uutiset 6 vinkkiä erilaista Lontoon matkaa varten

Kaikki artikkelit

6 vinkkiä erilaista Lontoon matkaa varten

Matkustamassa Lontooseen taas? Haluatko kokea jotain uutta?

Lontoon nähtävyydet ovat yksiä maailman kuuluisimmista: Towerin Linna, Big Ben, Madame Tussaudin vahakabinetti, Westminster Abbey, Piccadilly Circus… Nähtävyyksiä, jotka jokaisen Lontoon kävijän tulee nähdä ja kokea. Mutta jos Lontoo on entuudestaan tuttu matkakohde ja kaipaat välillä jotain uutta, lue vinkkimme erilaisesta ja vaihtoehtoisesta Lontoosta! Listasimme 6 yllättävää ja erikoista paikkaa ja asiaa, joiden kautta koet ja näet Lontoon uusin silmin.

1. Lähde kävelylle – London Walks

Toki voit vaellella itseksi kartta kourassa pitkin Lontoota, mutta mitä jos tällä kertaa lähtisitkin opastetulle kävelykierrokselle. Saat paljon enemmän irti kävelyreitistäsi, kun asiantunteva opas kertoo sinulle hyödyllistä ja hauskaa tietoa kaupungista. Kiitellyt ja kehuja keränneet London Walksit ovat käteviä, koska niihin ei tarvitse varata etukäteen paikkaa. Ilmestyt vain lähtöpaikalle, jotka useimmiten sijaitsevat lähellä metroasemia. Peruskävelykierrokset maksavat 9 puntaa ja kestävät yleensä kaksi tuntia. Räätälöidyt kierrokset ovat hauskoja! Teemoja löytyy joka makuun: Viiltäjä-Jack -kierros, Kummituskävely, Harry Potter-kävely, Beatles Walk, London Pub Walks… valitse omasi.

London walks

2. Shoppaile asenteella – World Ends Shop

Englantilaisen muodin kauhukakaran Vivienne Westwoodin kauppa Kings Roadilla perustettiin vuonna 1971 nimellä Let It Rock. Siitä alkoi Westwoodin ura. Kaupan nimi vaihtui sen jälkeen aina jokaisen uuden kokoelman myötä, kunnes 1981 hän esitteli ensimmäisen catwalk-kokoelmansa, World Ends-kokoelman. Sen jälkeen kaupan nimi on pysynyt samana. Tässä kaupassa kannattaa käydä!

3. Mene markkinoille – Greenwich Market

Tottunut Lontoon-kävijä on varmasti käynyt joko Covent Gardenissa tai Camdenissa markkinoilla, mutta miten on Greenwich Marketin laita? Nämä markkinat ovat hieman kauempana ytimen hälinästä ja kaiken lisäksi ne järjestetään UNESCOn maailmanperintökohteessa. Näillä markkinoilla on myynnissä taidetta, käsityötä, antiikkia, muotia, koruja ja ruokaa. Tämä on myös foodien unelma. Osta mukaasi jotain hyvää ja mene syömään Thamesin rantaan, joka on aivan vieressä. Aivan vieressä on moni pikku putiikkeja ja pubeja, joissa kannattaa myös poiketa.

Photo: greenwichmarket / Instagram

4. Kello viiden tee: Portrait Restaurant

Iltapäiväteen aika. Mikset valitsisi jotain uutta. National Portrait Galleryn kattokerroksen Portrait Restaurant on erilainen, ainakin maisemiensa puolesta. Ne ovat nimittäin upeat! Upea on myös tee-menu, jossa on tarjolla voileipiä, skonsseja, kakkuja ja tietenkin teetä.

5. Naura ja syö – Faulty Towers The Dining Experience

Valtavan suositun Pitkän Jussin majatalon hahmot seikkailevat jälleen. Tällä show & dinnerillä vain osa show’sta on etukäteen käsikirjoitettu. Loput menee miten kulloinkin. Riippuu illasta ja yleisöstä. Tämä interaktiivinen illallis-show on yleisön ja kriitikoiden rakastama. Sinäkin varmasti viihdyt!

Photo: thefaultytowers / Instagram

6. Käytöksestä kiitettävä – The Old School Yard Bar & Playground

Jotta päivä Lontoossa ei olisi vain ysi puoli vaan täysi kymppi, päätä iltasi The Old School Yardissa. Täällä aikuisten leikkikentällä on lelutkin teeman mukaan: kolikkopelejä 80-luvulta, värityskirjoihin piilotettuja drinkkilistoja ja graffitein koristeltuja pukukaappeja. Totta kai talosta löytyy myös karaokelaitteet ja Wii. Tupakille voi hiipiä pyörävajan taakse, poltit tai et. Kotiläksyjä ei tule eikä kukaan soita äidille, vaikka olisit vähän tuhma.

Lontoo

Ostoksille: 8 maailman parasta hipsterien suosimaa vintage-kauppaa

Lontoo Halloweenina: 8 pelottavinta paikkaa, jossa juhlia Halloweenia! Hui!

Muista myös Skyscannerin pieni opas äkkilähtötarjousten metsästäjille

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla löydät parhaat mahdolliset lennot, hotellit ja autonvuokraukset.

Kartta