Kartta

Halvat lennot kohteeseen La Rochelle

La Rochelle

La Rochelle on pikkuinen satamakaupunki Ranskassa, Atlantin valtameren rannalla. Sen pittoreski ja hurmaava tunnelma tekevät siitä hienon ranskalaislomakohteen. Kaupungin historiallinen ja kaunis arkkitehtuuri sekä herkullinen kalaravintolatarjonta saavat matkailijan palaamaan tänne yhä uudestaan.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Vieux Portin kaupunginosa on La Rochellen vanhin ja viehättävin. Suurin osa rakennuksista on satoja vuosia vanhoja, mutta hyvin säilyneitä. Kapeat kadut ja vaaleakiviset talot tuovat välimerellistä tunnelmaa. Alueella on myös paljon hyviä kalaravintoloita.  

La Rochellen maamerkit, kolme valtavaa tornia sijaitsevat Vieux Portin alueella. Tornit; Tour Saint Nicolas, Tour de la Chaine ja Tour de la Lanterne ovat suosittuja käyntikohteita, jos kunto kestää lukuisten portaiden nousua. La Rochelle Cathedral on myös upea historiallinen nähtävyys La Rochellessa.

Kaupungissa on valtava Aquarium akvaario, joka on loistava paikka viettää vaikkapa sateista päivää. Kaupungissa on myös kasvitieteellinen puutarha, Jardin des plantes de La Rochelle, joka on upea käyntikohde.

Port des Minimesin satamassa voi nähdä uskomattoman määrän hienoja jahteja ja risteilyaluksia – La Rochelle on usean luksusristeilyn pysähtymispaikka. Merenkulkumuseossa on näytteillä Jacques-Yves Costeaun tutkimusalus Calypso.

Muita mielenkiintoisia museoita on Orbigny-Bernon Museum, jossa on näytteillä La Rochellen historiaan liittyvää esineistöä sekä Muséum d’histoire naturelle de La Rochelle, kaupungin luonnontieteellinen museo.

La Rochellessa vietetään myös kesäisin yhtä Ranskan suurimmista festivaaleista FrancoFolies-festivaalia, joka juhlistaa ranskankielistä musiikkia.

Mukavia päiväretkikohteita ovat venematka Ile d’Aixin saarelle tai Fort Boyardin linnakkeelle.

Ruoka

Ranskalainen ruokakulttuuri kukoistaa La Rochellessa ja kalaruoka on täällä pääosassa. Kalaruokaa on tarjolla useissa kaupungin ravintoloissa ja varsinaisia kalaravintoloita on vieri vieressä erityisesti Vieux Portin alueella.

Shoppailu

Parhaat shoppailumahdollisuudet La Rochellesta löytyy vanhankaupungin, Vieux Portin maisemista. Sen pikkukaduilta löytyy lukuisia putiikkeja ja käsityöliikkeitä, antiikkikauppoja, jalokiviliikkeitä ja myös ketjuliikkeitä. Kesäisin erilaiset markkinat tarjoavat mukavaa ostettavaa. Place du Marchéstalöytyy useita kauppahalleja, josta voi ostaa erilaisia ruokatuotteita. Monoprixin supermarket on mukava paikallinen kauppapaikka.

Ilmasto

La Rochellessa vallitsee valtamerellinen ilmasto. Siellä on harvoin erittäin kylmää tai erittäin kuumaa. Kesät ovat kuivia ja aurinkoisia ja talvet leutoja ja sateisia.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot La Rochelleen helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen La Rochelle lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.