COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset vihjeet Finnairin matkatavararajoitukset kätevässä taulukossa

Kaikki artikkelit

Finnairin matkatavararajoitukset kätevässä taulukossa

Finnairin matkatavararajoitukset ja sallittujen käsimatkatavaroiden tiedot on nyt helppoa tarkistaa tästä taulukosta.

Kun olet lähdössä reissuun, sinuakin takuulla kiinnostaa, mitkä ovat Finnairin matkatavararajoitukset ja sallitut käsimatkatavarat lennolla.

Me tiedämme, että on joskus vaikeaa löytää tarkkoja tietoja siitä, minkä kokoisia ja kuinka painavia käsimatkalaukut saavat olla tai mitä maksaa laittaa ylimääräinen matkalaukku ruumaan. Entä miten kuljettaa urheiluvälineet lentokoneessa?

Löydät nyt kaikki tiedot kätevästi Skyscannerin laatimasta taulukosta. Muista tarkistaa yksityiskohdat aina ennen lennolle lähtöä. Vältyt turhalta matkastressiltä!

Finnairin matkatavararajoitukset:
käsimatkatavaroiden koko, paino ja hinta

Matkalaukkujen koko Matkalaukkujen paino Matkalaukkujen määrä Ylimääräiset laukut
Matkalaukku 56 cm x 45 cm x 25 cm ja ylimääräinen henkilökohtainen tavara 40 cm x 30 cm x 15 cm

Yhteispaino enintään 8 kg Yksi matkalaukku ja yksi henkilökohtainen tavara (pieni käsilaukku, kannettavan tietokoneen laukku tai reppu, joka tulee sijoittaa edessäsi olevan istuimen alle). Tilaa on rajoitetusti, joten ylimääräisiä laukkuja ei sallita.

Finnairin matkatavararajoitukset : matkatavaroiden paino, koko ja maksut

Matkalaukkujen koko Matkalaukkujen paino Matkalaukkujen määrä Ylimääräiset laukut
Yhden matkalaukun mittojen (leveys, syvyys ja korkeus) summa saa olla enintään 158 cm  Yksi matkalaukku saa painaa korkeintaan 23 kg 1-3 matkalaukkua riippuen lentoreitistä ja lipputyypistä Lennot Suomi/Skandinavia/Baltia 20-30€, Eurooppa 25-40€, Aasia 60-150€, Pohjois-Amerikka 45-150€. 

Näin handlaat Finnairin matkatavararajoitukset käytännössä

1. Varaudu lisämaksuun liian isosta tai painavasta laukusta

Standardikoon ylittävistä eli 23–32 kg painavista ja/tai yli 190 cm x 75 cm x 65 cm suuruisista matkatavaroista sinun pitää maksaa ns. painavan laukun lisämaksu, joka on kotimaan, Baltian, Skandinavian ja Euroopan lennoilla 55€ ja mannertenvälisillä lennoilla 75€.

2. Urheiluvälineet kätevästi mukaan

Jos urheiluväline mahtuu standardimatkatavaran mittoihin, se voidaan ottaa mukaan osana perusmatkatavaroita. Jos se ylittää mitoiltaan perusmatkatavarakiintiön, siitä pitää maksaa ylimääräisen tai painavan matkatavaran lisämaksu (polkupyörä 55-75€, tandempyörä 110-150€, lainelaudat, purjelaivat, kanootit ja kajakit 150€). Ampuma-aseista peritään käsittelymaksu 25€ / aselaukku.

3. Mukaan pieni käsilaukku tai reppu

Kaikkea tavaraa ei tarvitse survoa yhteen laukkuun. Finnairilla voit ottaa mukaasi koneeseen yhden käsimatkatavaralaukun lisäksi myös yhden henkilökohtaisen tavaran. Eli ota mukaasi pieni käsilaukku tai vaikka reppu, kunhan se vain mahtuu edessä olevan istuimen alle. Passin ja muiden tärkeiden tavaroiden, kuten puhelimen suhteen käsilaukku on huomattavasti kätevämpi kuin matkalaukku.

Skyscannerin tietää sen ja paljastaa parhaat vinkit: Näin matkustat vain yhdellä käsimatkalaukulla

4. Hanki upea ja näyttävä matkalaukku

Finnairin matkatavararajoitukset määrittelevät, että mukaan käsimatkalaukun koko voi maksimissaan olla 56 x 45 x 25 cm. Nykyään useimmat käsimatkalaukuiksi myytävät (vedettävät) matkalaukut ovat suunnilleen tuota kokoa.

Ja hei, tyylistä ei tarvitse tinkiä edes matkalaukun kohdalla: Markkinoilla on todella monenlaisia käsimatkalaukkuja koossa kuin koossa, monissa eri väreissä ja kuoseissa. Meidän vinkkimme onkin: hanki sellainen matkalaukku, joka on tyylisi mukainen, käytännöllinen ja erottuu muista! (Vältä siis mustaa ja harmaata…)

5. Saavu lentokentälle ajoissa

Joissakin tilanteissa käsimatkalaukkusi ei mahdu koneeseen vaan joudut laittamaan sen ruumaan. Näin saattaa sattua silloin, kun tulet kentälle viime tingassa. Meidän vinkkimme: saavu siis ajoissa.

