Kartta

Halvat lennot kohteeseen Uumaja

Pohjois-Ruotsin Uumaja on Västerbottenin pääkaupunki. Se on eläväinen ja nuorekas kaupunki, joka sijaitsee Pohjanlahden rannalla, 650 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen. Alue on tunnettu saamelaiskulttuurista ja Västerbotten-juustosta. Uumaja on virkeä yliopistokaupunki, jossa riittää nähtävää ja tehtävää. Se oli myös Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2014.

Nähtävyydet & aktiviteetit
Keskustan ydin on raatihuonetta ympäröivä Raatihuoneen tori. Torin lähellä sijaitsee myös hieno 1800-luvun lopulla rakennettu tiilikirkko. Saamelaiskulttuuriin ja alueen historiaan voi tutustua Västerbottens museumissa. Sen vieressä sijaitseva Gammlia -ulkoilmamuseo esittelee historiallisia rakennuksia ja siellä järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia kesäisin. Musiikinystävät suuntaavat Guitars – The Museumiin, joka on keskittynyt kitaroiden ja bassojen maailmaan. Monenlaisia elämyksiä tarjoaa Uumajajoen rannassa sijaitseva kulttuurikeskus Väven. Umedalen Sculpture Park on kuuluisa patsaspuisto, jossa on esillä ruotsalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksia. Toinen tutustumisen arvoinen puisto on Älgens hus eli hirvipuisto. Pohjois-Ruotsin erämaaluonto tarjoaa hienoja mahdollisuuksia kokeilla koskenlaskua, jokilauttailua, ponivaellusta, hirvisafaria tai vaikkapa melontaretkiä saaristossa Uumajan edustalla. Kaupunkikierroksen voi tehdä myös pyöräillen, sillä täältä löytyy paljon hyviä pyöräilyreittejä.

Shoppailu
Uumaja on Pohjois-Ruotsin suurin shoppailukaupunki. Keskustasta löytyy käsityö- ja designputiikkeja, vintage-kauppoja ja ostoskeskuksia kuten Strömbilen, MVG ja Kungspassagen.

Ruoka
Tunnetuin paikallinen herkku on ehdottomasti Västerbotten-juusto! Patsaspuistossa käydessä kannattaa piipahtaa Bistro Le Garagessa ja keskustassa shoppaillessa vaikkapa leipomokahvila Nya Konditorietissa, joka on palvellut asiakkaita jo lähes sadan vuoden ajan. Keskustan alueelta löytyy muutenkin paljon mukavia kahviloita ja ravintoloita, joissa tarjonta on monipuolista.

Ilmasto
Uumajan ilmasto on samankaltainen kuin Pohjanmaalla, Vaasan korkeudella. Kesällä lämpötilat voivat nousta reiluun 20 asteeseen ja talvella on mukavasti pakkasta. Tässä rannikkokaupungissa on usein tuulista.

Lennot
Skyscannerilta löydät edulliset lennot Uumajaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.
 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Uumaja lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.