uutiset Krabin nähtävyydet: Top 8 kohteet

Kaikki artikkelit

Krabin nähtävyydet: Top 8 kohteet

Krabin nähtävyydet ja ihanuudet ovat hyvin samankaltaisia kuin muuallakin Thaimaassa: ihanat hiekkarannat, lämpö ja ystävälliset ihmiset. Mutta Krabilla on paljon muutakin. Krabi onkin aikamoinen jalokivi Thaimaan kimaltelevassa kruunussa. Skyscanner vinkkaa nyt Krabin nähtävyydet.

Krabin nähtävyydet ovat maisemia, luontoa ja aktiviteetteja. Henkeäsalpaavat rannat ja peilikirkas Andamaanienmeri tekevät Krabista myös mahtavan rantalomakohteen.

Etsi lennot Krabille Löydä hotelli Thaimaan matkallesi

1. Krabin meri, meri Krabin

Krabin nähtävyydet voisivat kiteytyä yhteen asiaan: meri. Andamaanienmeri on kirkasvetinen ja soveltuu upeasti snorklaukseen ja sukellukseen. Merikilpikonnia, värikkäitä kaloja, vanhojen laivojen hylkyjä ja luolamuodostelmia – veden alla riittää nähtävää! Voit tehdä myös veneretken Phi Phi -paratiisisaarelle tutkimaan koralleja ja kalliomuodostumia. Parhaat uimarannat keskittyvät lähisaarille, joihin voi tehdä maista päiväretkiä. Uimarannoista upeimmat ovat Phra Nang ja Klong Muang Beach. Varsinainen luksusranta on Haad Tubkaek, jossa upean rannan takaa alkaa villi viidakko.

Uimista Krabilla

2. Krabin luonto kutsuu liikkumaan

Krabin nähtävyydet ovat täynnä upeaa luontoa. Krabin upeita karstivuoria voi ihailla päiväkaudet rannalla maaten, mutta upea luonto tarjoaa myös monenlaisia aktiviteetteja. Vaella upeissa luonnonpuistoissa ja vilvoittele vesiputouksissa. Ihastele ainutlaatuisia sademetsiä ja hyödynnä Khao Khanap Namin vuoret ja kallionmuodostelmat kiipeillen. Erityisesti Railay Beachilla järjestetään hyviä kiipeilykursseja. Tee kajakkiretkiä kalliosaarten sisälaguuneihin tai Krabin ja Railay Beachin välissä sijaitsevalle fossiilirannalle. Tutustu vuorten uumenissa oleviin tippukiviluoliin, joihin aikaisemmat kävijät ovat jättäneet terveisiään. Osallistu käärmefarmille, elefanttisafarille, viidakkovaellukselle… Täällä aika ei tule pitkäksi!

Etsi lennot Krabille
Kiipeilyä Krabilla

3. Rauhallinen Ko Lanta

Yksi Krabin nähtävyyksistä on Ko Lanta. Jos matkustat perheen kanssa, Ko Lanta on hyvä vaihtoehto. Paikka on erityisesti perheiden suosima kaunis ja rauhallinen saari Krabissa. Saarella on upeita hiekkarantoja ja näistä suosituin lienee lapsiystävällinen Klong Dao sekä 5 km pitkä Long Beach. Pitkän rannan, jota paikalliset kutsuvat Pha Ae:ksi, varrelta löytyy luksushotelleja ja reppureissaajien majoja. Saarella on myös vähemmän turismia kuin muualla Krabissa. Ko Lantan hiekkarantojen ulkopuolelta löytyy paikallista elämää, hedelmäviljelyksiä, mangrovemetsiä ja vaarallisia viidakoita. Myös Ko Lantalta voi tehdä sukellusretkiä.
Tutustu muihin hauskoihin perhelomakohteisiin.

Rauhallinen ranta Ko Lantassa

4. Hippiparatiisi Ao Tonsai

Jos olet hippi-ihmisiä, majoitu reppumatkailijoiden suosimalle Ao Tonsain rannalle. Tämä ranta on yksi Krabin nähtävyyksistä. Täällä asut vaatimattomasti perusbungaloweissa tai nukut pelkällä patjalla. Vaikka olot ovat yksinkertaiset, luonto on upeaa. Luonnonkaunis paikka on myös luotu kiipeilyä varten, sillä ranta on kallioiden ympäröimä. Tonsailla on myös omaa hipihköä iltaelämää, livemusiikkia ja rantabaareja, joista esimerkiksi Chill Out-baarissa voi tanssia aamuun asti, paljain jaloin hiekassa lyhtyjen ja tähtitaivaan loisteessa.

Etsi lennot Krabille
Ao Tonsai Krabilla

5. Ao Nangin alue

Kun olet Krabilla ja kaipaat perinteistä turistimeininkiä, suuntaa Ao Nangin alueelle. Se on turistien suosima, vilkas alue Krabin sydämessä ja siellä Krabin nähtävyydet ovat lähinnä länsimaista menoa. Ao Nangin alueelta löytyy baareja ja diskoja, vaikka yöelämä ei olekaan niin vilkasta kuin Thaimaan suurimmissa kaupungeissa. Ao Nangin rantakadulta löytyy paljon kauppoja, pieniä kojuja, räätäleitä ja ravintoloita. Täältä voit ostaa niin paikallisia kankaita kuin eksoottisia hedelmiäkin. Ao Nangin alueella on myös paljon ravintoloita. Rantakadun päässä on muun muassa kalaravintola-alue, jota kutsutaan Seafood Streetiksi. Ao Nangissa on paljon myös katukeittiöitä, joista saa edullisesti ja maukkaasti paikallista ruokaa. Länsimaisissa tavoissa jumittavat voivat ruokailla täällä myös McDonald’sissa, Burger Kingissä ja Subwayssa.

