Kartta

Halvat lennot kohteeseen Aberdeen

 Aberdeen on Skotlannin kolmanneksi suurin kaupunki, satamakaupunki, jossa joet Dee ja Don laskevat Pohjanmereen. Aberdeen on matkakohteena unohdettu, mutta aivan turhaan sillä se on loistava, hieman Edinburghia koskemattomampi skotlantilaiskaupunki, johon on mukava tehdä muutaman päivän kaupunkiloma. Aberdeenista käsin on myös helppo tutustua Koillis-Skotlannin alueen linnoihin, maisemiin ja sen loistaviin golfmaastoihin.

 Nähtävyydet& aktiviteetit

Aberdeen on yllättävän nykyaikainen ja eläväinen skottikaupunki. Öljyteollisuuden keskuksena kaupunki on vauras ja korkeatasoinen palveluiltaan. Kaupungin keskustan läpi kulkee Union Street, jonka koillisessa päädyssä sijaitsee päätori Castlegate. Castlegaten itäpuolella on mukava uimaranta, Aberdeen Beach. Se ei ole sinällään ole varsinainen aurinkoranta, koska Pohjanmeri pysyy ympäri vuoden varsin viileänä, mutta ranta on viihtyisä paikka viettää aurinkoista päivää tai nauttia erilaisista vesiurheilulajeista.

Kaupungissa on monia museoita ja taidegallerioita ja erilaisia näyttelyitä. Vieraile esimerkiksi Aberdeen Art Galleryssa tai Aberdeniin merimuseossa.
Kaupungin arkkitehtuuri on upeaa ja koristeellista. Monet rakennuksista on tehty graniitista ja siksi Aberdeenia kutsutaankin joskus ”graniittikaupungiksi”. Upeita esimerkkejä upeasta arkkitehtuurista on esimerkiksi His Majesty’s Theatre, St. Mark’s Church ja Central Library.
Aberdeenin vanhakaupunki, jossa sijaitsee osa Aberdeenin yliopiston kampuksesta, on myös arkkitehtuurillisesti hieno paikka ja siellä on esimerkiksi 1500-luvulta peräisin olevat The Chapel jaCrown Tower. Uudempaa arkkitehtuuria edustaa The New University Library, joka näyttä lasikuutiolta, jossa on seepran raitoja. Siellä pidetään myös vaihtuvia näyttelyitä.  

Kaupungista löytyy graniitin lisäksi myös monia upeita puistoja, puutarhoja ja kukka-asetelmia, esimerkiksi Union Terrace Gardens on pieni puisto aivan kaupungin keskustassa. Skotlantia pidetään golfin kotimaana ja alueelta löytyykin useita golfkenttiä, niin yksityisiä kuin kaikille avoimia. Kaikille avoimista kentistä tunnetuimpia ovat Hazlehead Park ja rannalla sijaitseva Queen’s Links.

Aberdeenin lähellä sijaitsee useita sadunomaisia linnoja, joissa asuu maanomistajia ja maan eliittiä. Useimmat niistä ovat auki yleisölle.
Kaupungin ulkopuolella sijaitsee entinen kalastajakylä Footdee, viehättävä pikkukylä, jonka sataman suulla voi nähdä delfiineitä. Toinen kaupungin ulkopuolella sijaitseva päiväretkikohde on Stonehaven, pittoreski ja pieni kaupunki, jossa voi viettää koko päivän.

Shoppailu
Aberdeen on vauraana kaupunkina Pohjois-Skotlannin shoppailukeskus. Union Street on perinteinen ostoskatu ja sieltä löytyy edelleen kaikki ketjuliikkeiden myymälät. Kauppakeskukset, kuten Bon Accord Centre, St. Nicholas Centre jaTrinity Centre ovat erityisesti paikallisten suuressa suosiossa. Matkalijoiden kannattaa suunnata näiden lisäksi alueen moniin pikkupuoteihin. Eikä kannata unohtaa kaupungin monia markkinoita, joiden ajankohdat löytyvät turistioppaista. Aberdeen Market on kaupungin kauppahalli, jossa on pieniä kojuja.

Ruoka
Aberdeenin erikoisuus on rowie, joka pannukakun ja croissantin risteytys. Tämä erittäin rasvainen ja suolainen herkku on tarjolla kaupungin monissa kahviloissa ja teehuoneissa ja tietenkin leipomoissa. Kaupungista löytyy monia ravintoloita, jokaiseen makuun. Union Squarelta löytyy paljon ketjuravintoloita, mutta kaupungissa on myös monia yksityisiä ravintoloita.

Ilmasto
Aberdeenissa vallitsee meri-ilmasto, jolle on tyypillistä vaihtelevuus ja sateisuus. Golf-virta lämmittää aluetta ja lämpötilat pysyvät tasaisina vuoden ympäri, sillä kesäisin ei ole kovin kuuma eikä talvella kovin kylmä. Aberdeenissa on kuitenkin kylmempää kuin muualla Britanniassa.

Lennot

Aberdeeniin pääsee kätevästi yhdellä välilaskulla monien eurooppalaisten kaupunkien kautta. Skyscannerilta löydät edulliset lennot helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Aberdeen lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.