COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset Pienellä budjetilla Euroopassa

Kaikki artikkelit

Pienellä budjetilla Euroopassa

Ihanaa lomailla, vielä ihanampaa tehdä se pienellä budjetilla! Koe siis Berliini, Lontoo ja Bryssel pikkurahalla.

Brysselissä, Lontoossa ja Berliinissä on varsin helppoa lomailla myös pienellä budjetilla! Näin siis saat Euroopan reissustasi paljon irti vähällä rahalla, lue vinkit ja lähde matkaan.

1. Bryssel pienellä budjetilla

Historian lehtien havinaa Grand-Placen aukiolla

Brysselin vanhassa kaupungissa sijaitsevaa UNESCO-kohdetta, Grand-Placea, ympäröi 1800-luvun talot, joissa aikoinaan toimi niin teurastajia, leipureita kuin kynttilänjalkojen tekijöitä. Niiden joukossa sijaitsee myös Maison du Roi eli kuninkaantalo, jossa on nykyisin Brysselin kaupunginmuseo. Vaikka pääsyliput maksavatkin vain muutaman euron, muista, että museoon on vapaa pääsy joka kuukauden ensimmäinen sunnuntaina. Ehkä mielenkiintoisinta museossa on yli 700 vaatekertaa, jotka on puettu vuosien saatossa Manneken Pis -patsaan päälle. Patsaan päällä on nähty niin Elviksen kuin Joulupukinkin vaatteet. Tämä Pissaava poika -patsashan on Brysselin symboli ja kaupunkilaisten (ja matkailijoiden) rakastama.

Bryssel pienellä budjetilla

Kuuluisaa (ja edullista) katuruokaa

Belgia on tunnettu ranskalaisistaan (frites), joita myydään frietkot -vaunuista pienissä paperitötteröissä. Kävimme testaamassa Place Jourdanilta muutamia tunnetuimpia ranskalaisten myyjiä: Kylläpä maistuu! Uppopaistettujen herkkujen lisäksi Brysselistä saa myös monenlaista muuta katuruokaa. Testaa etanoita (karakollen) Chez Jef & Filsin paikassa lähellä Boursea. Tämä ravintola on myynyt klassikkokeittoaan yli 50 vuotta ja kupin kuumaa saat muutamalla eurolla. Lounasaikaan kannattaa suunnata ravintoloihin, joissa on tarjolla päivän annoksena stoemp-saucissea eli reilu annos makkaroita ja muusia. Annos maksaa yleensä noin kympin ja on niin tuhtia, että pitää nälkää iltaan asti. Ja jälkiruoaksi vohveleita, tietenkin!

Lue myös Top 12 maailman parhaimmat katuruoat

Museoita joka lähtöön

Brysselistä löytyy yksi maailman merkittävimmistä taidegallerioista Musées Royaux des Beaux-Arts, unohtamatta myöskään Musée Magrittea ja neljääkymmentä muuta museota. Kaikissa käyminen kävisi kukkaron päälle, mutta useimpiin on vapaa pääsy kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 13 jälkeen. Voit myös ostaa Brussels Cardin (24, 48 tai 72 tuntia, 27€/35€/43€), jolla pääsee muun muassa ilmaiseksi kaikkiin museoihin.

2. Berliini pienellä budjetilla

Upeaa katutaidetta

Galleriat ja museot eivät ole ainoat paikat nauttia kulttuurista. Berliini on niin tunnettu katutaiteesta, että me suosittelemme matkustamaan kaupunkiin jo pelkästään näiden taideteosten vuoksi. Mistä siis parhaat teokset löytyvät? Tässä pari vinkkiä: ota suunnaksi Revaler 99 ja Urban Spree -alue tai pohjoisen Berliinin Tegel-järven ympärille syntynyt taidealue.

Lue myös 15 maailman kauneinta metroasemaa

Ole itse oma oppaasi

Aina ei tarvitse opasta tutustuakseen kaupunkiin. Hyvä vaihtoehto on hakea kartta turisti-infosta ja lähteä Berliinin kaduille itse. Kaupungissa on erittäin helppoa liikkua julkisilla kulkuvälineillä, ja varsinkin ratikan ikkunoista näet paljon, ja helposti. S-Bahnin eli kaupunkirautatien reitit kulkevat ristiin rastiin kaupunkia, joten mahdollisia reittivaihtoehtoja on todella paljon. Esimerkiksi S1-reitti kulkee etelä-phjoissuunnassa ja sen varrelta löytyy muun muassa kasvitietellinen puutarha, vanhan Anhalt Station -aseman jäännökset, Potsdamer Platz -aukio sekä Brandenburgin portti.

3. Lontoo pienellä budjetilla

Maailmankuulua taidetta ilmaiseksi

Lontoossa lähes kaikki museot ja galleriat ovat ilmaisia. Siis kymmeniä ja taas kymmeniä museoita täysin maksutta, aivan täynnä taideaarteita! Ykköskohteita ovat tietenkin National Gallery, British Museum ja Luonnonhistoriallinen museo. Käy tsekkaamassa myös ainakin Royal Academy of Arts sekä National Portrait Gallery.

Kiertoajelu punaisella bussilla

Kuuluisa double-decker eli kaksikerrosbussi on Lontoon liikkuva symboli ja paras tapa nähdä kaupunkia edullisesti. Joten ota istumapaikka bussin yläkerrasta, mieluiten ihan eturivistä. Matka maksaa vain 1,50 puntaa ja voit matkustaa niin pitkälle kuin vain haluat. Bussin nro 15 reitin varrella voit bongata St. Paul’s Cathedralin ja Tower of Londonin.

Hauskaa (ilmaista) tekemistä koko perheelle

Et ehkä tiennyt, mutta Royal Festival Hallista löydätte laulavan hissin! Kings Crossin asemalla on maaginen tunnelma ja siksi sinne kannattaakin suunnata kokeilemaan työntää matkalaukkukärryjä laiturille 9 ¾, Harry Potterin tapaan. Ja hei, V&A Museum of Childhood esittelee leluja vuosisatojen ajalta. Siis nukkeja, nukketaloja, tinasotilaita, pelejä ja vaikka mitä, aina 1600-luvuta alkaen.

Ihanat puistot ja joenrannat

Kävelyretki South Bankin vartta on tietenkin aivan ihana kokemus. Istahda katselemaan maisemia Greenwich Parkiin ja nauti ulkoilmakonserteista ja -teatterinäytöksistä kuuluisassa Hyde Parkissa. Wimbledon Common -puiston lammet, luontoreitit ja tuulimylly ovat ehdoton kokemus, ota mukaan piknik-kori! Mahtava kävelykohde on myös Brompton Cemetery Kensingtonissa, hautausmaalla on hulppeat 35 000 hautakiveä ja -monumenttia.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla löydät parhaat mahdolliset lennot, hotellit ja autonvuokraukset.