Ao Nang Krabilla

6. Krabin kaupunki

Krabin kaupunki tai Krabi Town on alueen hallinnollinen keskus, jossa sijaitsee myös Krabin kansainvälinen lentokenttä. Kaupungista löytyy koko Krabin alueen tasokkaimmat ravintolat ja hienoimmat kaupat. Yleisesti ottaen Krabi ei kuitenkaan ole samaa luokkaa kuin esimerkiksi Phuket, joka on niin shoppailijoiden kuin kulinaristienkin suosiossa. Krabin nähtävyyksistä yksi tärkein on Wat Tham Seuan tiikeritemppeli, josta on upeat maisemat yli kaupungin ja sademetsän. Krabin rantojen ja Krabi Townin välillä kulkee valoissaan aikaan songthaew-lavatakseja.

Thaimaan nähtävyydet: tiikereitä, temppeleitä ja Muay Thai
Travelleri Cat McGloin jakoi parhaat matkavinkkinsä Thaimaata varten ja me Skyscannerilla kokosimme niistä Thaimaa-matkaoppaan sinulle. Nämä Thaimaan nähtävyydet sinun tulee nähdä ja kokea.

Krabin kaupunki

7. Railay Beach

Krabissa voi tehdä monia mukavia päiväretkiä. Yksi suosituimmista päiväretkikohteista on Railay Beach ja sen sademetsin koristellut hiekkarannat. Alue houkuttelee niin auringonottajia kuin aktiivista lomaa kaipaavia. Alueella on neljä päärantaa ja näistä uimisen kannalta paras on Railay West. Näistä Phra Nangia kutsutaan Thaimaan yhdeksi kauneimmista rannoista. Railay Beachilla on hyvät mahdollisuudet harrastaa myös kiipeilyä. Sen lisäksi melonta, surfaus, snorklaus, viidakkovaellukset ja elefanttiretket ovat suosittuja aktiviteetteja täällä. Alueella sijaitsevat Phra Nangin luola ja alttari ovat käymisen arvoiset ja yhdet Krabin nähtävyyksistä. Tänne pääsee kätevästi pitkähäntäveneellä.
Lue lisää aloittelijan parhaista surffispoteista.

Etsi lennot Krabille
Railay Beach Krabilla

8. Liikkuminen Krabilla

Krabin nähtävyydet tulevat tutuksi liikkuessa Krabilla. Maateitse kätevin liikkumismuoto on taksi, bussi, vuokra-auto tai skootteri. Vesillä pitkähäntävene tai laiva kuljettaa kätevästi saarille ja hiekkarannoille. Krabista pääsee helposti myös Phuketiin, joka sijaitsee noin 180 kilometrin päässä täältä. Phuketiin ja Bangkokiin pääsee lentäen, mutta myös halutessaan laivalla.
Kohteesta toiseen täällä on helppo liikkua kävellen. Nähtävyyksille on mukavinta matkata esimerkiksi avolavataksin kyydissä, mutta myös oman auton vuokraaminen päiväreissulle on kätevä ja varsin edullinen vaihtoehto. Jotkut lomailijat vuokraavat Krabilla myös moottoripyöriä. Thaimaan liikennekulttuuri eroaa kuitenkin suuresta suomalaisesta, joten täällä ajellessa kannattaa olla varovainen.

Etsi ja löydä vuokra-auto Skyscannerin avulla!

Krabin teitä

9. Majoittuminen Krabissa

Krabin hotellit ovat osa Krabin nähtävyyksiä. Krabi on suosittua matkailualuetta, joten myös hotellien taso on lomakohteissa korkea. Esimerkiksi Ao Nangissa voi valita monien luksushotellien, perhehotellien ja budjettimajoituksen joukosta itselleen sopivan majoitusvaihtoehdon. Suurin osa alueen hotelleista sijaitsee Ao Nangissa. Ko Lanta puolestaan on jo kauan ollut lapsiperheiden suosikkikohde myös hotellien puolesta. Kauneimmat majoituspaikat löytyvät Railayn niemeltä.

Uima-allas Krabilla

Thaimaan Krabi: top 8 nähtävyydet

Mikä? Mitä koettavaa?
Andamaanienmeri Vene- ja sukellusretket
Luonto Elefanttisafari, viidakkovaellus
Ko Lanta Hiekkarannat, hedelmäviljelmät
Ao Tonsai Bungalowit, kiipeily
Ao Nang Katukeittiöt, kaupat, yöelämä
Krabi Town Wat Tham Seuan tiikeritemppeli
Railay Beach Loikoilu, melonta, surffaus, snorklaus
Liikkuminen Pitkähäntävene, avolavataksi

Lue myös nämä:

Tiesitkö jo tämän Bangkokista? Tsekkaa vinkkimme
Bangkok on satujen maaginen metropoli, josta löytyy sekä suurkaupungin huvit että thaimaalaisen kulttuurin upeimmat nähtävyydet.

Top 10 Dubai: Tärkeimmät nähtävyydet
Pilvenpiirtäjiä, seitsemän tähden hotelleja, basaareja ja jopa hiihtokeskuksia. Dubai on täynnä toinen toistaan suurempia, korkeampia ja upeampia nähtävyyksiä.

Käytä Skyscannerin karttahakua
Jos olet joustava matkaaja ja olet valmis matkustamaan melkein minne vain, Skyscannerin hintavertailukartta auttaa sinua löytämään aivan uusia matkakohteita, joista et osannut unelmoidakaan.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autonvuokrauksesta.

Kartta