Kartta

Halvat lennot Helsingistä Johannesburgiin

Lennon tiedot kohteesta Helsinki Vantaa kohteeseen Johannesburg OR Tambo

Edullisin paluuhinta viime kuussa

480 €

Suoraa lentoyhtiötä

0

Keskimääräinen lennon kesto, lennon pituus 9629 kilometriä

14h 10min

Suosituin lentoyhtiö viime kuussa

British Airways

Johannesburg OR Tambo

1 lentokenttä

Lentoyhtiöt, joilta löydät lentoja reitille Helsinki-Johannesburg

Suoria lentoja Helsingistä Johannesburgiin ei tällä hetkellä löydy. Vaihdollisia lentoja esimerkiksi Istanbulin ja Dohan kautta tarjoavat muun muassa Qatar Airways ja Turkish Airlines.

Lue vinkkimme kuinka pakata käsimatkatavarat Turkish Airlinesin lennolle.

Lue vinkkimme kuinka pakkaat käsimatkatavarat ja muut matkalaukut oikein Qatar Airwaysin lennolle!

Matkaan lähtö: Helsinki-Vantaan lentokenttä

Helsinki-Vantaan lentokentällä on kaksi terminaalia, T1 ja T2. Tarkistat Helsinki-Vantaan saapuvien ja lähtevien lentojen tilanteen kätevästi täältä!

Kenttä lähellä Helsinkiä

Helsinki-Vantaan terminaaleihin on suora yhteys lentokentän juna-asemalta. Kehäradan I- ja P-junat liikennöivät aikaisesta aamusta myöhään yöhön. Junaliput pitää ostaa etukäteen esimerkiksi lippuautomaatista tai kioskilta, liput maksavat 5,50€ (Helsingin alueelta lentokentälle) ja 3,20€ (Vantaan alueelta lentokentälle).

Helsingistä lentokentälle pääsee kätevästi paikallisbusseilla. Bussit Rautatientorilta (615), Elielinaukiolta (415) ja Hakaniemestä (617) kulkevat kentälle, matka kestää 30–45 minuuttia riippuen reitistä ja ruuhka-ajasta. Bussilippu Helsingistä (eli seutulippu) maksaa 5,50€. Monien kaukoliikenteen linja-autojen reitit kulkevat lentokentän kautta, bussilaiturit ovat kätevästi terminaalien edessä.

Matka taksilla Helsingin keskustasta lentokentälle kestää noin 40 minuuttia. Matkan taksa on noin 40-50€. Voit tulla kentälle myös omalla autollasi, kentältä löytyy paljon lyhytaikaisia ja pitkäaikaisia pysäköintipaikkoja. Lue lisää Helsinki-Vantaan ja muiden Suomen lentokenttien pysäköinnistä. Lentokentän parkkialueilta on ilmainen kuljetus molempiin terminaaleihin.

Jos sinut saatetaan lentokentälle, voi jäädä kyydistä aivan terminaalin edessä. Jos kuljettaja haluaa nousta autosta ja tullaa saattamaan sinua kentälle asti, auto täytyy viedä parkkiin esim. terminaalien lähellä sijaitseville pikaparkkialueille.

Kentän monipuoliset palvelut

Lentokentän myymälöistä ja kioskeista voit ostaa vaikkapa design-tuotteita, kosmetiikkaa, asusteita, evästä ja juomia sekä matkalukemista. Hanki viihdykkeeksi esimerkiksi lehtiä, osta tarpeellisia matkatarvikkeita ja kivoja tuliaisia. Ravintolat, kahvilat ja baarit tarjoavat mm. kahvia, olutta, lounasta ja muuta hyvää syötävää.

Matkustajien käytössä on ilmainen wifi-yhteys, jonka käyttöön et tarvitse tunnuksia tai salasanoja. Lähtöporttien lähellä on istumapaikkoja ja pistokkeita, erillisiä työtiloja ja rauhallisia lounge-tiloja. Kentän Kainuu-lounge on matkustajien vapaassa käytössä ja siellä on myös mm. Book Swap -kirjanvaihtopiste, johon matkailijat voivat jättää tai ottaa matkalukemisia.

