COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset Mitä ei saa viedä lentokoneeseen? 10 asiaa, jotka eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissasi

Kaikki artikkelit

Mitä ei saa viedä lentokoneeseen? 10 asiaa, jotka eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissasi

Oletko lähdössä matkoille, mutta et tiedä, mitä ei saa viedä koneeseen? Erilaisten nesteiden lisäksi on olemassa pitkä lista asioita, jotka eivät ole sallittuja käsimatkatavaroissasi tai joiden suhteen on rajoituksia. Lennot löydät Skyscannerin avulla ja kun olet lähdössä lennolle, tarkista, että sinulla on vain sallitut käsimatkatavarat mukanasi eikä laukussasi ole mitään ylimääräistä.

1. Lääkkeet

Onko sinulla säännöllinen lääkitys, mutta et tiedä, ovatko lääkkeesi sallittuja käsimatkatavaroissasi? Tähän on olemassa yksiselitteinen vastaus. Voit ottaa lääkkeesi mukaan koneeseesi vain, jos sinulla on niihin mukana resepti ja ne ovat alkuperäisessä pakkauksessaan, jossa näkyy nimesi.

2. Urheiluvälineet

Erilaisten urheiluvälineiden suhteen eri lentoyhtiöillä on erilaisia säännöksiä. Jotkut sallivat ne käsimatkatavaroissa, jotkut eivät. Paras tapa on tarkistaa oman lentoyhtiön käytäntö ja toimia sen mukaisesti. Mutta! Jääkiekkomailat tulee pakata ruumaan. Miksi? Sitä emme tiedä.

3. Kymmenen pulloa hajuvettä

Vaikea kuvitella, kenen tarvitsisi ottaa mukaan lomalle kymmenen pulloa hajuvettä, mutta jos suunnittelet tekeväsi niin, kannattaa tutustua näihin ohjeisiin. Hajuvedet tai muut kosmeettiset aineet voi ottaa mukaan koneeseen, jos ne ovat alle 100 ml:n muovipulloissa. Jokaisen erillisen pullon tulee mahtua yhteen litran kokoiseen läpinäkyvään ja uudelleensuljettavaan muovipussiin.

4. Kalastustarvikkeet

Oletko lähdössä kalastuslomalle? Parempi jättää virvelit ja vieheet ruumaan ellet halua niiden päätyvän turvatarkastuksen väelle. Niitä ei saa viedä mukanaan matkustamoon. Periaate on, että ongen koukuilla voi tehdä enemmän harmia ihmisille kuin kaloille.

Ole fiksu reissaaja: Näin matkustat vain yhdellä käsimatkalaukulla! Lue lisää: Skyscannerin suuri pakkausopas

5. Porat

Tämä on aika itsestäänselvyys. Missään päin maailman lentokenttiä ei suhtauduta suopeasti matkustajiin, joilla on sähköporakoneita käsimatkatavaroissaan. Riippumatta siitä, onko kone rikki tai vanhemmilta peritty perintökalleus, sitä ei saa viedä lentokoneeseen. Kuten ei myöskään vasaraa tai jakoavainta. Ruumassa niiden kuljettaminen toki onnistuu.

6. Keitto

Nestettä se on keittokin, valitettavasti. Vaikka väittäisit kuinka henkilökunnalle, että tomaattikeitosta ei saa väsättyä pommia, et saa kuitenkaan viedä sitä lentokoneeseen. Jos olet koukussa keittoihin, kannattaa odottaa pääsyä kohteeseen tai vain yrittää pärjätä ilman. Samat säännöt pätevät myös hilloihin ja soseisiin.

7. Vetyperoksidi

Kemikaalit ja myrkylliset aineet, oli niitä kuinka vähän tahansa, eivät ole sallittuja käsimatkatavaroita. Niitä ei saa viedä lentokoneeseen. Se, miksi kukaan edes kuvittelisi voivansa ottaa mukaan koneeseen kyynelkaasua, saastunutta verta tai vaahtosammuttimia, on aivan toinen asia. Valitettavasti säännöt pätevät myös hiusväriisi, joka saattaa sisältää vetyperoksidia. Parasta käydä kampaajalla ennen lomalle lähtöä.

8. Metalliset telttakepit

Vaikka olisit maailman paras pakkaaja ja saisit mahtumaan yhteen sallittuun käsimatkatavaraasi kaiken, mitä tarvitset festareilla – mukaan lukien teltan, et silti voi ottaa telttakeppejä mukaasi koneeseen. Tiedoksi kaikille festarimatkailijoille tai telttailijoille: suurin osa lentokentistä ei katso metallisia telttakeppejä sallituiksi käsimatkatavaroiksi. Sen sijaan puiset telttakepit ovat sallittuja. Hmm.

Lue myös: Maailmanlaajuinen matka-adapteriopas: Koko maailman kattava opas matka-adaptereihin, pistokkeisiin ja muuntajiin + tietoa verkkovirtajännitteestä eri maissa.

9. Hätäraketit

Vaikka hätä olisi minkä näköinen, raketit eivät ole sallittuja käsimatkatavaroita. Muutenkaan hätäraketteja ei tule käsitellä ihmisten läheisyydessä. Matkatoverisi ovat kiitollisia, kun et ota niitä mukaasi lentokoneeseen.

10. Useat sytkärit

Tämä jos mikä on hämmentävää. Saat viedä koneeseen mukanasi sytkärin, mutta vain yhden. Et useampia. Tämän lisäksi, jos se on taskussasi turvatarkastuksessa, se tulee pitää taskussa myös lennon ajan eikä työntää sitä enää tässä vaiheessa käsimatkatavaroihin. Ja vaikka voit ottaa mukaasi yhden sytkärin, se tarkoittaa normaalikokoista sytkäriä, mutta ei mitään liekinheitintä!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.