uutiset vihjeet Lontoon nähtävyydet: Top 10 parhaimmat kohteet

Kaikki artikkelit

Lontoon nähtävyydet: Top 10 parhaimmat kohteet

Lontoon nähtävyydet, niitä riittää! Mietitkö, mitä tehdä Lontoossa? Tässä Skyscannerin kätevä Lontoon matkaopas!

Lontoon nähtävyydet ovat vertaansa vailla. Lontoo on kansainvälinen kaupunki, josta löytyy nähtävää ja koettavaa. Lontoon lähiöistä löydät peribrittiläistä tunnelmaa, punatiilisiä taloja ja kauniita pieniä kirkkoja. Suurkaupunkiin kuuluu myös paljon arkkitehtuuria, monumentaalisia museoita ja valtavia toreja.

Thames-joen varrella sijaitseva Lontoo ei nuku koskaan. Jos pohdit, mitä tehdä Lontoossa, tutustu Skyscannerin Lontoo-matkaoppaaseen. Listasimme Lontoon Top 10 nähtävyydet, joissa jokaisen tulisi Lontoon matkalla käydä. Aloitetaan!

Löydä parhaat halvat lennot Lontooseen

1. Lontoo lintuperspektiivistä: The London Eye

Ensimmäinen Lontoo-matkaoppaamme vinkki on pysähdys on London Eye, jättiläismäinen maailmanpyörä, joka nousee jopa 135 metriä korkeuteen Thames-joen varrella. Nauti upeista näkymistä ja bongaa kaikki Lontoon nähtävyydet yläilmoista. Voit kävellä sinne Westminster Bridge -siltaa pitkin ja matkalla näet sekä modernin London Eyen ja sekä klassisen Elizabeth Towerin, joka tunnetaan paremmin nimellä Big Ben.

Näkymä Lontooseen

2. Lontoon sydämessä: Westminster Abbey ja Big Ben

Useimmat houkuttelevimmat Lontoon nähtävyydet sijaitsevat aivan Lontoon ydinkeskustassa. Jatka siis kiertomatkaa vierailemalla Westminsterin palatsilla eli Britannian parlamenttitalolla ja näe samalla legendaarinen Big Ben. Sieltä kannattaa ottaa suunnaksi Westminster Abbey, joka toimii kuninkaallisten kruunajaisten ja hautajaisten paikkana. Täällä lepäävät monet kuuluisuudet kuten Isaac Newton ja Charles Darwin. Matkan varrella voit bongata monia mielenkiintoisia hallintorakennuksia, vaikkapa pääministerin asunnon Downing Streetillä. Muista myös, että tänne pääsee helposti metrolla, lontoolaisittain the Tube tai The Underground, joka onkin ihanteellinen tapa matkustaa tällaisessa suurkaupungissa. Tämä on Lontoo-matkaoppaamme toinen vinkki.

Löydä Lontoon parhaat hotellit
Iltavalaistuksessa

3. Kuninkaallinen Lontoo: Buckinghamin palatsi ja St. Jamesin puisto

Tämä alue on täynnä vastakohtaisuuksia, sillä täällä klassinen ja moderni Lontoo kohtaavat. Victoria Streetillä on yksi Lontoon nähtävyyksistä, Buckinghamin palatsi, joka on toiminut Britannian monarkian asuinpaikkana vuodesta 1837. Palatsin vahdinvaihto on suosittu turistinähtävyys, joka järjestetään kesäisin joka päivä klo 11:30 ja muina aikoina sään mukaan. Vihje: Kannattaa saapua ajoissa paikalle, muuten et ehkä näe sotilaista kuin vilauksen.
Lähellä Buckinghamin palatsia sijaitsee 23 hehtaarin kokoinen Saint Jamesin puisto, jonka keskeltä löytyy upea järvi. Voit myös käväistä lähellä sijaitsevassa Westminsterin katedraalissa, joka on Britannian ensimmäinen roomalaiskatolinen kirkko. Mietitkö vielä, mitä tehdä Lontoossa?

Löydä parhaat halvat lennot Lontooseen
Buckingham

4. Lontoon kaksi kulttuuripilaria: National Gallery ja Tate Modern

Mitä tehdä Lontoossa, jos haluat nähdä taidetta? Taiteen ystäville Lontoossa löytyy runsaasti nähtävää, mutta nämä kaksi upeaa museota ovat aivan must. National Galleryn taidemuseo sivuilta löytyy vinkkejä siihen, mitkä 30 maalausta kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa. Tate Modern sijaitsee kunnostetussa teollisuusrakennuksessa ja sieltä löytyy runsaasti kansainvälistä nykytaidetta.
Kaikkien teosten näkeminen on aivan mahdoton tehtävä, ellet ole päättänyt viihtyä Lontoossa hyvin pitkään. Suosittelemme piipahdusta molempiin, jotta saat kattavan annoksen taidetta. Nämä ovat ehdottomat Lontoon nähtävyydet!

Tate Modern

5. Notting Hill ja Portobello Market

Tässä kaksi Lontoon nähtävyyttä, jotka pitää nähdä: Notting Hill ja Portobello Market. Hugh Grantin tähdittämä Notting Hill -elokuva nosti tämän alueen kaikkien tietoisuuteen 1990-luvun lopulla. Se on yksi Lontoon kauneimmista alueista, jonka talojen värikkäät julkisivut tuovat väriä (usein) sateiseen kaupunkiin. Täältä löytyy myös kuuluisa Portobello Market, josta arkipäivisin voi ostaa vihanneksia, hedelmiä ja kukkia. Lauantaimarkkinoilla torin valtaavat antiikkikojut, joista voit tehdä mahtavia löytöjä; vaikkapa vanhoja kameroita, vintagevaatteita ja ainutlaatuisia koruja.
Klikkaa kuvaa ja lue maailman suosituimmista vintage-kaupoista.

