Kartta

Halvat lennot kohteeseen Zürich

Sveitsin suurin ja vaurain kaupunki Zürich on kulttuurin, tieteen ja talouselämän keskus. Kaupunki sijaitsee hienoissa maisemissa, Limmat-joen ja Zürichjärven yhteyskohdassa pohjoisessa Sveitsissä. Matkakohteena Zürich on ihanteellinen, sillä siellä voi helposti yhdistää sekä kaupunkiloman että monenlaiset luontoaktiviteetit.

Nähtävyydet & aktiviteetit
Zürichin vanhassa kaupungissa Niederdorfissa sijaitseva Grossmünsterin kirkko ja sen kaksoistornit ovat kaupungin symboli. Rakennus on peräisin 110-luvulta ja siellä käydessä kannattaa tutustua muun muassa romaaniseen hautaholviin ja Augusto Giacomettin lasimaalaukseen. Fraumünsterin vanha 800-luvulla rakennettu goottilainen kirkko on myös tutustumisen arvoinen. Sen ikkunoiden lasimaalaukset ovat Marc Chagallin käsialaa. Sveitsin merkittävin museo on Zürichin taidemuseo Kunsthaus, josta löytyy laajalti taidetta aina keskiajalta lähtien. Esillä on teoksia muun muassa Monet’lta ja Van Goghilta. Kaupunkiin kannattaa tutustua kävellen. Suosittu kävelyreitti kulkee rantakatu Limmatquaita pitkin. Katu kulkee Limmat-joen vartta monien tunnettujen nähtävyyksien ohi.
Kaupungista löytyy myös useita viehättäviä puistoja. Yksi kaupungin kauneimmista puutarhoista, Kiinalainen puutarha, sijaitsee Zürichjärven rannalla. Lapset ja lapsenmieliset suuntaavat Zürichin eläintarhaan, jonka yhteyteen on rakennettu hieno sademetsäalue.

Shoppailu
Zürichin keskustanBahnhofstrasse on yksi maailman kuuluisimmista ostoskaduista. Täältä löytyy huippumuotia, sveitsiläisiä kellojen ja suklaata. Vaikka hintataso on korkea, täällä kannattaa käydä ainakin ikkunaostoksilla. Vanhankaupungin kujien varsilta löytyy pienempiä ja hiukan edullisempia putiikkeja.

Ruoka
Sveitsin ruokakulttuuri on sekoitus italialaista, saksalaista ja ranskalaista keittiötä. Juustoruokalajit kuten fondue ja raclette ovat suosittuja, ja röstiperunat ovat Sveitsin kansallisruokaa. Yksi tunnetuimmista paikallisista ruoista on Zürcher Geschnetzeltes, joka sisältää vasikanlihaa ja sieniä. Suurin osa kaupungin ravintoloista sijaitsee keskustassa molemmin puolin jokea.

Ilmasto
Zürichin ilmasto on tyypillinen keskieurooppalainen: kesät ovat lämpimiä ja talvet viileitä. Kesäkausi alkaa toukokuussa, jolloin lämpötilat nousevat 20 asteeseen, ja loppuu syyskuussa, jolloin päivät ovat vielä lämpimiä. Talvikausi kestää joulukuusta helmikuuhun ja tuolloin pikkupakkaset ovat tavallisia.

Lennot
Skyscannerilta löydät lennot Zürichiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Zürich lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.