uutiset vihjeet 7 tapaa selvitä Finnairin käsimatkatavararajoitusten kanssa! Katso myös sallittujen käsimatkatavaroiden tiedot kätevästi taulukkona

Kaikki artikkelit

7 tapaa selvitä Finnairin käsimatkatavararajoitusten kanssa! Katso myös sallittujen käsimatkatavaroiden tiedot kätevästi taulukkona

Mitkä ovat sallitut käsimatkatavarat Finnairin lennolla ja sallittujen käsimatkalaukkujen koko ja paino maksimissaan? Entä mikä on Finnairilla matkalaukun hinta, jos sen joutuukin laittamaan ruumaan? Paljon kysymyksiä, joihin löydät nyt vastauksen kätevästi Skyscannerin laatimasta taulukosta!

Etsi lennot Skyscannerin avulla

Käsimatkatavararajoitukset Finnairilla: käsimatkatavaroiden koko, paino ja hinta*

Käsimatkatavaran koko Finnairilla Käsimatkatavaran paino Finnairilla Käsimatkatavaralaukkujen määrä Finnairilla Käsimatkatavararajoitusten ylittävien käsimatkalaukkujen hinta Finnairilla
56 cm x 45 cm x 25 cm käsimatkatavaran koko enintään sekä ylimääräisen henkilökohtaisen tavaran koko 40 cm x 30 cm x 15 cm

Yhteispaino enintään 8 kg Yksi käsimatkatavara-laukku ja yksi henkilökohtainen tavara kuten pieni käsilaukku, pieni kannettavan tietokoneen laukku tai pieni reppu, joka tulee sijoittaa edessäsi olevan istuimen alle. Verkossa: 10€ (Suomi, Skandinavia ja Baltia), 15€ (Eurooppa, Lähi-Itä) ja 60€ mannertenvälisillä lennoilla.
Finnairin asiakaspalvelussa: 30€(Suomi, Skandinavia ja Baltia), 30€ (Eurooppa, Lähi-Itä) ja 75€ mannertenvälisillä lennoilla.
Lentokentällä: 30€-150€ riippuen lentoreitistä, lipputyypistä ja matkalaukkujen määrästä. ***

Ruumaan menevät matkalaukut Finnairilla: matkatavaroiden paino, koko ja maksut

Kirjattavien matkatavaroiden koko Finnairilla Kirjattavien matkatavaroiden paino Finnairilla Kirjattavien matkatavaroiden määrä Finnairilla Kirjattavien matkatavaroiden hinnat Finnairilla
Yhden matkalaukun mittojen (leveys, syvyys ja korkeus) summa saa olla enintään 158 cm ** Yksi matkalaukku saa painaa korkeintaan 23 kg 1-3 matkalaukkua riippuen lentoreitistä ja lipputyypistä **** Verkossa: 10€ (Suomi, Skandinavia ja Baltia), 15€ (Eurooppa, Lähi-Itä) ja 60€ mannertenvälisillä lennoilla.
Finnairin asiakas-palvelussa: 30€ (Suomi, Skandinavia ja Baltia), 30€ (Eurooppa, Lähi-Itä) ja 75€ mannertenvälisillä lennoilla.
Lentokentällä: 30€-150€ riippuen lentoreitistä, lipputyypistä ja matkalaukkujen määrästä. ***

*Hinnat eivät koske businessluokan matkustajia ja Finnair Plus Platinum-, Gold- ja Silver-jäseniä.

**Painavan matkatavaran lisämaksu: Jos sinulla on laukku, joka painaa 23-32 kg tai ylittää standardikoon 158 cm, sinun täytyy maksaa painavan matkatavaran lisämaksu 30-75€ riippuen mistä mihin lennät (ei kuitenkaan koske businessluokan matkustajia eikä oneworld Emerald –jäseniä).