Terminaali 1:ssä voit nähdä hienon Convair 340 -lentokoneen moottorin ja terminaali 2:ssa on nähtävillä Junkers A 50 Junior -urheilulentokone. Katsele lentokentän laskeutuvia ja nousevia koneita lentokentän katseluterassilta.

Saapuminen: Johannesburgin lentokenttä

Johannesburgin lentokenttä eli OR Tambo International Airport on Afrikan vilkkain ja suurin lentokenttä. Se sijaitsee noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Taksit

Tuloterminaalien edestä löydät myös takseja, jotka ajavat sekä Johannesburgiin että lähialueille. Viralliset taksit tunnistat katolla olevasta keltaisesta taksivalosta. Matka keskustaan kestää 30-45 minuuttia.

Bussit

Bussilaiturit sijaitsevat aivan tuloterminaalien vieressä. Paikallisbusseilla matkaaminen on erittäin edullista ja esimerkiksi Rea Vaya -bussit kulkevat Johannesburgin keskustaan ja välipysäkkejä löytyy lähes puolen kilometrin välein. OR Tambo -shuttlebussit liikennöivät lentokenttäalueella terminaalista toiseen, mutta tarjoavat myös pidempiä bussimatkoja, mm. Johannesburgin keskustaan.

Vuokra-auto

Lentokentältä voi myös vuokrata auton. Etsi ja löydä vuokra-auto Skyscannerin avulla.

Muista nämä, kun matkustat Johannesburgiin

Kun matkustat Etelä-Afrikkaan, passisi tulee olla voimassa vielä 6 kk matkasi jälkeen. Viisumia et tarvitse alle 90 päivän matkoille. Matkaan lähtiessä kannattaa aina tehdä myös virallinen matkustusilmoitus. Sen voi tehdä kätevästi joko netissä tai tekstiviestillä.

Lentokentälle kannattaa saapua hyvissä ajoin ennen lennon lähtöä. Varsinkin kesäisin ja muina sesonkiaikoina lentokentillä voi olla ruuhkaa. Ole myös tarkkana siitä, millaisia matkatavaroita voit pakata käsimatkatavaroihin ja mitkä matkatavarat pitää pakata kuljetettavaksi ruumaan laitettaviin matkalaukkuihin. Tutustu tarkemmin eri lentoyhtiöiden käsimatkatavararajoituksiin.

Hyvä tietää: Johannesburg

Näe ja koe: Etelä-Afrikan suurin kaupunki Johannesburg on monimuotoinen ja vilkas matkakohde. Kaupungin maamerkkejä ovat korkeat teletornit Brixton ja Hillbrown. Mielenkiintoisia nähtävyyskiä löytyy runsaasti. Tutustu Etelä-Afrikan historiaan Apartheid-museossa, tee kävelyretki johonkin monista veheristä puistoista, istahda viehättävään katukahvilaan ja näe värikäs yöelämä.

Sää ja ilmasto: Johannesburgissa on kesä kun Suomessa on talvi, ja toisinpäin. Johannesburgiin kannattaakin matkustaa talviaikaan, loka-huhtikuussa. Silloin kelit ovat parhaimmillaan.

Hintataso: Syöt, juot ja shoppailet Johannesburgissa halvemmalla kuin Suomessa. Kolmen ruokalajin illallinen kahdelle henkilölle maksaa Johannesburgin ravintoloissa noin 35€, Helsingissä samantyyppisen ravintolaillan hinta on keskimäärin 75€. Tuoppi olutta maksaa Johannesburgin ravintoloissa vajaa kaksi euroa ja Helsingissä keskimäärin kuusi euroa. Kuppi cappuccinoa maksaa Johannesburgin kahviloissa keskimäärin 1,50€ kun taas Suomessa cappuccino-kupillisen saa noin 3,50 eurolla.

Tiedot on tarkistettu heinäkuussa 2017.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.