Kartta

Halvat lennot kohteeseen La Paz

La Paz on Bolivian hallinnollinen pääkaupunki ja samalla myös maailman korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki. Sen korkein kohta on yli 4000 metriä merenpinnan yläpuolella. Andien vuoristossa sijaitseva La Paz on perustettu jo vuonna 1548 ja tarjoaa täten matkailijalle varsin historiallisia maisemia. La Paz on hyvä tukikohta Boliviassa, jos haluaa tehdä erilaisia retkiä läheisille nähtävyyksille.

 

Nähtävyydet & aktiviteetit

Yksi kaupungin kuuluisimmista nähtävyyksistä on Noitatori eli Calle Linareksen kauppakatua. Torilla myydään muun muassa laamansikiöitä ja kuivattuja sammakoita paikallisia rituaaleja varten.

Calle Jaeniltalöytyy hyvin säilyneitä siirtomajan rakennuksia, joissa on useita eri museoita. Kaupungin muuta kulttuuritarjontaa edustavat elokuvateatterit sekä peñas eli musiikkiklubit joissa esitetään paikallista kansanmusiikkia. Joka sunnuntai esikaupunkialueella järjestetään Cholitas-showpaini-iltamat, joissa naiseksi pukeutuneet miehet painivat toisiaan vastaan bolivialaisissa kansallisasuissaan.

Kaupungin kupeessa sijaitsee Kuulaakso, Valle de Lunan laakso, joka on eroosion tuloksena syntynyt kallio- ja savimuodostelma. Kuulaakson yhteydessä voi vierailla myös Chacaltayan vuorella, jonka huippu on 5430 metriä meren pinnan yläpuolella. Vuoren huippu on lumen peittämä. Vieraillessa vuorella ja varsinkin tullessa alas sieltä, voi nähdä Paramount Picturesin logosta kuuluisan vuoren.

Lähellä vuorta sijaitsee Titicaca-järvi, johon voi tehdä päiväretken ja myös leiriytyä yöksi.

Tiwanakuon muinainen intiaanikaupunki, jonka synty ajoittuu aikaan ennen inkoja. Kaupunkia on jo vuosia kaivettu esiin. Kaupungissa on nähtävillä erilaisia monoliitteja eli kivestä veistettyä patsaita ja auringonportti, joka osa auringon temppeliä.

Teleferico-köysirata kulkee kaupungin yli ja sieltä on hienot maisemat kaupunkiin ja vuorille.

 

Ruoka

Lounailla kannattaa suosia pieni lounasruokaloita, joissa saa hyvää, edullista ja paikallista ruokaa. Bolivialainen ruokakulttuuri on yhdistelmä espanjalaista ja aymara-intiaanien keittiötä. Bolivialaisen keittiö kolme kulmakiveä ovat maissi, perunat ja pavut.

 

Shoppailu

La Pazissa kannattaa käydä Plaza San Franciscon aukiolla ja sen markkinakujilla. Eloy Salmonilla myydään halpaa elektroniikkaa ja Sagarnaga Streetiltä löytyy käsitöitä ja erilaisia tuliaistavaroita. Torstaisin ja sunnuntaisin El Altolla järjestetään valtavat markkinat.

 

Ilmasto

La Pazissa vallitsee subtrooppinen ylämaan ilmasto. Kesät ovat sateisia ja talvet kuivia. Ympäri vuoden on suhteellisen viileää. Lämpimimmät kuukaudet ovat joulu-, tammi- ja helmikuu, jolloin lämpötila voi nousta yli 15 sateen. Yölämpötilat vaihtelevat viileästä kylmään.

 

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot La Paziin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen La Paz lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.