin päin. Ja pakkaa kenkäsi pieneen muovipussiin. Tai käytä hotellihuoneesta löytynyttä suihkumyssyä!

3. Rullaa ja purista tyhjät ilmat pois

Matkalaukun pakkaaminen ei tarkoita rypistyneitä vaatteita, jos rullaat vaatteet tiiviiksi rulliksi. Voit jopa käyttää muovipusseja, jolloin puristat turhat ilmat vaaterullista pois. Eli: rullaa vaate, aseta muovipussiin, sulje lähes kiinni, purista ilmat ulos ja sulje tiiviisti. Saat matkalaukkuusi runsaasti lisää tilaa!

4. Kuutioi vaatteesi

Toinen pakkausvaihtoehto on kuutioida vaatteet käteviin pakkauskuutioihin. Niihin saat aseteltua pieniäkin vaatekappaleita selkeisiin lokeroihin, ja pääset käsiksi erilaisiin asusteisiin nopeasti.

5. Täytä tyhjät kulmat

Usein matkalaukun pakkaaminen aloitetaan suurimmista vaatekappaleista, ja hyvä niin. Voit nimittäin täytyy niiden väleihin jääneet tyhjät tilat ja kulmat pienemmillä vaatteilla. Pieneenkin tilaan mahtuu rullattu toppi, aluspöksyt ja sukkapari. Muista täyttää myös kengät!

6. Pysy raikkaana

Et takuulla halua vaatteidesi haisevan, kun pääset määränpäähän. Matkalaukun pakkaamisessa voi käyttää myös kevyitä hajusteita, esimerkiksi pikku tuoksupussia tai huuhteluaineella pestyä kangaspalaa.

Kuinka pakkaat laitteet kätevästi?

7. Suljettava muovipussukka

Me kaikki olemme varmasti pakanneet puhelimen laturit, tietokoneen johdot ja kuulokkeet pieniin myttyihin matkalaukun pohjalle? Ei enää. Hanki käteviä suljettavia muovipusseja ja lajittele johdot ja laitteet niihin! Samaa kikkaa kannattaa käyttää myös muihin pikkutavaroihin: pistä yhteen pussiin kotiavaimet, autonavaimet ja parkkilippu ja toiseen lääkkeet.

Lue lisää: 12 kätevää varustetta matkalle

Näin pakkaat meikit fiksusti!

8. Puuvillakangas

Naiset huomio! Puuterirasia tuppaa hajoamaan, ja usein juuri silloin kuin sen ei pitäisi. Vältä vahinko ja aseta puuterirasian ja kannen väliin ohut puuvillakangaspala. Näin rasia ei kolhiinnu ja halkea.

Ota mukaan myös luettavaa

9. Ei painavaa asiaa

Älä ota kaikkea mukaasi, vaan pakkaa järkevästi. Matkalaukun pakkaamisen ei pidä olla kirjojen tunkemista, joten ole fiksu: Jos et tarvitse paksua matkaopasta kokonaan, ota kuva opaskirjojen tärkeimmistä sivuista. Tai vielä parempaa, tilaa kirjat e-kirjoina ja ne kulkevat mukanasi koko ajan, kevyesti!

Kyllähän sinäkin matkustat puhelin taskussasi? Tässä lisää tietoa niistä sovelluksista, joita sinun ehdottomasti kannattaa ladata, kun lähdet reissuun!

Varo varkaita

10. Käytä tyhjää pulloa tai tuubia

Rannalla yksin tai porukalla ja haluatte kaikki mennä mereen yhtäaikaa? Onnistuu! Käytä tyhjää aurinkorasvatuubia ja jemmaa rahasi sen sisään. Tai piilota setelirahat huulirasvaputkiloon. Näppärää.

Ei enää turhia vuotoja!

11. Elmukelmu pelastaa

Et takuulla halua avata matkalaukkuasi ja huomata, että shampoopullo on vuotanut ja koko laukku tuoksuu laventelilta. Matkalaukun pakkaaminen on itse asiassa kätevää, kun käytät hyväksesi kelmua: avaa shampoopullon korkki kokonaan, laita korkin ja suuaukon väliin pala kelmua ja aseta korkki paikoilleen. Voit vaikka teipata korkin kiinni, jotta se varmasti pysyy paikallaan.