Se, mikä on ajoissa ja milloin lentokentälle pitää saapua riippuu lähtölentokentästä, lähtöajasta ja mahdollisista jonoista. Sinun täytyy tehdä lähtöselvitys ja kirjata matkatavarasi sisään 45 minuuttia ennen lähtöä, jos lennät kotimaassa, Euroopan sisällä tai Euroopasta Lähi-Itään. Jos lennät Euroopasta Aasiaan tai Pohjois-Amerikkaan aika on tunti. Samoin, jos lennät Aasiasta, Pohjois-Amerikasta tai Lähi-Idästä.

Varmista myös aina, että aikaa jää myös tarvittaviin turvatarkastuksiin. Kun saavut ajoissa, saat käsimatkatavarasi Finnairin lennolle ja sinulla on tarpeeksi aikaa ostaa vaikkapa eväitä ja tuliaisia.

6. Pakkaa mukaasi matkakokoisia tuotteita

Matkakokoja löytyy muistakin tarpeellisista matkatavaroista kuin shampoosta. Me Skyscannerilla reissaamme paljon ja tiedämme, että saatavilla on jopa monia matkalla tarvittavia laitteita minikoossa, kuten esimerkiksi minikokoisia suoristusrautoja. Myös pyyhkeen voi hankkia minikoossa. (Minipyyhe vie tilaa vain pienen saippuapalan verran!)

Muistathan pakatessasi säännöt käsimatkatavaroihin otettavista nesteitä. Finnairin matkatavararajoitukset kertovat, että voit viedä matkustamoon nesteitä korkeintaan 100 ml pakkauksissa, yhteen litran kokoiseen läpinäkyvään ja uudelleen suljettavaan muovipussiin pakattuina. Joten nesteitä varten tarvitset myös jotain minikokoista, nimittäin minikokoisia pulloja.

Pakkaa iisisti, helposti ja rennosti: Tutustu tarkemmin Skyscannerin pakkausoppaaseen.

7. Vaihda ykkösluokkaan

Jos tuntuu, että edes neuvoillamme et saa helposti kaikkia tarvitsemiasi kasseja mukaan lennolle, voit aina upgreidata lentosi businessluokkaan. Businessluokan matkustajat sekä Finnair Plus Platinum-, Gold- ja Silver-jäsenet voivat ottaa mukaansa enemmän matkalaukkuja kuin muilla lipputyypeillä matkustavat.

Finnairin matkatavararajoitukset sallivat business-luokassa lentäville kaksi käsimatkatavaraa (mitoiltaan enintään 56 cm x 45 cm x 25 cm) ja niiden lisäksi vielä yhden henkilökohtaisen tavaran (mitoiltaan enintään 40 cm x 30 cm x 15 cm). Kaikkien laukkujen yhteispaino voi olla enintään 10 kg. Samat säännöt koskevat myös Finnair Plus Platinum-, Gold- ja Silver-jäseniä.
Lue lisää vinkkejä, joilla saatat päästä ilmaiseksi ykkösluokkaan.

8. Myös tuliaiset lasketaan matkatavaroiksi

Jos olet kova shoppailemaan lentokentältä tai sinulla on paljon tuliaisia mukanasi, muistathan, että kaikki lentokentältä ostamasi tavarat, mukaan lukien tax-free -tuotteet lasketaan mukaan sallittuihin käsimatkatavaroihin Finnairilla.

12 kätevää varustetta matkalle
Skyscanner esittelee nyt 12 matkailijan hyödyllistä varustetta, joiden avulla matkastasi tulee entistä mukavampi.

9. Mitä muuta voi ottaa mukaan matkustamoon?

Voit ottaa mukaasi tarvittaessa kävelykepin, kyynärsauvat tai vastaavat kävelyä helpottavat apuvälineet. Muiden tavaroiden suhteen on hyvä tutustua rajoitettuihin ja kiellettyihin käsimatkatavaroihin Finnairin lennolla. Esimerkiksi mitään teräviä esineitä ei saa viedä koneeseen.
Lue lisää, mitkä 10 asiaa eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissasi.

Tutustu Norwegianin matkatavararajoituksiin.
Norwegianin matkatavararajoitukset kätevästi taulukkona: katso kuinka otat mahdollisimman paljon käsimatkatavaroita lennolle ilman lisämaksuja.

Pakkaa matkatavarasi oikein Lufthansan lennolle
Katso vinkkimme matkatavaroiden pakkaamiseen ja pääset lentoon rennosti.

Tutustu tarkemmin Air Francen matkatavararajoituksiin
Unohda matkastressi ja katso tästä vinkit matkalaukkujesi pakkaamiseen!