Kartta

Lennot Savonlinnaan

Miten löydät halvat lennot Savonlinnaan?

Kutsuvatko Savonlinnan oopperajuhlat vai haluatko lähteä nauttimaan upeista Saimaan mökkiseuduista? Olipa syy mikä tahansa, miksi tarvitset lennot Savonlinnaan, teet sen kaikkein helpoiten Skyscannerin avulla. Löydät lennot Savonlinnaan vaivattomasti Skyscannerin lentohaulla, jonka avulla saat markkinoiden parhaimmat lentodiilit sekunneissa. Savonlinna on sesonkiluotoinen kaupunki: sinne mennään joko juhlistamaan musiikin iloja tai nauttimaan ihanasta mökkielämästä. Tämän takia lennot Savonlinnaan kannattaa aina hankkia hyvissä ajoin. Jos mielessäsi on joku tietty ajankohta, voit ottaa avuksesi Skyscannerin Hintavahti, joka ilmoittaa sinulle päivitetyt hintatiedot lennoista Savonlinnaan, jotka sopivat budjettiisi.

Lentokentät Suomessa, jotka tarjoavat suoria lentoja Savonlinnaan

Helsinki-Vantaan lentoasema tarjoaa suorat lennot Savonlinnaan ainoana Suomessa. Tsekkaat näppärästi ajankohtaiset tiedot Savonlinnaan lentoja tarjoavista lentoyhtiöistä minuuteissa Skyscannerin lentohaulla!

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Suomesta suoraan Savonlinnaan?

Tanskalainen Flexflight on ainoa lentoyhtiö Suomessa, joka tarjoaa suorat lennot Savonlinnaan. Tätä väliä lennetään ainoastaan Helsingin ja Savonlinnan välillä, joten jos matkaat muualta Suomesta Savonlinnaan, joudut pyörähtämään matkasi varrella Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Savonlinnan lentokentät

Savonlinnan lentoasemaa kutsutaan tuttavallisemmin ”oopperalentoasemaksi”, eikä suotta! Kesäisin lentomatkustajien saapuessa Savonlinnan lentoasemalle, he saavat tervetuliaistoivotuksen pianistin ja solistin yhteisvoimin. Lentoasema onkin juhlien aikaan ruuhkaisimmillaan, joten lennot Savonlinnaan kannattaa hankkia hyvissä ajoin. Varsinkin, kun lentoyhteys operoidaan ainoastaan Helsingin ja Savonlinnan välillä. Saavuitpa Savonlinnaan sitten oopperaturistina tai muuten, pääset matkaamaan Savonlinnan lentoasemalta keskustaan joko taksilla, linja-autolla tai vuokra-autolla. Takseja Savonlinnan lentoaseman edessä päivystää aina lentoaikataulun mukaisesti, mutta varmuudella saat taksin tekemällä varauksen etukäteen Savonlinnan Ulataksilta. Itse Savonlinnan lentoasema sijaitsee 13 kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Milloin on parhain aika vierailla Savonlinnassa?

Saimaan upean järviympäristön sylissä uinuva Savonlinna on ehdottomasti kauneimmillaan kesäisin, mutta samat järvet tarjoavat puitteet myös talvisin erilaisiin liikunta-aktiviteetteihin, kuten hiihtämiseen ja luistelemiseen. Savonlinna on todellakin ympärivuotinen kohde, mutta ruuhkaisimmillaan se on Savonlinnan oopperajuhlien aikaan, jotka järjestetään ajalla 6.7.-6.8. Tuolloin matkaajilla on haasteellisempaa löytää paikkakunnalta hotellia tai mökkiä. Myös lennot Savonlinnaan ovat tuona aikana kiven alla. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää korkeisiin hintoihin ja pyrkiä varaamaan lennot jo hyvissä ajoin.

Mitä nähdä ja tehdä Savonlinnassa?

Saimaan alue houkuttaa Savonlinnan ympäristöön lukuisia matkaajia erityisesti kesäaikaan. Koko Savonlinnan merkittävimmäksi nähtävyydeksi voi kuitenkin nostaa Olavinlinnan, jota ryhdyttiin rakentamaan jo vuonna 1475. Juuri Olavinlinnassa järjestetään kaupungin koko vuoden kohokohta eli Savonlinnan oopperajuhlat. Mutta on Savonlinna paljon muutakin! Toinen asia, mitä et voi jättää väliin Savonlinnassa, ovat tietenkin norpat! Nämä suojellut karvaturrit on helppo havaita ainakin turisteille järjestettävillä norpparisteilyillä, jotka lähtevät Savonlinnan keskustasta. Savonlinnan tori, jonka ympäristöstä lähtevät myös risteilyt, on viehättävä paikka kesäisin, josta voit tehdä joko herkkuostoksia tai ostaa paikallisilta käsityöläisiltä taidetta tai muita persoonallisia kädentöitä.

Kuuluisimmat nähtävyydet: Olavinlinna, Saimaa, Savonlinnan oopperajuhlat, Kerimäen kirkko, Savonlinnan kirkko, Luston puoti

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Savonlinna lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.