COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset 12 kätevää varustetta matkalle

Kaikki artikkelit

12 kätevää varustetta matkalle

Onko veljesi, siskosi, poikaystäväsi, puolisosi tai työkaverisi himomatkailija? Ja et tiedä, mitä antaa hänelle lahjaksi? Me kerromme! Skyscanner esittelee nyt 12 matkailijan hyödyllistä varustetta, joiden avulla matkastasi tulee entistä mukavampi.

Kokeaksesi uutta ja ihmeellistä matkoillasi, joudut usein tinkimään mukavuudestasi. Valitettavasti et voi ottaa omaa sänkyäsi mukaan matkalle nukkuaksesi hyvin, mutta on olemassa käteviä ja hyödyllisiä varusteita, joilla saat matkoihisi lisää mukavuutta.

1. Luottokortin kokoinen monitoimityökalu

Mitä varten? Kiristä muttereita luottokortilla

Monitoimityökalu lompakossa? Tuskinpa. Mutta sitten keksittiin Wallet Ninja. Se on luottokortin kokoinen, littana monitoimityökalu, joka mahtuu lompakkoon. Ei uskoisi, että tämä ”kortti” sisältää neljä ruuvimeisseliä, kuusi jakoavainta, pullonavaajan, purkinavaajan, hedelmäveitsen, kirjeveitsen, pakkausveitsen, viivaimen ja jopa matkapuhelintelineen.

2. Käsikäyttöinen espressokone

Mitä varten? Hyvän kahvin valmistukseen, jos lähin Starbucks on tuhannen kilometrin päässä.

Jos aamu ja kahvi esiintyvät samassa lauseessa sinun elämässäsi, ei kannata luopua tästä tavasta vain siksi, että olet matkoilla ja kahvilaa ei ole lähimaillakaan. Ota mukaasi käsikäyttöinen espressokone Handpresso. Tämä kätevä varuste sisältää kaikki osat, mitä tarvitset ollaksesi oman elämäsi barista, matkoillakin. Lämmität sillä veden oikean lämpöiseksi, asetat kahvikapsulin paikalleen, pumppaat veden sen läpi ja siinä se! Nyt voit nauttia täydellistä espressoa myös telttaretkellä tai piknikillä.

Autoilijoille on olemassa oma Handpresso Auto, joka ottaa virran tupakansytyttimestä ja tekee espressoa kahvikapsuleista, mutta myös jauhetuista pavuista.

Lue myös tämä: Top 10 maailman kahvikaupungit

3. Älypuhelimen GPS

Mitä varten: Että et eksyisi maailman laidallakaan

GPS

Älypuhelin on matkailijan välttämätön varuste ja älypuhelin GPS-paikantimella sitäkin välttämättömämpi. Laita puhelimesi GPS-toiminto päälle ja sinulla on aina mukanasi oma yksityinen matkaopas. Varmista kuitenkin, että sinulla on mahdollisuus käyttää internet-yhteyttä, sillä ilman sitä tämä upea toiminto ei toimi. Nykyään on saatavilla myös puhelimeen ladattavia karttoja, joita voi käyttää silloin kuin internet-yhteys ei ole saatavilla.

Lue myös tämä: Top 15 parhaat sovellukset puhelimeesi ja tablettiisi

4.USB-autolaturi

Mitä varten: Ladataksesi kaikki varusteesi, kun olet tien päällä

Hyödyllisellä ja kätevällä USB-autolaturilla lataat puhelimet, tabletit, kameran ja DVD:n. Tutustuthan kuitenkin laitteiden verkkovirtajänniteisiin, että et riko laitteitasi.

Lue myös tämä: Maailmanlaajuinen matka-adapteriopas

5. Matkasilitysrauta

Mitä varten: Sileät vaatteet maalla ja merellä

Jos matkasi ei sisällä hotelleja, ota mukaasi matkasilitysrauta. Pienin sellainen mahtuu kämmenelle ja painaa puoli kiloa. Tällä ihmelaitteella silität höyryllä tai ilman. Tällä kertaa voit ottaa huoletta matkallesi pellavahousut ja silkkipaidan; kukaan ei edes huomaa, että ne ovat olleet matkalaukussa. Erittäin kätevää!

Tiedäthän muuten, että vaatteesi eivät rypisty, jos rullaat ne tiiviiksi rulliksi matkalaukkuusi.

Lue myös tämä: Skyscannerin Suuri Pakkausopas

6. Varavirtalähde

Mitä varten: Puhelimesi ikuista elämää varten

Vara-akku, joka auringonvalolla

Puhelimesi akku kuluu samaa vauhtia lomalla, kun Pina Colada katoaa lasistasi. Ei ihme, sillä käytät sitä koko ajan: etsit oikeaa tietä GPS-paikantimen avulla, otat kuvia, käännät kylttejä kielestä toiseen, luet sähköpostiasi ja surffailet Facebookissa. Joten on parasta ottaa mukaan erittäin hyödyllinen varavirtalähde ja siten sinulla on puhelimen akku kertaa kaksi aina mukanasi. Muista kuitenkin aina välillä ladata myös varavirtalähdettä. Vieläkin fiksumpaa: matkusta ympäristöystävälliisesti ja hanki auringonvalolla latautuva varavirtalähde!

