uutiset Autolla Espanjassa: Parhaat road trip Espanja -reitit

Kaikki artikkelit

Autolla Espanjassa: Parhaat road trip Espanja -reitit

Automatkalle Espanjaan! Koe mahtava road trip Espanja. Me vinkkaamme parhaat reitit, jotka kannattaa kokea autolla Espanjassa.

Kun teet matkaa autolla Espanjassa, näet enemmän ja koet todellista paikallista tunnelmaa. Miltä kuulostaisi road trip Costa del Sol tai upea reitti Madridista Caceresiin? Etsi ja löydä vuokra-auto Skyscannerin avulla mistä tahansa Espanjassa, varaa lennot suosikkireittisi alkuun ja olet pian sinua odottaa oikea road trip Espanja!

Road trip Espanja: Muista nämä!

Normaalit nopeusrajoitukset ovat taajama-alueella 50km/h, taajaman ulkopuolella 100km/h ja moottoriteillä 120km/h. Ohittaessasi voit ylittää nopeusrajoituksen.

Muista, että kännykkään puhuminen matkan aikana on kiellettyä ja voi tuoda sinulle 100€ sakon, kuin myös punaisia päin ajaminen.

Kaupunkien kadunvarsipysäköinnissä on hyvä muistisääntö: Parkeeraus sinisten viivojen kohdalla on maksullista, valkoisten viivojen kohdalla maksutonta ja keltaisten viivojen kohdalle kiellettyä.

Espanjan suurimmilla moottoriteillä on tietulleja ja ne on helppoa maksaa. Kun saavut tulliasemalle, ota automaatista lipuke ja kun tien tullattava osa loppuu, syötät lipukkeen automaattiin ja voit maksaa tullin joko käteisellä ja kortilla. Yöaikaan klo 00-06 tietulleja ei peritä.

Autolla Espanjassa: Autonvuokraus Malagassa

Autolla Espanjassa: Road trip Madridista Länsi-Espanjaan

Road trip Espanja: Madrid – Toledo – Guadalupe – Caceres, noin 400 kilometriä

Tämä road trip Espanja alkaa lennoilla Madridiin, josta voit vuokrata auton vaikkapa kätevästi lentokentältä. Varaa itsellesi sopiva auto samalla kun varaat lennot, kätevää! Tee pieni kävelyretki Gran Vialla ja Retiron puistossa ennen matkaan lähtöä.

Madrid – Toledo, 70 km

Ensimmäinen pysähdyspaikka on Toledo, noin 70 kilometriä Madridista etelään. Ajomatka sujuu mukavasti moottoritie A41 pitkin, varaa matkaan tunti. A41-tiellä Madridin ja Toledon välissä on tietulli, joka maksaa noin 9 euroa. Tajo-joen laakson jyrkillä rinteillä sijaitseva Toledo on todella kaunis ja jylhä kaupunki, jossa kannattaa suunnata auton nokka kohti kaupungin korkeimmalla paikalla sijaitsevaa Alcazar de Toledo -linnoitusta.

Toledo – Guadalupe, 205 km

Toledosta matka jatkuu Guadalupeen, joka on kaunis historiallinen kylä täynnä mukulakivikatuja ja ihmeteltävää. Ota Toledosta lähdettäessä suunnaksi A5-moottoritie, joka itse asiassa kulkee Madridista aina Portugalin rajalle saakka.

Embalse de Valdecañas -järven kohdalla käännyt EX-118-tielle ja järven salmen ylittäessäsi näet roomalaisen raunioportin, Templo Los Mármoles. Maisemat tien varrella ovat kauniit ja nautit niistä myös Guadalupeen saapuessasi. Tunnetuin nähtävyys on Santa María de Guadalupen luostari, joka on myös Unescon maailmanperintökohde.

Guadalupe – Caceres, 123 km

Guadalupesta matka jatkuu Trujillon kautta Caceresiin, noin 125 kilometriä. Reittivaihtoehtoja Trujilloon on useita, suosittelemme eteläistä reittiä EX-102-tietä pitkin Zoritan pikkukylään ja sieltä EX208-tietä Trujilloon. Saat ajella rauhassa ja läpi pikkukylien, todellinen nautinto.

