Kartta

Halvat lennot kohteeseen Kiiruna

Vaikka Ruotsissa sijaitsevaa Kiirunaa ei voi pitää vielä varsinaisena matkailukaupunkina, se tarjoaa pohjoisen sijaintinsa vuoksi kävijälle kokemuksen upeasta Lapin luonnosta ja erilaisia aktiviteetteja.  Kaivostoiminnan myötä, 1900-luvulla syntynyt Kiiruna on yöttömän yön vallassa toukokuun lopusta heinäkuun puoleen väliin. Kiiruna on Ruotsin pohjoisin kunta ja jos se olisi kaupunki, se oli maailman suurin kaupunki.

 

Nähtävyydet & aktiviteetit

Kiirunassa on kaunis kirkko, joka on Ruotsin suurin puukirkko. Kaupungin toinen maamerkki on kaupungintalo, joka on sekä paikallisen hallituksen kokoontumispaikka että näyttelypaikka.

Kiiruna on erityisen tunnettu Jukkasjärven jäähotellista.

Kaivostoiminnan aloittaneen yrityksen LKABin perustajan, Hjalmar Lundbohmin vanhassa toimistossa on nykyään museo, jossa kerrotaan Kiirunan alueen alkuvuosista.

Kiirunaa ympäröivä luonto tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja. Talvisin moottorikelkka-ajelut, koiravaljakko-ajelu ja revontuliretket ovat suosittuja. Hiihtäminen, pilkkiminen sekä laskettelu Lussabackenin vanhassa kaivoksessa ovat suosittuja täällä. Kesäisin patikointi, kalastus, kanoottiretket ja kullan huuhdonta ovat mukavia puuhaa aktiivilomaa etsivälle. Ruotsin suurin vuori, Kebnekaise sijaitsee myös lähellä.

Kaupungissa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, joista suosituimpia ovat muun muassa Snowfestival, Artic Light Film Festival sekä kesäinen Kiiruna Festival.

 

Ruoka

Sijaintinsa vuoksi poronliha on Kiirunassa suosittua ja yleistä. Porosta tehdään täällä fine dining-annosten lisäksi myös kebabia ja erilaisia sandwicheja. Myös lohi, hirvi ja muu riista ovat täällä suosittuja raaka-aineita. Kaupungista löytyy myös fast food- ja etnisiä ravintoloita.

 

Shoppailu

Kiiruna ei ole varsinainen ostoskaupunki. Kaupungista löytyy muutama supermarket, kuten ICA ja Coop. Kesällä ja syksyllä kaupungissa järjestetään isompia markkinoita.

 

Ilmasto

Kiirunassa sijaitsee lauhkealla vyöhykkeellä ja siellä vallitsee kostea subarktinen mannerilmasto. Kesät ovat viileitä ja talvet kylmiä. Koko vuoden lämpötila vaihtelee +10 - -10 asteen välillä.

 

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Kiirunaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Kiiruna lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.