7. Sveitsin armeijan linkkuveitsi

Mitä varten: Ollaksesi oman elämäsi McGyver

Maailman kuuluisin linkkari, jolla teet melkein mitä vaan, on ehdoton varuste matkaillessa luonnossa, mutta kätevä myös muualla. Sillä leikkaat mangon Thaimaassa, siivutat Camembertin Ranskassa ja avaat pullon olutta Italiassa. Veitsen lisäksi tässä linkkarissa on perinteisesti korkkiruuvi, pullon- ja korkinavaajat, pinsetit ja hammastikut. Saatavilla on myös malleja, joissa on ruuvimeisseli, sakset, kynsiviila ja pihdit. Ja joissakin jopa muistitikku.

8. Aktiivisuusranneke

Mitä varten: Pysyäksesi aina kunnossa

Terveellisestä elämästä ei tarvitse luopua matkallakaan. Jos Italiassa syöt illalla pizzaa, kiipeä seuraavana päivänä Pisan kaltevaan torniin tai kierrä koko Rooman keskusta. Seuraat vain aktiivisuusrannekkeesi kalorinkulutusta ja lopulta pizzan kalorit on kulutettu. Kätevän rannekkeen avulla seuraat myös päivittäistä askelmäärää (ja askelia Roomassa kertyy!) ja sykettäsi kun näet vihdoin upean Colosseumin.

Lue myös tämä: Top 10 Rooma – paikallisten parhaat vinkit

9. Selfie-keppi

Mitä varten: Uusia kuvakulmia varten

Selfie-kuva, Photo: Ben_Kerckx / Pixabay

Photo: Ben_Kerckx / Pixabay

Ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään: niihin jotka eivät lähde kotoaan ilman selfie-keppiä ja niihin, jotka pitävät sitä aivan älyttömänä kapineena. Jos kuulut ensimmäiseen ryhmään ja uskot, että saat sillä parempia valokuvia, niin silloin tämä on ehdoton hyödyllisin matkavarusteesi.
Selfie-kepin ei tarvitse välttämättä olla vain ulkonäkökeskeinen lisävaruste (kuten toiseen ryhmään kuuluvat sitä kutsuvat), vaan sillä saa myös upeita kuvia maisemista ja nähtävyyksistä. Sillä voit ottaa kuvan vaikka linnunpöntöstä tai antiikkisen patsaan kasvoista.

Lue myös tämä: 10 vinkkiä matkakuvaukseen

10. Wi-Fi

Mitä varten: Saadaksesi yhteyden missä vain

Wifi

Käytä puhelimesi Wi-Fi yhteyttä tai ilmaisia Wi-Fejä matkustaessasi ja voit hoitaa kaikki tärkeät asiat myös reissun päällä. Postaa kuvia Instagramiin, vastaa sähköposteihisi, lue lehtiä… Kaikki onnistuu kätevästi Wi-Fi –yhteyden avulla. Voit myös hankkia reitittimen, joka etsii sinulle internetyhteyksiä missä ikinä oletkaan.

11. Gorillapod: kolmijalka käänneltävillä jaloilla

Mitä varten: Ota kuvia missä vain

Jos rakastat hyvälaatuisia matkakuvia etkä halua kantaa kolmijalkaa matkalaukussasi, kokeile Gorillapodia.
Se on kevyt ja kätevä, ja sen voi asetella helposti ja tukevasti kivelle tai maahan, tai jopa oksaan ja pöydänjalkaan. Saat kuvia aivan uusista näkökulmista.

Lue myös tämä: 15 uskomattoman upeaa ilmakuvaa maailmalta

12. Aurinkokenno

Mitä varten: Here comes the sun

Aurinkokenno on kätevä pitkillä matkoilla. Lataa tämä hyödyllinen lisävaruste piknikillä, reppusi hihnassa tai bussin ikkunasta. Sitten yhdistä siihen akku tai jokin laite ja homma pelittää taas! Kannattaa valita mahdollisimman pienikokoinen akku, mutta ei liian pieni. A5:n tai A4:n koko on sopiva, sillä ne latautuvat pieniä paremmin.

Lue myös nämä:

Mitä ei saa viedä koneeseen? 10 asiaa, jotka eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissasi
Oletko lähdössä matkoille, mutta et tiedä, mitä ei saa viedä koneeseen. Erilaisten nesteiden lisäksi on olemassa pitkä lista asioita, jotka eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissasi tai joiden suhteen on rajoituksia.

Skyscannerin suuri pakkausopas
Näin matkustat vain yhdellä käsimatkalaukulla!

7 vinkkiä: näin pakkaat Norwegianin lennolle
Norwegianin matkatavararajoitukset kätevästi taulukkona: katso kuinka otat mahdollisimman paljon käsimatkatavaroita lennolle ilman lisämaksuja.

Sallitut käsimatkatavarat Finnairin lennolla, nyt kätevästi taulukkona 
Mitkä ovat sallitut käsimatkatavarat Finnairin lennolla ja sallittujen käsimatkalaukkujen koko ja paino maksimissaan? Entä mikä on Finnairilla matkalaukun hinta, jos sen joutuukin laittamaan ruumaan? Paljon kysymyksiä, joihin löydät nyt vastauksen kätevästi Skyscannerin laatimasta taulukosta!

Näin pakkaat käsimatkatavarat British Airways -lennolle näppärästi.
Lennolle lähtö on helppoa, kun tietää miten pakata matkatavarat ja mitä saat ottaa mukaasi matkustamoon.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista , hotelleista ja autovuokrauksesta.