Muurien ympäröimästä Caceresin kaupungista löydät paljon ihania keskiaikaisia nähtävyyksiä kuten torneja ja rakennuksia. Todellinen Länsi-Espanjan helmi!

Autolla Espanjassa: Länsi-Espanja

Autolla Espanjassa: Autoreissu Aurinkorannikolla

Road trip Espanja: Malaga – Benalmadena – Fuengirola – Mijas – Marbella – Gibraltar, noin 165 km

Autonvuokraus Malagassa on helppoa ja road trip Espanjan Aurinkorannikolla todellinen kokemus. Lennä Malagaan, vuokraa itsellesi sopivin reissuauto ja olet valmis lähtemään automatkalle Costa del Solin alueella. Vaikka kokonaismatka on vain reilut 160 kilometriä, kannattaa varata matkalle useampi päivä. Yövy ihanissa pikkukaupungeissa ja lomakohteissa, rentoudu ja käy välillä vaikka uimassa. Voit halutessasi jatkaa matkaasi Gibraltarilta lautalla yli Välimeren, aina Pohjois-Marokon Tangeriin asti.

Ennen kuin lähdet kokemaan, millaista on reissata autolla Espanjassa, kannattaa viettää hetki jos toinenkin Malagassa, vaikkapa muutama päivä ennen road trip -starttia. Kaupunki on täynnä nähtävyyksiä, taidetta, kulttuuria, uimarantoja – ja tietysti hyvää ruokaa!

Autolla Espanjassa: Aurinkorannikko

Malaga – Benalmadena, 20 km

Kun lähdet ajamaan MA-20-tietä Malagasta etelään, näet upeita rannikkomaisemia. Jos olet kuumissasi, niin voit tehdä heti pienen stopin yhdellä Costa del Solin mahtavimmista rannoista, Playa de Guadalmarissa. Jatka MA-20-tieltä AP-7:lle, aja läpi Torremolinoksen ja päädyt aurinkoiseen Benalmadenaan. Aurinkoa ja rentoutumista on luvassa!

Benalmadena – Fuengirola, 14 km

Rantareitti N340-tietä pitkin on ykkösvalinta tälle lyhyelle, mutta kauniille ajomatkalle. Rannikkomaisemat ovat mahtavat! Fuengirola eli Fuge on tietysti kaikille suomalaisille tuttu paikka, vaikka olisitkin täällä ensimmäistä kertaa. Ja hei, Fuengirolasta löydät paljon muutakin kuin ihanat hiekkarannat ja kuuluisan rantapromenadi El Paseo Maritimon. Tee visiitti eläintarha BioParciin ja tutustu kaupungin historialliseen museoon.

Road trip Espanja: Benalmadena

Fuengirola – Mijas, 10 km

Matkaa Fuengirolasta Mijasiin on vain noin 10 kilometriä, mutta sitä ei aja ihan hetkessä. Nimittäin idyllinen Mijasin kylä sijaitsee Mijas-vuoren rinteellä, 400 metriä merenpinnan yläpuolella. Ajomatka on kyllä upea, joten lähde kokeilemaan, miltä tuntuu ajaa hiukan vuoristoisempie reittejä matkallasi autolla Espanjassa. Me suosittelemme suuntaamaan kohti vuoria.

Mijas Pueblo on yksi Andalucian alueen kuuluisista valkoisista kylistä. Muista, että kylän keskustan kaduilla ei saa ajaa autolla, siellä liikutaan kävellen tai aasikärryillä!

Road trip Espanja: Fuengirola ja Mijas

Mijas – Marbella, 35 km

Kun lähdet Mijasista rannikolle Marbellaan, suosittelemme eteläistä reittiä AP-7-tietä pitkin. Voit kyllä ajella myös vuoristossa, mutta reitti on melko kiharainen ja matka kestää puolet kauemmin. Jos kuitenkin haluat vuoristoajokokemuksen, ota suunnaksi tiet A-387 ja A-355.

