Kartta

Halvat lennot kohteeseen Torino

Sanotaan, että Piemonten maakuntaan kuuluva Torino on hyvin epäitalialainen kaupunki. Tähän seikkaan vaikuttavat varmasti Ranskan rajan ja Alppien läheisyys. Vaikka Torino on erittäin moderni suurkaupunki, löytyy sieltä myös paljon historiallisia kohteita ja nähtävyyksiä.

Historia ja nähtävyydet

Yksi Torinon kuuluisimmista nähtävyyksistä täytyy olla käärinliina, jossa väitetään olevan ristiinnaulitun miehen eli Jeesuksen hahmo. Käärinliinaa säilytetään Pyhän Johannes Kastajan katedraalissa. Museo Egiziossa voi tutustua yhteen maailman merkittävimmistä Egyptin historian kokoelmista. Perhematkailijoille mieluinen kohde on Torinon lastenkirjamuseo, josta löytyvät alkuperäiset Carlo Collodin luomat Pinokkio-kuvitukset.

Ruoka ja juoma

Torino tunnetaan huippuluokan gastronomiasta. Maailmankuuluja herkkuja ovat muun muassa ihanat paikalliset suklaat ja Gianduja-kerma. Alkudrinkiksi paikalliset nauttivat useimmiten Martinin tai torinolaisen keksinnön, Vermutin. Perinteisestä torinolaisesta illallispöydästä löytyy leipätikkuja, agnolottia eli täytettyä pastaa, bagna caoda -dippiä, keitettyä lihaa, juustoja ja korkealaatuisia tryffeleitä, jotka nautitaan piemontelaisen viinin kera.

Shoppailu & vapaa-aika

Melkein jokaisesta torinolaisesta kaupunginosasta löytyy oma markkinapaikka, jotka ovat usein erittäin suosittuja. Tunnetuin niistä on Piazza della Republicalla järjestettävä Porta Palazzo –markkina. Antiikkimarkkinat ovat myös paikallisten mieleen, ja Grand Balon -marketti on yksi suurimmista. Via Roma-ostoskadun varrelta löytyvät merkkivaatekaupat, ja Via Garibaldilta persoonalliset pikkuputiikit.

Milloin Torinoon?

Heinä- ja elokuu ovat Torinossa kaikkein ruuhkaisimmat. Tuolloin turistit täyttävät kadut, ja ilmasto voi olla ajoittain kuuma ja jopa kostea. Kesäaika on kuitenkin mieluisin aika aktivititeetteja kaipaavalle. Vaikka talvet ovat Torinossa kylmiä, ei kylmyys ole niin purevaa etteikö kaupunkia voisi tutkiskella kävellenkin. Parhain aika vierailla kaupungissa on maaliskuusta toukokuuhun.

Ilmasto

Torinossa vallitsee kostea subtrooppinen ilmasto, mutta Alppien läheisyys voi aiheuttaa säässä muutoksia. Torinossa talvet ovat kylmiä ja kuivia, kun taas kesät ovat leutoja tai kuumia. Keskilämpötila kesällä on +24 ja talvisin -3 astetta. Sateet ovat yleisiä syksyllä ja keväällä. Toukokuussa Torinossa sataa eniten. Usvat ovat Torinossa usein paksuja, ja ne voivat vaikeuttaa näkyvyyttä.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Torinoon helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Torinosta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille. 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Torino lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.