Kartta

Halvat lennot kohteeseen Melbourne

Rento, aurinkoinen ja luova kulttuurikaupunki.

Melbourne on yksi maailman parhaista asuinkaupungeista. Luovuus, lämpö ja avoin ilmapiiri saavat kaupungin kukoistamaan. Melbourne on Australian kulttuurikeskus, taide- ja tapahtumakaupunki, ruoka-, juoma- ja muotikaupunki. Teollisuus- ja satamakaupungin rosoisuus yhdistettynä katutaiteeseen ja hauskoihin kaupunginosiin tekee Australian toiseksi suurimmasta kaupungista viehättävän ja omintakeisen pikkukaupungin, vaikka todellisuudessa kyseessä onkin kansainvälinen metropoli. Keskustan vilinää ja persoonallisia paikallisia tyylejä voit bongailla kaduilla, puistoissa, ravintoloissa ja rantabulevardilla. Päiväretkillä voit kokea upeita luontoelämyksiä tai vierailla viinitarhoilla kaupungin lähellä. Nautiskele rennosta, siististä ja turvallisesta suurkaupungista, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Viisumi:Australiaan matkustettaessa tarvit 3kk turistiviisumin ja vähintään 6kk eteenpäin voimassa olevan passin. Viranomaiset vaativat myös paluulennon päivämäärän ja matkalipun.

Sesonki:Vuoden ympäri.

Liikenne:Melbournessa on toimiva ja sujuva julkinen liikenne. Yhä useampi kulkee pyörällä, rullalaudalla tai surffilauta kainalossa. Raitiovaunu on nopea ja kattava. Bussilla pääset monen oven eteen. Taksi on kätevä hiukan pidemmillä kaupunkimatkoilla. Auto kannattaa vuokrata, jos suunnitelet päivämatkoja Melbournen ulkopuolelle. Muista ottaa mukaan vesipullo, sillä Australian aurinko on polttavan kuuma ja Melbournessa on usein helleaaltoja paikallisina kesäkuukausina marraskuusta maaliskuuhun.

Melbournesta on hyvät yhteydet muualle Australiaan ja kansainvälisiin suurkaupunkeihin. Välimatkat ovat pitkiä kaupunkien välillä. Lento pääkaupunkiin Sydneyhin kestää 1,5 tuntia (900km). Väliä liikennöi ahkerasti myös halpalentoyhtiöt.

Aukioloajat: Yleiset aukioloajatma-pe klo 10-18, la 10-14, ostoskeskukset ja isoimmat ruokakaupat yleensä auki pidempään.

Juomaraha: Voit halutessasi jättää juomarahaa tai pyöristää laskun loppusumman hieman ylöspäin.

Matkailutietoja:

www.visitmelbourne.com

www.threethousand.com, Melbournen kaupunki- ja tapahtumaopas

www.australia.com, Australian viralliset matkailusivut

Hätätilanteessa:

Suomen kunniapääkonsulaatti
Honorary Consulate General
Hall & Wilcox
Level 30
600 Bourke Street
Melbourne, VIC 3000

Puh. +61 3 9603 3621

Melbournen suosituimmat matkailunähtävyydet:

1. St. Gilda: Boheemi ranta ja asuinalue on helpoin kiertää raitiovaunulla, pyöräillen tai kävellen. Istu iltaa ravintoloissa tai shoppaile ostoskaduilla. Pakkaa mukaan oma viinipullo, uikkarit ja pyyhe!

2.Fidzroy:Muodikas ja boheemi alue täynnä pikkuputiikkeja, kahviloita, gallerioita, baareja, ruokapaikkoja ja varsinkin kenkäkauppoja.

3. South Melbourne Market: Kaupungin mielenkiintoisin kirpputori! Valtava kirjo ostettavaa ja ihaltavaa paikallisten nousevien muotoilijoiden ja suunnittelijoiden talleista kokkikouluun ja katutaiteeseen. Avoinna keskiviikkoisin, perjantaisin ja viikonloppuisin klo 8-16.

4. CBD, Central Business District: Melbournen liike-elämän keskus ja suurkaupungin ydinkeskusta. Pilvenpiirtäjiä ja viktoriaanista arkkitehtuuria sekoitettuna pukuherroihin, puistoihin ja leveisiin ostoskatuihin.

5. Great Ocean Road: Vuokraa auto tai tee bussimatka luonnonkauniille rantareitille ja bongaa 12 apostolia eli valtavaa meressä seisovaa rantakalliota.

Hyvä tietää:

Asukkaita:noin 4 miljoonaa

Valuutta: Australian dollari (AUD)

Maanumero:+61

Uskonto:kristinusko

Aikaero:+7 tuntia

Virallinen kieli:englanti

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Melbourne lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.