Löydä parhaat halvat lennot Lontooseen
Notting Hill

Photo: ldpodcast / Pixabay

6. Covent Garden ja Soho: muutaman askeleen päästä West Endistä

Covent Garden Thamesin eteläpuolella on yksi Lontoon nähtävyyksistä sekä markkinapaikoista. Se on täynnä kauppoja ja ravintoloita, mutta myös mielenkiintoisia museoita kuten Madame Tussauds, jossa voit nähdä kaikki kuuluisuudet ja julkkikset vahanukkeina. Alueelta löytyy myös British Museum sekä British Library. Covent Gardenista kannattaa suunnata Chinatowniin ja Sohoon, joissa yöelämä on vilkasta ja neonvalot loistavat kuin tähdet.

Punaisia puhelinkoppeja

7. Camdenin markkinat

Mitä tehdä Lontoossa, jos haluat mennä ostoksille? Kuuluisat Camdenin markkinat ulottuvat laajalle alueelle ja paras päivä shoppailuun on sunnuntai, kun kaikki kojut ovat auki. Camden Markets ei ole vain yksi markkinapaikka vaan useita, ja sitä mitä täältä et löydä et myöskään tarvitse! Tuhannet erilaiset myymälät tarjoavat tuotteita kaikenlaiseen makuun. Camdenin markkinat ovat yksi Lontoon nähtävyyksistä.

Löydä parhaat halvat lennot Lontooseen

8. Uutta Lontoota: Olympic Zone

Yksi Lontoon nähtävyyksistä on Lontoon olympiapuisto. Se tunnetaan nimellä Queen Elizabeth Olympic Park ja se on entinen joutomaa-alue, johon rakennettiin urheilijoiden olympiakylä ja kilpailupaikkoja Lontoon olympialaisia varten. Alue on moderni ja sieltä löytyvät mm. vesiurheilukeskus Aquatic Center, yli 100 metriin kohoava Orbit-torni sekä itse olympiastadion, joka on nykyisin West Ham United -jalkapallojoukkueen käytössä.

Photo: queenelizabetholympicpark / Instagram

9. Lontoon pimeä puoli: Viiltäjä-Jackin jalanjäljillä

Lontoon nähtävyydet voivat olla myös pelottavia. Lähde hyytävälle Viiltäjä-Jack-kierrokselle! Muutaman tunnin iltakävely vie sinut kauas modernista Lontoosta keskelle nostalgista 1800-lukua. Kierroksella vieraillaan mm. kuuluisassa Tower Hillissä, joka toimi aikanaan vankilana ja jopa pubissa, jossa Viiltäjä-Jackin huhuttiin käyneen tuopillisella ennen synkkiä toimiaan. Jack the Ripper -kierrokset ovat todella suosittuja, joten varaa paikkasi ajoissa.
Klikkaa kuvaa ja tsekkaa 8 pelottavinta paikkaa, jossa juhlia Halloweenia! Hui!

Löydä parhaat halvat lennot Lontooseen
Pimeää Lontoossa

10. Kävele Thamesin rantaa

Matka Lontooseen ei ole mitään ilman kaupunkikävelyä. Yksi Lontoon nähtävyyksistä on Thames-joki, suurkaupungin ydin. Joen varrelta löytyy ihania lounasravintoloita ja kahviloita, joissa nauttia perinteinen kello viiden tee. Joelle järjestetään myös monenlaisia risteilyitä.

Thames

11. Ekstra: British Museum

Ja vielä yksi lisäkohde Lontoo-matkaoppaassamme: British Museum. Vaikka olisit matkustanut maailman ympäri, tulet huomaamaan sen: British Museum on museoista paras. Se on yksi parhaimmista Lontoon nähtävyyksistä. Museo on yksi maailman suosituimpia käyntikohteita ja uskomaton kokemus. Joten varaa aikaa jokin aamu- tai iltapäivä ja lähde tutkimaan museon upeita kokoelmia. Koska on mahdotonta nähdä kaikkea, sinun täytyy valita haluatko uppoutua muinaisen Egyptin maailmaan, klassiseen Kreikkaan vai Rooman taiteeseen. Ja mikä parasta, sisäänpääsy museoon on ilmainen!

Löydä parhaat halvat lennot Lontooseen
Lontoo

Lue myös nämä:

Kokenut Lontoon-kävijä? Lue lisää!Jos haluat kokea jotain uutta, lue vinkkimme eriaista Lontoon matkaa varten!

Kaupunkiloma odottaa, tässä ovat parhaat kohteet!
Lue lisää top 10 kaupunkilomakohteista.

Top 10: Näe ja koe Budapestissä.
Pubeja, kylpylöitä, viininmaistelua ja luolakävelyitä. Kymmenen parasta vinkkiä Budapestin matkaa varten!

Top 7: Näe ja koe Lissabonissa
Portugalin ihastuttavassa pääkaupungissa voi sukeltaa sekä historiaan että valtamereen!

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autonvuokrauksesta.

Kartta