Kartta

Halvat lennot kohteeseen Bryssel

Brysselillä on ollut vuosia huono maine kolkkona EU-pääkaupunkina, mutta turhaan, sillä todellisuudessa kaupunki on viehättävä ja rento kaupunkilomakohde, josta löytyy erinomaisia ravintoloita ja kahviloita, kaunista arkkitehtuuria ja monipuolisia nähtävyyksiä. Brysseli on myös Tintti-sarjakuvien Hergén luojan kotikaupunki.

Nähtävyydet Brysselin vanhan kaupungin sydän on suuri Grande Place-aukio, joka on iltaisin valaistu upeasti. Päivisin aukiolla parveilee ihmisiä ja sen ympärillä on paljon ravintoloita ja kahviloita. Aukiolla sijaitsee myös kaupungintalo sekä hotel de Ville, joka vuoden 1695 pommituksista huolimatta kohoaa edelleen aukion reunassa kauniina. Aukion lähellä on myös turistien suosima Rue des Bouchers sekä Brysselin kuuluisin nähtävyys, Manneken-Pis – patsas eli pieni pissaava poika. Kaupungissa on paljon hyviä museoita. Musées Royaux des Beaux-Arts on käymisen arvoinen ja se sisältää maan suurimman taidekokoelman sekä vanhaa että modernia taidetta. Oluen ystävät voivat myös juomisen lisäksi vierailla Musée Bruzellois de la Gueze-museossa, jossa esitellään maan olutkulttuuria. Centre Belge de la Bande Dessinée -museossa pääsee tutustumaan maailmankuuluihin belgialaisiin sarjakuviin: Tinttiin, Pikoon, Lucky Lukeen ja Smurffeihin. Kaupungin arkkitehtuuri on kaunista, yleensä jugendia ja siinä riittää ihasteltavaa.  EU-asioista kiinnostuneet voivat suunnata Quartier des Institutiones Européennes, jossa ovat EU:n keskeisimmät rakennukset kuten Euroopan parlamentti, Berlaymont Palace ja Résidence Palace. Aurinkoisena päivänä kannattaa suunnata johonkin kaupungin lukuisista puistoista. Persoonallisimmat ostokset löytyvät Marollesin kaupunginosassa sijaitsevasta Place du Jeu de Ballen ulkoilmakirpputorilta.

Ilmasto Brysselissä vallitsee meri-ilmasto, joten sää on usein sateinen. Talvet ovat leutoja ja kesät viileitä.

Ruoka Brysselin ruokaulttuuri on sekoitus belgialaista ja ranskalaista keittiötä. Brysselissä on paljon laadukkaita ravintoloita. Kuuluisimmat ravintolakadut ovat Rue des Bouchers ja Petite rue des Bouchers. Brysselin erikoisherkku on "moules et frites" eli simpukoita ja ranskalaisia perunoita.
 Kaupungin katuruokakulttuuri on monipuolinen ja edullinen. Erilaisia etnisiä ravintoloita sekä kasvisruokaa tarjoavia paikkoja on paljon. Brysselissä kannattaa ehdottomasti tutustua myös olueeseen, suklaaseen ja vohveleihin.

Shoppailu Brysselissä on edullista shoppailla, osti sitten muotia, kierrättettyä tai ruokatuotteita. Galeries St Hubert on Euroopan ensimmäisiä ostoskeskuksia ja se on avattu jo vuonna 1847. Suklaan ystävät suuntaavat Pierre Marcollini-suklaapuotiin ja oluen ystävät De Biertempel-kauppaan. Molemmissa valikoima on huikaiseva.

Lennot Skyscannerilla löydät lennot Brysseliin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.


Halvimmat lennot kohteeseen Bryssel eri kaupungeista:

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.