Kartta

Halvat lennot kohteeseen Dallas

Dallasista tulee ensimmäisenä monelle mieleen 80-luvun suosittu televisiosarja stetsoneineen, öljyrikkauksineen ja rancheineen. Mielikuva ei ole täysin väärä, sillä kaikki nämä edustavat teksasilaista kulttuuria. Dallas on myös loistava matkailukaupunki, jossa on upeat ostosmahdollisuudet, hyvää ruokaa, paljon nähtävää ja koettavaa. Kaikki on isompaa Teksasissa, sanoo sananlasku ja sen huomaa myös Dallasiin matkaava.

 

Nähtävyydet & aktiviteetit

Luonnontieteistä kiinnostuneen kannattaa vierailla esimerkiksi Dallas Aquariumissa, joka sijaitsee Fair Park-puistossa, Dallas World Aquariumissa, Dallasin eläintarhassa, arboretumissa ja kasvitieteellisessä puutarhassa. Dallasissa on valtavasti puistoja ja retkeilyalueita, joten ulkoilumahdollisuudet on hyvät. Myös hevosia voi vuokrata useista paikoista.

Dallasin kuuluisat urheilujoukkueet Dallas Mavericks (koripallo) ja Dallas Stars (jääkiekko) pelaavat molemmat Airlines Centerissä. Baseball-joukkue Texas Rangersin kotiareena löytyy Arlingtonista, Rangers Ballparkista.

Museoista mielenkiintoisia ovat muun muassa Museum of Art, Meadows Museum of Art, Museum of Geometric and MADI (Multichannel Audio Digital Interface) Art. Myös valtava Perot Museum of Nature and Science sekä Kennedyn murhaan keskittyvät Sixth Floor Museum ovat käymisen arvoisia.

Kaupunki on surullisen kuuluisa John F. Kennedyn murhasta ja tapahtuman muistoksi Dallasista löytyy J.F.Kennedy-muistomerkki. Myös rodeo kuuluu teksasilaiseen kulttuuriin ja sitä on koettavissa myös Dallasissa. Kantrimusiikki on osa alueen kulttuuria ja Deep Ellum tunnetaan kantrimusiikin paikallisena keskuksena. Dallas-tv-sarjan kuvauspaikka Soutfork Ranch toimii nykyään kongressikeskuksena, mutta on luonnollisesti Dallas-fanien pyhiinvaelluspaikka.

 

Ruoka

Dallas on tunnettu grilliruoistaan. Teksasilainen barbecue pitää kokea täällä. Myös meksikolainen- ja tex-mex-ruokakulttuuri on alueella suosittua. Fajitakset, tacot ja margaritat maistuvat melkein jokaiselle. Teksas tunnetaan myös valtavista t-luupihveistään ja hampurilaisistaan. Chili con carne on Dallasissa suosittu ruoka, mutta täällä siihen ei laiteta papuja. Chili con carne lisätään paikalliseen Frito Pie-herkkuun, joka on tehty Fritos -maissilastuista. Chicken fried steak on leivitetty kanapihvi ja muistuttaa wiener-leikettä. Dallasista löytyy tietenkin myös kaikenlaisia etnisiä ja pikaruoka-ravintoloita.

 

Shoppailu

Dallas on loistava paikka shoppailla ja kaupungissa on enemmän kauppakeskuksia per asukas kuin missään muussa Amerikan kaupungissa. Moni amerikkalainen lähteekin varta vasten Dallasiin shoppailumatkalle, sillä täältä löytyy valtavien kauppakeskuksien lisäksi monipuolisesti erilaisia ketjuliikkeitä, putiikkeja, käsityökauppoja, antiikkikauppoja, pihakirppiksiä, huutokauppoja, kirpputoreja ja maalaismarkkinoita. Dallasista luonnollisesti löytyy myös kuulut amerikkalaiset päivittäistavarakaupat 7-Eleven, Walmart, Whole Foods Market, joissa voi olla eksoottista tutustua paikalliseen ruokatarjontaan.

 

Ilmasto

Dallasissa vallitsee subtrooppinen ilmasto, johon kuuluu lauhat talvet, kuumat kesät ja sateiset kevät ja syksy. Talvisin lämpötila on noin 10-20 asteen välillä ja lunta tulee erittäin harvoin.  Joskus lämpötila voi tippua nollan tienoille. Keväisin Dallasia uhkaa kovat myrskyt. Kesäisin lämpötila nousee 38 asteen tuntumaan.

 

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Dallasiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Dallas lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.