Kartta

Lennot (mihin) Nairobi

Itä-Afrikan sykkivä keskus

Nairobi on kansainvälinen trooppinen suurkaupunki, joka sykkii päivin ja öin. Kaupungissa on kenties maailman ainut eläinpuisto, jonne pääset suoraan bussilla tai taksilla. Puistossa karjuu leijonat, leopardit, seeprat, kirahvit ja muut afrikan eläimet. Kuumia päiviä voi viilentää paikallisella Tusker-oluella, kiertelemällä museoissa, kahviloissa, tuliaisostoksilla tai markkinoilla ja opastetulla tutustumiskäynnillä paikallisessa slummissa. Jos kaipaat villimpää menoa, maista epävirallista kenialaista perinneruokaa, nyama chomaa, eli grillattua krokotiiliä tai kamelia ja aja ravintolaan matatus-kyydillä, eli paikallisella minibussilla. Nairobia ympäröi kaunis ja villi luonto; monet matkanjärjestäjät opastavat safareille ja yön yli kestäville savanniretkille. Muista kuitenkin liikkuessasi noudattaa varovaisuutta ja vältä liikkumista yksin ja pimeällä. Älä kanna mukanasi turhaan ylimääräistä rahaa tai passia, vaan säilytä ne mieluiten hotellin turvasäiliössä. Nairobista on tulossa yhä suositumpi matkailukohde hyvien ravintoloiden ja  ostomahdollisuuksien, tasokkaiden hotellien sekä ainutlaatuisen villin luonnon ja villieläinten ympäröimänä.

Viisumi:Suomen passin omaavat tarvitsevat viisumiin Keniaan. Se maksaa lentokentällä USD 50. On syytä myös huomioida, että passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta Keniaan saapumisen jälkeen. Maahantulomääräyksistä vastaavat Kenian viranomaiset: Principal Immigration Officer, Nairobi, puh. + 254 20 222 022, Jomo Kenyatta Airport, puh. + 254 20 82 21 11.

Huom. Ulkoministeriön matkustustiedote 14.7.2014:

http://formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=66226

Sesonki:Vuoden ympäri. Kenia sijaitsee päiväntasaajalla, mutta vain rannikolla vallitsee kuuman kostea ilmasto. Muualla sademäärät ovat vähäiset. Sadekausia on kaksi: maalis-toukokuussa ja marras-joulukuussa. Vuoristossa on korkeudesta johtuen viileämpää.

Liikenne:Taksilla on edullista ja helppoa kulkea. Sovi hinnasta kuitenkin ennen matkaa, sillä kaikissa takseissa ei ole mittareita. Jos liikut paljon, kannattaa harkita oman auton vuokrausta. Liikenneruuhkat tukkivat keskustan ja liikkumista kannattaa välttää aamuisin klo 7-9 välillä sekä iltaisin klo 17-19.30. Varaa runsaasti aikaa lentokentällä, jossa saattaa kulua useitakin tunteja muodollisuuksien läpikäyntiin.

Aukioloajat:

Juomaraha: Voit halutessasi jättää juomarahaa 10% laskun loppusummasta kansainvälisille matkailijoille tarjoilevissa ravintoloissa ja hotelleissa.

Matkailutietoja:

www.magicalkenya.com

Kenya Association of Tour Companies antaa tietoja rekisteröidyistä safari- ym. matkojen järjestäjistä.

kato@africaonline.co.ke

puh: +254 20 225570 tai +254 20 227906

Kenya Tourism Federation Safety and Communication Centre neuvoo matkailijoita mm. teiden kunnosta ja turvallisuudesta sekä avustaa hätätapauksissa.

safetour@wananchi.com

puh: +254 20 604730

Hätätilanteessa:

Hätätapauksissa päivystää ulkoministeriön päivystysnumero:
+358 9 1605 5551.

Suomen suurlähetystö, Nairobi
Eden Square, Block 3, 6th floor
Greenway Rd off Westlands Rd
Nairobi
Kenya

puh: +254 20 37507214
sanomat.nai@formin.fi
www.finland.or.ke

Nairobin suosituimmat matkailunähtävyydet:

1. Karen Blixen museo: Tanskalaisen Karen Blixenin kotimuseo. Muistelmat ja Isak Dinesenin kirjoittama kirja 'Out of Africa' syntyivät Karenin Kenian vuosina 1914-1931. Museossa on esillä myös kirjan pohjalta tehdyn elokuvan esineistöä. Ilmaiseksi pääset ihailemaan näköalaa Ngong Hillseille, joka on inspiroinut lukuisia muitakin romantisoimaan Afrikasta.

2.Nairobin kansallispuisto:Paikallinen vuonna 1946 perustettu villieläinpuisto melkein keskellä kaupunkia. Puisto on avoinna joka päivä ja uskaliaimmat voivat yöpyä eko-teltoissa. Bongaa safarikävelyllä leijonia, leopardeja, virtahepoja, hyeenoja tai joku yli 400 paikallisesta lintulajista.

3. Kirahvin kanssa aamiaisella: Kirahvikeskus auttaa harvinaisia itä-afrikkalaisia lajeja pariutumaan ja selvitymään takaisin luontoon. Keskuksessa on myös hotelli, jossa syödään aamiaista kirjaimellisesti kirahvien kanssa.

4. City Market: Päivittäiset katumarkkinat, josta et taatusti tule tyhjin käsin takaisin. Ole valmis sanomaan ei tai ainakin tinkimään ja varaudu ihmisvilinään. Mukaan kannattaa ottaa vesipullo ja mukavat kengät.

5. Opastettu slummikierros: Näe Nairobin toinen puoli opastetulla kävelykierroksella Kiberan slummialueella.

Hyvä tietää:

Asukkaita:noin 3 miljoonaa

Valuutta: shillinki (KES)

Maanumero:254

Uskonto:Protestantit 45%, roomalaiskatoliset 33%, alkuperäisuskonnot 10%, muslimit 10%, muut 2%

Aikaero:kesäisin sama aika kuin Suomessa, talvisin + 1 tunti

Virallinen kieli:englanti ja suahili

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Nairobi lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Nairobi on kaksi lentokenttää: Nairobi Jomo Kenyatta ja Nairobi Wilson.
Delta, Gulf Air, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, Air Namibia, Kenya Airways sekä Daallo Airlines lentävät suoraan kohteeseen Nairobi.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Nairobi on helmikuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.