Kartta

Lennot kohteeseen Gibraltar

Gibraltarinvuori houkuttelee vierailulle

Espanjan Andalusiassa ja Iso-Britannian merentakaisella alueella sijaitseva Gibraltar tunnetaan ensisijaisesti sen Gibraltarinvuorella käyskentelevistä villiapinoista, joita sinne saavutaan ihmettelemään Espanjan alueen lähikaupungeista, kuten Costa del Solilta, mutta se on myös risteilymatkaajien suosiossa. Lentoja Gibraltarille hankkivatkin matkaajat, jotka ovat kiinnostuneita alueen monimuotoisesta luonnosta tai ne, jotka haluavat tehdä edullisia ostoksia. Gibraltarin merkittävin nähtävyys on berberiapinoiden ohessa itse Gibraltarinvuori ”The Rock”, joka yltää aina 412 metrin korkeuteen. Vuorella vieraillessa kannattaa tutustua laajemminkin levittäytyvälle Upper Rock Nature Reserve -luonnonsuojelualueeseen. Sieltä löytyvät muun muassa St. Michael´s Cave -tippukiviluola ja muinainen maurilainen linnake. Muita käymisen arvoisia paikkoja ovat vanhassakaupungissa sijaitseva Gibraltarin museo, joka piirtää mielenkiintoisen kuvan Gibraltarin vaiherikkaasta menneisyydestä brittien vallan alla sekä Europa Point -niemi, jonka toisella puolella avautuu Välimeri ja toisella Atlantti ja näkeepä sieltä jopa Afrikan mantereelle.

Luontonähtävyyksien lisäksi lennot Gibraltarille hankitaan edullisten shoppailuiden perässä. Tuliaisiksi Gibraltarilta hankitaan lähinnä verovapaita tupakka- ja alkoholituotteita. Kaupungin pääostoskatu on Main Street -kävelykatu, jota pitkin kävellessä huomaa viimeistään brittien vaikuttavuuden kaupunkikuvassa, kun englantilaistyylisiä brittipubeja ja vaateputiikkeja tupsahtelee eteen vieri vieretysten.

Suuria makuelämyksiä Gibraltarin keskusta-alueelta on turha odottaa. Ravintolatarjonta on painottunut sekin hyvin englantilaistyylisiin menuihin aina Fish & Chips-annoksista hampurilaisiin. Ainoat merelliset ravintolat kaupungista löytyy Marina Bayn ja Catalan Bayn alueilta ranta-alueilta, joissa sijaitsevat Gibraltarin ainoat rannatkin.

Lennot Gibraltarille kannattaa hankkia Skyscannerin sivujen kautta erityisesti syys- ja kesäkuukausille. Gibraltarin sijainti Välimeren rannalla pitää huolen siitä, että ilmasto on kuitenkin miellyttävä aivan ympäri vuoden.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.