***Erikoismatkatavara: Jos urheiluväline mahtuu standardimatkatavaran mittoihin, se voidaan ottaa mukaan osana perusmatkatavaroita. Jos se ylittää mitoiltaan perusmatkatavarakiintiön, siitä pitää maksaa ylimääräisen tai painavan matkatavaran lisämaksu (polkupyörä 75€, tandempyörä 150€, lainelaudat, purjelaivat, kanootit ja kajakit 150€). Ampuma-aseista peritään käsittelymaksu

Mitä muuta voi ottaa mukaan matkustamoon?

Voit ottaa mukaasi tarvittaessa kävelykepin, kyynärsauvat tai vastaavat kävelyä helpottavat apuvälineet. Muiden tavaroiden suhteen on hyvä tutustua rajoitettuihin ja kiellettyihin käsimatkatavaroihin Finnairin lennolla. Esimerkiksi mitään teräviä esineitä ei saa viedä koneeseen.
Lue lisää, mitkä 10 asiaa eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissasi.

Mitä ei saa viedä lennolle

Näin noudatat käsimatkatavararajoituksia Finnairin lennolla

1. Käytä käsilaukkuasi tai reppuasi

Kaikkea tavaraa ei tarvitse survoa yhteen laukkuun Finnairin lennolla. Finnairilla voit ottaa mukaasi koneeseen yhden käsimatkatavaralaukun lisäksi myös yhden henkilökohtaisen tavaran, kuten pienen käsilaukun, joka sijoitetaan edessä olevan istuimen alle. Passin ja muiden tärkeiden tavaroiden, kuten puhelimen suhteen käsilaukku on huomattavasti kätevämpi kuin matkalaukku. Muistathan, että joissakin tilanteissa saatat joutua yleisen turvallisuuden vuoksi laittamaan myös sallitun käsimatkalaukkusi ruumaan. Joskus kaikkien etu menee yksilön edun edelle.

Näin matkustat vain yhdellä käsimatkalaukulla: Skyscannerin suuri pakkausopas

Etsi Finnairin lentoja
Laukut

2. Päivitä matkalaukkusi

Eri lentoyhtiöiden rajoitukset käsimatkatavaroiden suhteen vaihtelevat, mutta suunnilleen kaikilla käsimatkatavaroiden mitat ovat noin 50 x 40 x 20 cm. Finnairilla käsimatkatavaroiden koko voi maksimissaan olla 56 x 45 x 25 cm. Nykyään useimmat käsimatkalaukuiksi myytävät matkalaukut ovat suunnilleen tuota kokoa. Markkinoilla on monenlaisia käsimatkalaukkuja koossa kuin koossa ja monissa eri väreissä.
Tutustu käteviin, tyylikkäisiin ja kestäviin matkalaukkuihin.

Käsimatkatavaralaukku

3. Saavu lentokentälle ajoissa

Joissakin tilanteissa käsimatkalaukkusi ei mahdu koneeseen ja joudut laittamaan sen ruumaan. Tällainen todennäköinen tilanne on se, että tulet kentälle viime tingassa. Saavu siis ajoissa. Se, mikä on ajoissa ja milloin lentokentälle pitää saapua riippuu lähtölentokentästä, lähtöajasta ja mahdollisista jonoista. Sinun täytyy tehdä lähtöselvitys ja kirjata matkatavarasi sisään 45 minuuttia ennen lähtöä, jos lennät kotimaassa, Euroopan sisällä tai Euroopasta Lähi-Itään. Jos lennät Euroopasta Aasiaan tai Pohjois-Amerikkaan aika on tunti. Samoin, jos lennät Aasiasta, Pohjois-Amerikasta tai Lähi-Idästä. Varmista myös aina, että aikaa jää myös tarvittaviin turvatarkastuksiin. Kun saavut ajoissa, saat käsimatkatavarasi Finnairin lennolle ja sinulla on tarpeeksi aikaa ostaa vaikkapa eväitä.

