COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset vihjeet 7 vinkkiä: Näin pakkaat matkatavarat Norwegianin lennolle

Kaikki artikkelit

7 vinkkiä: Näin pakkaat matkatavarat Norwegianin lennolle

Norwegianin matkatavararajoitukset kätevästi taulukkona: katso tästä, kuinka otat mahdollisimman paljon käsimatkatavaroita lennolle ilman lisämaksuja.

Norwegianin käsimatkatavararajoitukset: käsimatkatavaroiden koko, paino ja hinta

Käsimatkatavaralaukun koko Norwegianilla
LowFare, LowFare+, Premium:

1 käsimatkatavaralaukku, enintään 55 x 40 x 23 cm.

sekä

1 pieni käsimatkatavara, enintään 25 x 33 x 20 cm.

Flex, PremiumFlex:
1 käsimatkatavaralaukku, enintään 55 x 40 x 23 cm.

sekä

1 pieni käsimatkatavara, enintään 25 x 33 x 20 cm.

Sallittujen käsimatkatavaralaukkujen määrä lennolla
LowFare, LowFare+, Premium:

Suurin käsimatkatavaroiden sallittu yhteispaino: 10 kg.

Flex, PremiumFlex:

Suurin käsimatkatavaroiden sallittu yhteispaino: 15 kg.

Huom! Jos matkustat Dubaihin/Dubaista, käsimatkatavarasi saa painaa enintään 8 kg. Tämä johtuu kyseisten lentojen painorajoituksista.

Käsimatkatavaroiden sallittu paino Norwegianilla
2 kpl. Yksi käsimatkatavara veloituksetta sekä yksi pieni henkilökohtainen tavara, kuten pieni käsilaukku tai ohut tietokonelaukku, joka mahtuu edessäsi olevan istuimen alle.

Norwegianin ruumaan menevät matkalaukut: koko, paino ja maksut

Kirjattavien matkatavaroiden koko Norwegianilla
2 Kunkin laukun koko saa olla enintään 250 x 79 x 112 cm (P x K x L) ja kokonaisympärysmitta enintään 300 cm.
Kirjattavien matkatavaroiden sallittu paino Norwegianilla
Kukin laukku saa painaa enintään 32 kg ja vähintään 2 kg.

Kirjattavien matkatavaroiden yhteenlaskettu paino saa olla enintään 64 kg.

Kirjattavien matkatavaroiden sallittu määrä Norwegianilla

Normaalit lennot:

-LowFare: Lipun hinta ei sisällä matkatavaroita.

-LowFare+: 1 x 20 kg.

-Flex: 2 x 20 kg.

Kaukolennot:

-LowFare: Lipun hinta ei sisällä matkatavaroita.

-LowFare+: 1 x 20 kg.

Flex, Premium, PremiumFlex: 1 x 20 kg.

Kirjattavien matkatavaroiden hinnat
-Netissä kirjatut matkatavarat 9-80€.

-Kentällä kirjatut matkatavarat 25-100€.

*Hinnat riippuvat lentoreitistä ja matkustusajankohdasta

Hinnat on tarkistettu artikkelin julkaisuhetkellä.

Kuinka säästät rahaa Norwegianin matkatavaroiden koko- ja painorajoituksista huolimatta?
Tässä seitsemän ehdotusta, jolla vältät matkatavararajoituksiin liittyvät lisämaksut.

1. Osta uusi käsimatkatavaralaukku

Jos käsimatkatavaralaukkusi ei mahdu istuimen yllä olevaan lokeroon ja sen mitat lähentelevät matkalaukun koko- ja painorajoituksia Norwegianilla, on aika hankkia uusi, pienempi laukku. Säästät rahaa, kun saat vietyä matkalaukkusi lennolle käsimatkatavaroina. Sinun ei myöskään tarvitse hermoilla ennen lentoa, mahtuuko käsimatkatavarasi lennolle vai ei.

Mistä uusia käsimatkatavaralaukkuja saa?

Useimmat laukkuliikkeet myyvät lentolaukkuja, jotka ovat käsimatkatavararajoitusten mukaisia. Lue lisää: Tässä vinkit, kun lähdet ostamaan käsimatkatavaroihin sopivaa matkalaukkua!

Nainen vetää perässään pyörillä kulkevaa matkalaukkua

2. Lopeta hermoilu ja jatka vanhalla laukullasi

Sen sijaan, että hermoilisit vanhan käsimatkatavaralaukkusi koosta, voit ottaa rennosti ja jatkaa samaan malliin. Sitä paitsi, erittäin täysillä lennoilla Norwegian saattaa joka tapauksessa pyytää sinua kirjaamaan käsimatkatavarasi lastiruumaan, vaikka laukkusi olisivatkin sallittujen koko- ja painorajoitusten sisäpuolella. Ja jos nyt oikein mietit, haittaako se? Et joudu maksamaan siitä mitään. Joudut ehkä odottamaan matkalaukkuasi lennon jälkeen hetken, mutta eihän sitä koskaan tiedä, vaikka tapaisit elämäsi rakkauden siinä odotellessasi. Ainoa varma tapa saada paino- ja kokorajoitusten mukainen matkalaukku käsimatkatavaraksi, on saapua ajoissa lennolle. Tieto siitä, milloin on ajoissa, löytyy aina matka-asiakirjoistasi. Muista myös tutustua kiellettyjen tavaroiden listaan, ettet juutu turvatarkastukseen.

