Kartta

Lennot Ivaloon

Miten löydät halvat lennot Ivaloon?

Ivalo on varmasti yksi Suomen kansainvälisimpiä turistikohteita – tai ainakin pohjoisimpia! Lennot Ivaloon ovat siis erittäin suosittuja ympäri maailman erityisesti ruska- ja talviaikaan. Jos tiedossasi on jo tietty ajankohta, jolloin haluaisit ”pohjoisen portin” alueelle matkustaa, kannattaa lennot Ivaloon hankkia hyvissä ajoin. Tämä onnistuu Skyscannerin lentohaun avulla, joka kertoo sinulle markkinoiden laajimmin sen hetkisen lento- ja hintatilanteen kaikilta mahdollisilta lentoyhtiöiltä ja lentokentiltä. Hintavahti on myös tehokas työväline silloin, kun haluat tietää hinnanvaihteluista tietylle ajanjaksolle. Saat tiedon niistä nopeasti suoraan sähköpostiisi.

Lentokentät Suomessa, jotka tarjoavat suoria lentoja Ivaloon

Suomen suurin lentoasema Helsinki-Vantaan lentoasema on ainoa, joka tarjoaa suorat lennot Ivaloon Etelä-Suomesta.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Suomesta suoraan Ivaloon?

Tällä hetkellä vain Finnair tarjoaa lähes suorat lennot Ivaloon Suomessa. Useimmissa tarjolla olevista lennoista meno Ivaloon on suora yhteys, mutta paluu voi vaatia yhden pysähdyksen. Tarkemmat ja päivittyvät tiedot kannattaa tarkastaa Skyscannerin lentohausta. Helpoimmalla saat asian selvitettyä, kun raksit hakukentän alapuolelta kohdan ”Direct flight only” ja lähtömaaksi Suomen.

Ivalon lentokentät

Ivalon lentoasema on Suomen pohjoisin lentoasema. Se sijaitsee Törmäisissä noin 11 kilometrin päässä Ivalon keskustasta ja 25 kilometrin päässä Saariselästä. Lentoaseman ja lähimpien kohteiden, kuten Ivalon ja Saariselän välillä liikennöivät paikalliset bussit, kuten Matkahuolto, Eskelisen Lapin Linjat ja Kuljetusliike Ilmari Slant. Löydät lentoasemalta myös autovuokraamon sekä taksiaseman.

Milloin on parhain aika vierailla Ivalossa?

Ivaloon suunnataan tavallisesti sen suosituimpana aikana eli yöttömän yön aikaan. Yötön yö kestää Ivalon ympäristössä aina toukokuun puolivälistä heinäkuun loppuun. Tuona aikana aurinko ei laske ollenkaan, mikä on omiaan luomaan mystiikkaa ilmaan. Ja jopa siinä määrin, että tätä ihmeellistä sesonkia tullaan ihastelemaan ympäri maailmaa. Talvella alueelle vetävät tietenkin talviaktiviteetit, kuten hiihtely ja laskettelu, joita tullaan harrastamaan alueen suosituimpaan laskettelukeskukseen Saariselälle. Talvisesongin aikaan lennot Ivaloon ovatkin kalleimmillaan, joten lippuostosten kanssa kannattaa olla ajoissa liikenteessä.

Mitä nähdä ja tehdä Ivalossa?

Ivalo on erityisesti luontomatkailijan unelmakohde! Se tarjoaa monipuoliset puitteet erilaisiin urheiluaktiviteetteihin aina hiihtämisestä lasketteluun, mutta myös niille, jotka haluavat nauttia luonnonrauhasta omassa tahdissa. Tämä onnistuu esimerkiksi vaeltelemalla sen kauniissa kansallispuistoissa, kuten Lemmenjoen tai Urho Kekkosen kansallispuistoissa. On hyvä tiedostaa, että vaikka puhutaan lähes Ivalon erämaa-alueista, toimii siellä erähotelleja, jotka tarjoavat turisteille kaikenlaista ohjelmaa aina maastopyöräilystä kulttuuripalveluihin, ja alueen kaupat palvelevat yötä päivää. Aivan tundran kaltaisille alueille ei tarvitse matkailijoiden itsenään lähteä, jos he eivät halua! Kesäisin Ivalossa törmää myös moniin kalastajaporukoihin, jotka ovat saapuneet narraamaan kalasaaliita Inarijärvestä. Luonto näyttelee suurinta roolia Ivaloon matkatessa ja onpa alue on valittu myös yhdeksi maailman parhaimmista paikoista, joissa näkee revontulia.

Kuuluisimmat nähtävyydet: Lemmenjoen kansallispuisto, Urho Kekkosen kansallispuisto, Inarijärvi, Inari, Ivalo

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Ivalo lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Ivalo on yksi lentokenttä: Ivalo.
TUI, TUI.nl, easyJet, Norwegian Air International, Royal Wings, Lufthansa, Tuifly.be sekä Finnair lentävät suoraan kohteeseen Ivalo.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Ivalo on tammikuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.