Vältä ylimääräiset maksut

12. Punnitse matkalaukkusi

Salainen ase matkalaukun pakkaamisessa: matkalaukkuvaaka. Kun tiedät oman matkalaukkusi painon, matkalaukun pakkaaminen on näppärämpää ja vältät turhat ylipainomaksut lentokentällä. Samalla vältät turhaa stressiä ja voit lähteä lentokentälle kevyin mielin!

Lue lisää: 10 parasta matkalaukkua käsimatkatavaroihin

13. Osta kevyt matkalaukku

Kaikkein kallein design-laukku ei välttämättä ole se käytännöllisin. Matkalaukkua ostaessasi muista tarkistaa, minkä pianoinen itse laukku on. Muuten saatat kantaa mukanasi turhaa painoa laukun muodossa.

14. Tiedä rajasi

Tarkista aina etukäteen, mitkä ovat sallitut matkalaukut lennollasi ja lentolipullasi. Jotkut lentoyhtiöt sallivat jopa kaksi matkalaukkua käsimatkatavaroiden lisäksi, toiset eivät taas yhtään ilman lisämaksua.

Lue lisää: sopiva käsimatkalaukun koko? Eri lentoyhtiöiden käsimatkatavararajoitukset kätevästi nyt taulukkona!

Näin vältät matkalaukkusi katoamisen

15. Väriä matkalaukkuun

Matkatavarahihnalta on joskus hyvin vaikeaa napata juuri se omansa; varsinkin kun kaikkien laukut ovat niin samannäköisiä! Ei huolta, tee kuin me: kiinnitä laukkuusi värikäs nauha tai matkalaukkuvyö. Mitä persoonallisempi, sen helpommin tunnistat oman matkapakaasisi!

Entä jos laukkusi katoaa?

16. Pakkaa kunnon käsimatkatavarat

Vaikka matkalaukkusi olisi kuinka persoonallinen ja värikäs, joskus sellaista vain sattuu: matkalaukku katoaa tai viivästyy. Muista siis, että matkalaukun pakkaaminen tarkoittaa myös sitä, että sinun kannattaa pakata kunnon käsimatkatavarat. Eli laita siis käsimatkalaukkuusi varapaita, sukkapari ja alusvaatteet. Niillä pääset alkuun, jos matkalaukkusi matka kestää sinun matkaasi kauemmin.

Lue lisää: Mitä voit pakata käsimatkatavaroihisi ja mitä et?

Lue myös nämä:

7 vinkkiä: Näin pakkaat matkatavarat Norwegianin lennolle
Norwegianin matkatavararajoitukset kätevästi taulukkona: katso kuinka otat mahdollisimman paljon käsimatkatavaroita lennolle ilman lisämaksuja.

7 tapaa selvitä Finnairin käsimatkatavararajoitusten kanssa! Katso myös sallittujen käsimatkatavaroiden tiedot kätevästi taulukkona
Mitkä ovat sallitut käsimatkatavarat Finnairin lennolla ja sallittujen käsimatkalaukkujen koko ja paino maksimissaan? Entä mikä on Finnairilla matkalaukun hinta, jos sen joutuukin laittamaan ruumaan? Paljon kysymyksiä, joihin löydät nyt vastauksen kätevästi Skyscannerin laatimasta taulukosta!

Pakkaa matkatavarasi oikein Lufthansan lennolle
Katso vinkkimme matkatavaroiden pakkaamiseen ja pääset lentoon rennosti.

Tutustu tarkemmin Air Francen matkatavararajoituksiin
Unohda matkastressi ja katso tästä vinkit matkalaukkujesi pakkaamiseen!

Lue vinkkimme: Näin pakkaat matkatavarat KLM-lennolle
Lähde lennolle fiksusti ja lue lisää vinkkejä lentomatkallesi. Näin matkustat KLM-lennolla kaikkein mukavimmin.

Näin pakkaat käsimatkatavarat British Airways -lennolle näppärästi.
Lennolle lähtö on helppoa, kun tietää miten pakata matkatavarat ja mitä saat ottaa mukaasi matkustamoon.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autonvuokrauksesta.