Lue lisää: Ole fiksu ja pakkaa käsimatkatavarasi oikein; näin se tapahtuu!

3. Pakkaa oikein

Tarvitsetko sittenkään mukaasi matkasilitysrautaa? Voisitko ottaa neljän kenkäparin sijaan yhdet monikäyttöiset sandaalit? Ehkä hotellissasi on hiustenkuivain etkä tarvitse omaa? Hyvä yleisneuvo pakkaamiseen on ottaa vain kolmannes aiotusta määrästä mukaan. Saattaa olla, että huomaat matkatavaroidesi yllättäen mahtuvan käsimatkatavaralaukkuun. Ota mukaasi vain välttämättömimmät. Viikonloppureissuille riittää parit alusvaatteet ja t-paidat sekä yhdet farkut ja neule. Ja muista rullata vaatteesi, näin säästät tilaa.
Tutustu Skyscannerin käteviin pakkausohjeisiin: 16 vinkkiä kuinka pakkaat oikein!

Avattu matkalaukku

4. Kirjaa laukkusi ruumaan

Voit ajatella vältteleväsi ruumaan kirjattavia matkatavaroita koko elämäsi tai sitten vain hyväksyä, että Norwegianin säännöt ovat loogisia, ymmärrettäviä ja ihan ok. Helpointa lienee, että kirjaat matkalaukkusi ruumaan heti kättelyssä. Säästyt hermoilulta ja myös muiden matkustajien hermoilulta, kun yrität epätoivoisesti survoa matkalaukkuasi matkustamossa ylälokeroon.

Maksat ruumaan menevistä matkatavaroista 9-80€ per lento, kun kirjaat ne etukäteen netissä. Matkatavaramaksut nousevat huomattavasti, jos jätät asian hoitamatta ja kirjaat matkalaukkusi vasta lentokentällä. Kentällä kirjatut matkatavarat maksavat 25-100€. Hinnat riippuvat lentoreitistä ja matkustusajankohdasta. Kannattaa siis maksaa kirjattavat matkatavarat jo varatessasi lentoa.

5. Kerää kanta-asiakkaana CashPoint-pisteitä

Lennätkö usein? Liity Norwegianin kanta-asiakkaaksi ja kerää CashPoint-pisteitä. Pisteillä saat alennuksia ja voit käyttää niitä vaikkapa ylimääräisiin matkatavaroihin. Mitä enemmän lennät, sitä enemmän etuja ansaitset. Jäsenenä saat etuja joka kuudennesta lennosta, ja saat mukaasi vaikkapa maksuttoman kirjattavan matkatavaran.

Lue lisää Norwegianin kanta-asiakasohjelmasta: 8 vinkkiä Norwegian Reward-ohjelmasta hyötymiseen!

6. Pukeudu käsimatkatavaroihisi

Siis mitä? Emme tarkoita, että tekisit matkalaukustasi hatun tai työntäisit reppusi paitasi alle, vaan tarkoitamme uudenlaisia taskullisia matkavaatteita, joiden avulla pakkaat vaatteisiisi monenlaista hyödyllistä tavaraa. Saat varmasti mulkoilua osaksesi lennolla, mutta rehellisesti sanottuna – mitä siitä? Näin säästät rahaa.

7. Vaihda lentoyhtiötä

Jos et kerta kaikkiaan hyväksy Norwegianin matkatavararajoituksia, on ehkä syytä vaihtaa lentoyhtiötä. Löydät varmasti vaihtoehtoja matkallesi. Toki vaihtamalla lentoyhtiötä lentolipun hinta saattaa kallistua. Jos ihan rehellisiä ollaan, Norwegianin matkatavarasäännöt ovat itse asiassa erittäin kohtuulliset.

Mitä muita halpalentoyhtiötä on olemassa?
Halpoja lentoja löytyy useilta lentoyhtiöiltä, riippuen siitä, mihin olet matkustamassa. Kannattaa vahtia lentoalennuksia, sillä kampanja-aikaan saatat tehdä uskomattomia löytöjä.
Lue lisää: Nämä halpalentoyhtiöt tarjoavat lentoja Suomessa.

Lue myös nämä:

Etsitkö lentoja minne vain?
Oletko kyllästynyt matkustamaan aina samoihin paikkoihin? Tai etkö keksi, mihin lentäisit? Entä jos me Skyscannerilla ehdottaisimme sinulle, mihin lähteä?

Kiinnostavatko äkkilähdöt? Skyscannerin opas äkkilähtöjen etsintään
Äkkilähtötarjouksia kannattaa etsiä Skyscannerin avulla. Jos olet valmiina lähtemään reissuun aivan viime hetkillä, saatat saada lentoliput hyvin edulliseen hintaan!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autonvuokrauksesta.