Kartta

Halvat lennot kohteeseen Jakarta

Vastakohtaisuuksien Jakarta ei jätä ketään kylmäksi. Hulppeat luksusrakennukset seisovat rinnakkain hökkelikorttelien kanssa. Kaupungin hengästyttävä elämänmeno ihmisineen ja valtavine liikenneruuhkineen koettelee tottumattoman matkailijan hermoja, mutta toisaalta tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua monikulttuuriseen ja aitoon Indonesiaan.

 

Nähtävyydet & aktiviteetit

Kaupungissa itsessään ei ole paljon turistinähtävyyksiä ellei lasketa paikallista elämänmenoa ja kulttuuria. Useita mielenkiintoisia käyntikohteita kuitenkin riittää.

Kaupungin ulkopuolelta löytyy Tamar Minin teemapuisto, joka esittelee Indonesian kulttuuria pienoiskoossa. Valtavalla puistoalueella kerrotaan kaikista Indonesian provinsseista erilaisine kulttuuriperimineen. Alueella järjestetään myös erilaisia esityksiä ja tapahtumia ja siellä on ravintoloita, museoita, akvaario ja lintupuisto. Jakartassa on myös useita muita teemapuistoja, kuten Ancol Dream Park ja Jungleland Sentul City.

Karaoke on Jakartassa, kuten kaikkialla Aasiassa erittäin suosittua. Suosittuja paikkoja on esimerkiksi Inul Vista, Happy Puppy ja NAV.

Jakartasta löytyy paljon kiinnostavia museoita. Esimerkiksi Indonesian kansallismuseo Merdeka-aukion laidalla on mielenkiintoinen kohde.  Merdeka-aukiolla sijaitsee myös kansallismonumentti Monas. Merenkulun historiasta kertoo merimuseo Sunda Kepalanin satamassa. Satamassa on myös upeasti maalattuja laivoja, jotka kannattaa katsastaa samalla.

Presidential Palace on Indonesian presidentin asuinpaikka ja toimisto, ja se on avoinna yleisölle viikonloppuisin. Gelangang Bung Karno Stadiumia ympyröi suuret puistoalueet, jossa on mukava raikastua välillä kaupungin pakokaasujen ulottumattomissa.

Kaupungissa on myös muutamia uskonnollisia kohteita, joihin kannattaa tutustua. Istiqlal Mosque, jokaon etelä-Aasian suurin moskeija ja Cut Mutiah Mosque, joka on nimetty indonesialaisen kansallissankarin Cut Nyak Meutian mukaan. Kaupungissa on myös muutamia  kirkkoja,  kuten Cathedral Church, Immanuel Church ja Gereja Ayam.

Muita käymisen arvoisia kohteita on Ragunan Zoo-eläintarha sekälintumarkkinat (joissa myydään trooppisia lintuja)

 

Ruoka

Jakartassa on laaja tarjonta erilaisia ruokapaikkoja. Indonesialainen ruokakulttuuri on herkullista. Kaupungista löytyy myös loistavaa kiinalaista, japanilaista ja länsimaista ruokaa. Myös katuruoka on Jakartassa kokeilemisen arvoista. Jokaisella kaupunginosalla on omat erikoisuutensa.

 

Shoppailu

Jakarta on erinomainen ostoskaupunki ja ennen kaikkea halpa. Kaupungissa on paljon ostoskeskuksia. Ostoskeskusten tarjonta ja hinnat vaihtelevat. Luksusostoskeskuksista, kuten Plaza Indonesiasta ja Plaza Senayanista löytyy huippumerkkejä, kuten Chanelia, Guccia ja Dolce & Gabbanaa. Halvemmissa ostoskeskuksissa myydään sen sijaan paikallisia halpamerkkejä, elektroniikkaa ja kännykkätuotteita. Kaupungissa on myös useita markkinoita, pienempiä supermarketteja ja jopa mielenkiintoisia antiikkiliikkeitä.

Kaupungin erikoisuus on tienvarsimarkkinat, joissa myydään mitä tahansa. Koska liikenneruuhkat ovat Jakartassa kovat,  ruuhkassa seistessä ehtii hyvin tehdä myös ostoksia.

 

Ilmasto

Jakartassa on aina kuuma ja lämpötila nousee useimmiten yli 30 asteen. Sadekausi alkaa lokakuussa ja loppuu toukokuussa, mutta sateita tulee kuurottain myös sadekauden ulkopuolella. Kuumuus, kosteus ja liikennesaasteet tekevät ilmastosta osalle matkailijoista tukalan.

 

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Jakartaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Jakarta lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.