Etsi lennot Skyscannerin avulla
Ihmisiä odottamassa lentoaan

4. Käytä matkakokoja

Matkakokoja löytyy muistakin tarpeellisista matkatavaroista kuin shampoosta. Nykyään on saatavilla monia matkalla tarvittavia laitteita minikoossa, kuten esimerkiksi minisuoristusrautoja. Myös pyyhkeen voi hankkia minikoossa. Muistathan pakatessasi säännöt käsimatkatavaroihin otettavista nesteitä. Nesteitä voi viedä korkeintaan 100 ml pakkauksissa yhteen litran kokoiseen läpinäkyvään ja uudelleen suljettavaan muovipussiin pakattuina. Joten nesteitä varten tarvitset myös jotain minikokoista, nimittäin minikokoisia pulloja. Nämä rajoitukset koskevat myös käsimatkatavaroita Finnairilla.
Tutustu tarkemmin Skyscannerin pakkausoppaaseen.

12 kätevää varustetta matkalle
Skyscanner esittelee nyt 12 matkailijan hyödyllistä varustetta, joiden avulla matkastasi tulee entistä mukavampi.

Pakkaa oikein

5. Vaihda ykkösluokkaan

Jos tuntuu, että edes neuvoillamme et saa mahtumaan käsimatkatavaroitasi Finnairin lennolle, voit aina upgreidata lentosi businessluokkaan. Silloin saat viedä koneeseen kaksi käsimatkatavaraa, mitoiltaan enintään 56 cm x 45 cm x 25 cm sekä yhden henkilökohtaisen tavaran, joka on mitoiltaan enintään 40 cm x 30 cm x 15 cm. Kaikkien laukkujen yhteispaino voi olla enintään 10 kg. Samat säännöt koskevat myös Finnair Plus Platinum-, Gold- ja Silver-jäseniä.
Lue lisää vinkkejä, joilla saatat päästä ilmaiseksi ykkösluokkaan.

Ykkösluokka

6. Myös tuliaiset lasketaan matkatavaroiksi

Jos olet kova shoppailemaan lentokentältä tai sinulla on paljon tuliaisia mukanasi, muistathan, että kaikki lentokentältä ostamasi tavarat, mukaan lukien tax-free -tuotteet lasketaan mukaan sallittuihin käsimatkatavaroihin Finnairilla. Jos sallittu määrä ylittyy, voit joutua laittamaan ylimääräiset matkatavarat ruumaan ja maksamaan mahdolisen lisämaksun. Lisämaksut vaihtelet 10 eurosta 150 euroon riippuen siitä, mistä mihin lennät, millaisella lipulla ja missä haluat lisämaksun maksaa: verkossa, kentällä vai Finnairin asiakaspalvelupisteessä.

Mitä ei saa viedä koneeseen? 10 asiaa, jotka eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissasi
Oletko lähdössä matkoille, mutta et tiedä, mitä ei saa viedä koneeseen. Erilaisten nesteiden lisäksi on olemassa pitkä lista asioita, jotka eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissasi tai joiden suhteen on rajoituksia.

Nainen kädessään ostoskasseja

7. Käsimatkatavarat muilla lentoyhtiöillä

Jos rajoitukset käsimatkatavaroissa Finnairilla eivät miellytä, voit aina tutustua myös muiden lentoyhtiöiden käsimatkatavararajoituksiin. Norwegianilla sallitun käsimatkatavaralaukun koko on suunnilleen sama kuin Finnairilla, 55 x 40 x 23 cm. Sen lisäksi voit ottaa yhden pienen käsimatkatavaran, sekin samoin kuin Finnairilla. Eri lentoyhtiöiden kesken on pieniä eroja, mutta jos ne ovat tärkeitä, kannattaa tutustua myös muhin vaihtoehtoihin.

Tutustu Norwegianin matkatavararajoituksiin.
Norwegianin matkatavararajoitukset kätevästi taulukkona: katso kuinka otat mahdollisimman paljon käsimatkatavaroita lennolle ilman lisämaksuja.

Pakkaa matkatavarasi oikein Lufthansan lennolle
Katso vinkkimme matkatavaroiden pakkaamiseen ja pääset lentoon rennosti.

Tutustu tarkemmin Air Francen matkatavararajoituksiin
Unohda matkastressi ja katso tästä vinkit matkalaukkujesi pakkaamiseen!

Matkalaukkuja
Kartta