Marbella on itseoikeutetusti yksi Aurinkorannikon tyylikkäimpiä rantakaupunkeja, ja venesatamassa näetkin hienoja huvijahteja ja kauniita purjeveneitä. Hiekkarantoja on Marbellassa yli 20 ja niiden yhteydestä löydät kivoja rantabaareja (chiringuitos). Hetki rentoutumista on paikallaan! Voit myös jaloitella hieman ja kävellä nk. Golden Mile -reitin, joka kulkee Marbellan länsipuolelta läheiseen Puerto Banusiin pikkukaupunkiin.

Road trip Espanja: Marbella

Marbella – Gibraltar, 79 km

Marbellasta reitti kulkee mootoritie AP-7-tietä pitkin Gibraltariin, josta lähtevät lautat Afrikan puolelle Marokkoon. Tietä on helppo ajaa ja voit vaikka pysähtyä Esteponan kaupungissa matkan varrella. Gibraltarin kaunein paikka on Gibraltar Nature Reserve -luonnonpuisto, jossa pääset tutustumaan toisen maailmansodan aikaisiin tunneleihin ja näkemään kuuluisan 420 metriin kohoavan Gibraltarinvuoren.
Ja hei, vaikka oletkin suunnitelut matkaa autolla Espanjassa, lauttamatka Gibraltarilta Afrikan puolelle Tangeriin, Marokkoon kestää noin 1,5 tuntia ja lauttoja kulkee jokaisena viikonpäivänä.

Road trip Espanja: Gibraltar

Autolla Espanjassa: Automatka Alicantesta Ibizan saarelle

Road trip Espanja: Alicante – Denia – San Antonio – San Jose – Ibiza, 260 km

Kun suunnittelet matkaa autolla Espanjassa, yksi hauskimmista reiteistä on reissu Espanjan itärannikolla. Tämä road trip kulkee aurinkoisesta Alicantesta aina lauttamatkan kautta upealle Ibizan saarelle. Etsi lennot Alicanteen ja vietä kaupungissa päivä tai kaksi ennen automatkalle lähtöä. Alicanten upein nähtävyys on Santa Bárbaran linna.

Road trip Espanja: Alicantesta Ibizalle

Alicante – Dénia, 90 km

Alicantesta on mukava ajomatka Denian satamakaupunkiin moottoritie AP-7 pitkin. Voit pysähtyä noin puolessa välissä matkaa rantakaupunki Benidormissa, jossa uimarantoja ja rantaterasseja löytyy runsaasti. Tauon paikka? Denian satama on kaunis ja sieltä lähtee lauttoja Ibizalle ja muille lähisaarille, kuten Formenteralle. Deniassa kannattaa pysähtyä katsomaan ainakin upeaa linnaa ja käydä syömässä mukavassa rantaravintolassa.

Dénia – San Antonio, lauttamatka + 15 km

Lauttamatka Déniasta San Antonion lahteen kestää reilut 2 tuntia, joten ehdit nauttia maisemista myös auton ulkopuolella. Ota saarella ensi suunnaksi San Antonion kaupunki, johon on matkaa noin 15 kilometriä.

San Antonio – San Jose, 10 km

San Antoniosta voit jatkaa matkaa kohti San Josen kaupunkia, jonka paikalliset tuntevat myös nimellä Sant Josep de sa Talaia. Aja ensin E-30-tietä ja sitten PM-803-tietä. Sant Josep de sa Talaian kylä sijaitsee Ibizan korkeimman kohdan kupeessa!  Täällä Ibizan itäosassa on myös paljon kivoja uimarantoja ja tunnelma on leppoisa.

San Jose – Ibiza, 18 km

Kun lähdet itään San Josesta PM-803 pitkin, päädyt Ibizan kaupunkiin. Kaupunki ei ole kovinkaan suuri, joten löydät kauniin vanhakaupungin Dalt Vilan ja saaren yöelämän vilskeen läheltä toisiaan. Vanhakaupungissa on paljon viehättäviä  kauppoja ja kahviloita, joissa voit viettää rentoa päivää ennen tai jälkeen rantaloikoilun. Upea paikka päättää tämä itärannikon road trip. Ota pari päivää rennosti ja palaile sitten takaisin Alicanteen.

Kartta