Kartta

Halvat lennot kohteeseen Glasgow

Glasgow – Aito skotti

Jos tunnelmalliseen Edinburghiin saavutaan nähtävyyksien perässä, Glasgow’hun vetävät sen railakas yöelämä ja kulttuuririennot. Tämä Skotlannin suurin kaupunki edustaa periskotlantilaista pubikulttuuria parhaimmillaan, mutta sieltä löytyvät myös monet Britannian parhaimmista museoista ja taidegallerioista. Glasgow´ssa on lisäksi Skotlannin parhaimmat shoppailumahdollisuudet.

Historia ja nähtävyydet

Glasgow´sta löytyvät maan upeimmat museot, ja niiden tarjontaa saavutaan ihailemaan pitkienkin matkojen takaa. Suurimpaan osaan näistä on myös vapaa pääsy. Tunnettuja museoita ovat muun muassa Kelvingroven taidemuseo, joka on yksi Euroopan suosituimpia museoita, ja Burrell Collection, jossa näytillä on kuuluisan taiteilijan Sir Willian Burrelin töitä.

Ruoka ja juoma

Skotlanti tunnetaan erinomaisista viskeistään, joten tarjonta on myös Glasgow´ssa monipuolista. Glasgow on kuuluisa myös pubeistaan, joista monissa tarjoillaan haggista eli keuhkoista, sydämestä, maksasta ja kaurasta valmistettua ja lampaanvatsassa keitettyä skotlantilaista perinneruokaa. Glasgow´sta löytyy monipuolinen ravintolatarjonta, kiitos sen monikulttuurisuuden. Tästä kertoo myös se, että kaupunki tunnetaan Britannian currypääkaupunkina.

Shoppailu & vapaa-aika

Glasgow on ehkäpä Britannian parhain shoppailukohde, koska tarjonnaltaan se vetää vertoja Lontoolle, mutta vielä edullisimmin hinnoin. Pääkävelykatu on Buchanan Street, josta onkin hyvä aloittaa shoppailukierros. Valikoimaa löytyy pikkuputiikeista luksusluokan kauppoihin. Persoonallisia pubeja löytyy joka nurkasta, ja nuorten suosima biletysalue löytyy West Endistä.

Milloin Glasgow’hun?

Kesä on Glasgow’ssa suosituinta sesonkiaikaa. Tuolloin edullisimmat majoitusvaihtoehdot täyttyvät nopeasti, joten varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen kesäkuukausia. Bed & Breakfest -majoituksia suositaan kaupungissa, koska ne ovat erittäin edullisia. Majoitusten lähtöhinnat liikkuvat 15 eurosta ylöspäin.

Ilmasto

Sää on hyvin vaihteleva Glasgow´ssa. Kaupunki on ajoittain erittäin sateinen, ja varmimmat aurinkopäivät ajoittuvatkin juuri kesäkuukausille. Keväästä ja alkukesästä säät ovat miellyttävimmillään. Syksyn sateet muuttuvat hiljalleen hyiseen talvisäähän. 

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Glasgow’hun helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Glasgow´sta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille. 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Glasgow lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.