Kartta

Halvat lennot kohteeseen Cairns

Cairns

Cairns on yksi Australian suosituimmista matkailukaupungeista. Se ei ole kovin suuri kaupunki, mutta matkailijoita se vetää ympärivuotisen trooppisen ilmastonsa vuoksi. Cairns sopii hyvin myös aktiivilomailijalle, sillä sen luonto tarjoaa paljon aktiviteetteja.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Cairnsin keskustan sydän on Cairns Espalande. Siellä on paljon kauppoja ja ravintoloita. Satama-alueelta löytyy kasino, jossa voi jatkaa hyvin alkanutta iltaa.

Flecker Botanic Gardenin kasvitieteellinen puutarha on rauhallinen paikka. Siellä voi tutustua sademetsään ja paikallisiin kasveihin. Cairnsin trooppisessa eläintarhassa näkee Australian eläimiä, kuten koaloita, kenguruita ja vompatteja.

Tjapukai Cultural Parkissavoi tutustu aboriginaalinen kulttuuriin. Patikointi Mount Whitfieldillä on suosittu aktiviteetti.

Mukava päiväretkikohde on Port Douglasin idyllinen pikkukaupunki. Perillä kaupungissa voi nauttia päivästä upeilla hiekkarannoilla, shoppailla laadukkaissa putiikeissa tai ruokailla hyvätasoisissa ravintoloissa.

Kurandan kylävuorien ja sademetsien kupeessa on hieno käyntikohde, johon pääsee näköalajunalla. Kylässä aika kuluu markkinoilla, kaupoissa tai kokeilemalla Skyrail Rainforest Cablewayta eli lasista kaapelihissiä.

Cairns on myös hyvä tukikohta lähteä tutkimaan kuuluisia Isoja Valliriuttoja. Sinne tehdäänkin valtavasti erilaisia retkiä. Riutalla voi sukeltaa, snorklata tai vain ihailla maisemia. Iso Valliriutta on yksi Unescon maailmanperintökohteista sekä yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Riutalla näkemisen arvoinen on Whitsunday Islandsiin kuuluva sydämenmuotoinen korallimuodostelma. Sen näkee parhaiten helikopterista.

Ruoka

Australialainen ruoka vaihtelee paljon eri puolilla maata. Ruokakulttuuri on rikasta ja monipuolista. Kala ja äyriäiset, hedelmät, liha ja lammas sekä ensiluokkainen juusto kuuluvat olennaisesti australialaiseen keittiöön. Sunnuntaipaisti (Sunday roast) kuuluu osana viikonlopun traditioita Australiassa. Yksi tunnetuimmista australialaisista ruoista on marenkijälkiruoka pavlova. Aboriginaalien erikoisuus on bush tucker , joka on tehty jauhoista, vedestä ja paikallisien eläimien lihasta. Se valmistetaan perinteikkäästi nuotiolla. Australia on myös tunnettu viinintuottajamaa. Cairnsin ravintolatarjonta on monipuolista ja rikasta.

Shoppailu

Cairnsin tarjoaa hyvät mahdollisuudet monipuoliseen shoppailuun. Kaupungissa on pieniä putiikkeja ja ostoskeskuksia, joista kuuluisimmat ovat moderni Pier ja suosittu Cairns Central. Mielenkiintoisin paikka hankkia tuliaisia on yömarkkinat. Nämä katetut markkinat tarjoavat ostosten lisäksi ruokaa ja erilaisia palveluita.

Ilmasto

Cairnsissa on trooppinen ilmasto ja erityisesti trooppinen monsuuni-ilmasto. Sadekausi kestää marraskuusta toukokuuhun ja kuiva kausi kesäkuusta lokakuuhun. Kesät ovat kuumia ja kosteita ja talvella on leudompaa. Kesän keskilämpötilat liikkuvat 25 ja 31 asteen välissä. Monsuuni aiheuttavat usein tulvia ja liikennekatkoksia kaupungissa. Myös trooppiset hirmumyrskyt ovat kiusaavat sadekautena Cairnsia.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Cairnsiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Cairns lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.