Kartta

Halvat lennot kohteeseen Varna

Varna – Vauhdikas viikonloppukohde

Monet bulgarialaiset matkaavat merelliseen Varnaan viikonlopun pituiselle kaupunkilomalle tai vain päiväretkille. Aivan kuten paikallisetkin, siellä voi keskittyä joko shoppailuun tai auringonpalvontaan. Varsinkin kesäisin Varna tunnetaan railakkaasta yöelämästään, joten menomahdollisuuksia bilehileille riittää.

Historia ja nähtävyydet

14 kilometrin päässä Varnasta sijaitsee Aladzhan keskiaikainen kiviluostari, joka on suosittu turistikohde. Luostari on suojeltu, joten siellä on edelleen varsin autenttiset olosuhteet, joissa munkit ovat asuneet 1200-luvulta lähtien. Mielenkiintoista nähtävää menneeseen tarjoavat myös Varnan etnografinen museo ja arkeologinen museo.

Ruoka ja juoma

Varnan tasokkaat ravintolat löytyvät keskustasta ja ranta-alueelta. Paikallisen perinneruoan lisäksi kaupungista löytyy paljon kansainvälisiä pikaruokaketjuja, pizzeroita ja etnisiä ravintoloita. Kesällä erityisesti kalaruoat ovat maistamisen arvoisia.

Shoppailu & vapaa-aika

Varna on ehdottomasti Bulgarian ykkösbiletyspaikka varsinkin kesäisin kesä-elokuussa. Useimmat klubit ovat auki ainoastaan kesäsesonkina. Keskustasta kuitenkin löytyy hyvä tarjonta klubeja ja kuppiloita myös talviaikoina. Varnasta kannattaa hankkia tupakka- ja alkoholituotteita, koska ne ovat todella edullisia. Pääshoppailukadut ovat Knyaz Boris I ja Slivnitsa.

Milloin Varnaan?

Ruuhkaisin kesäsesonki Varnassa on heinäkuussa ja elokuussa, mutta se houkuttelee matkailijoita ympäri vuoden. Parhain aika vierailla Varnassa on toukokuun ja lokakuun aikana, jolloin keskilämpötila on 28 astetta. Sateisimmat kuukaudet ovat kesäkuu, lokakuu ja joulukuu.

Ilmasto

Varnan ilmasto muistuttaa hyvin paljon Suomen säätä: talvet ovat pitkiä ja kylmiä, ja kesäkin alkaa usein vasta touko-kesäkuussa. Talvikausina myös sataa ja on usein koleaa. Parhaimmat lomasäät sijoittuvat syksyyn.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Varnaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Varnasta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille. 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Varna lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.