Kartta

Halvat lennot kohteeseen Montreal

Luovuuden ja muotoilun kotikaupunki.

Montreal kukkii luovuutta ja rentoa kaupunkikulttuuria. Väliaikaisia taideinstallaatioita, uutta ajattelua ja kaupunkisuunnittelua sekä lukuisia luovan alan tapahtumia pullollaan olevassa kaupungissa virtaa energiaa. Montreal on nimetty Unescon maailman luovaksi muotoilukaupungiksi. Ruokakulttuuri juhlii muun muassa vuotuisilla osteri- ja ravintolafestivaaleilla ja musiikkitapahtumia on tarjolla rapista ja electrosta oopperaan. Kulttuurinnälkään tarjolla on taidegallerioita ja maailmankuuluja museoita. Kaupungissa on myös useita viheralueita ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Pieni suurkaupunki sijaitsee saaressa, jossa voi talvisin retkeillä lumikengillä ja kesäisin liikkua kajakilla. Montreal on ihana sekoitus uutta ja vanhaa, urbanismia ja luontoa, rentoa oloa ja kiivasta sykettä.

Viisumi:Kanadaan matkustettaessa tarvii turistiviisumin.

Sesonki:Vuoden ympäri. Talvisin viileämpää, sateisempaa ja tuulisempaa. Kesät ovat lämpimiä ja kesäsesonki jatkuu lokakuulle saakka.

Liikenne:Montrealissa on siisti, toimiva ja turvallinen joukkoliikenne. Taksina toimii esimerkiksi verkossakin tilattava Uber.

Aukioloajat: Yleensä ma-pe klo 9-18 tai klo 9-21, isoimmat ostokeskukset jopa pidempään.

Juomaraha: Halutessasi voit pyöristää laskun loppusummaa hieman ylöspäin.

Matkailutietoja:

http://www.tourisme-montreal.org/blog/

Hätätilanteessa:

Suomen suurlähetystö, Ottawa

55 Metcalfe Street, Suite 850, Ottawa, Ontario K1P 6L5, Canada

Tel. +1 613 288 2233

Porton suosituimmat matkailunähtävyydet:

1. Mont Royal: Virkisty puistossa ja kolmihuippuisen kukkulan rinteillä patikkaretkellä, lenkillä tai piknikillä. Mont Royalilta on hienot näkymät kaupunkiin.

2.Olympiastadion:Vuoden 1976 olympialaisiin rakennettu kiertyvä stadionin torni on edelleen avoinna yleisölle huikein näkymin yli kaupungin.

3. Ruoka ja olutkierros: Maistele paikallisia herkkuja ja juomia olut- ja ruokakierroksella The Mile End kaupunginosassa opastetulla reitillä. Kierros palkittiin 2013 yhtenä Montrealin parhaista matkailupalveluista.

4. Old Town: 1600-luvun rakennuksia sekä modernia kaupunkikulttuuria ja ajanvietettä pursuavassa vanhassa kaupungissa kannattaa vierailla varsinkin iltaisin, kun alue valaistaan kauniisti.

5. Marché Jean Taulon: Aito ruokamarkkina, josta löydät vaikkapa paikallista herkkua vaahterasiirappia kotiinviemisiksi.

Hyvä tietää:

Asukkaita:metropolialueella noin 4 miljoonaa

Valuutta: kanadan dollari (CAD)

Maanumero:1

Uskonto:katolilaiset, protestantit, anglikaanit, ortodoksit, juutalaiset, muslimit, buddhalaiset, hindut

Aikaero:-8h

Virallinen kieli:englanti ja ranska

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Montreal lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.