Kartta

Halvat lennot kohteeseen Monastir

Monastir

Välimeren rannalla sijaitseva Monastir on rauhallinen pikkukaupunki Tunisiassa. Valkoiset hiekkarannat, venesataman upeat huvipurret ja palmujen reunustamat puistokadut hurmaavat tänne matkaavan.

Nähtävydet & aktiviteetit

Muurein ympyröity vanha kaupunki Medina on upea paikkaa kävellä ja viettää aikaa. Luostarilinnoitus Ribat on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä ja se on peräisin vuodelta 796. Monty Python-fanit muistavat sen Brianin elämä-elokuvasta. Nykyään Ribatin suojissa toimii islamilaisen taiteen museo.

Toinen kaupungin maamerkeistä on Habib Bourguiban Mausoleumi, joka sijaitsee Monastirin hautausmaan laidalla. Se on upea näky kultaisine kupoleineen ja siellä lepää Tunisian ensimmäisen presidentin maalliset jäännökset. Presidentin kunniaksi rakennettu, kaupungin kolmas maamerkki, Habib Bourguiban moskeija on upea ja valtava rakennus, jonka rukoushuoneeseen mahtuu tuhansia rukoilijoita kerralla.

Suosittu päiväretkikohde on lähellä sijaitseva El Djemin amfiteatteri, joka on suurin säilynyt roomalainen teatteri maailmassa sekä suurin arkkitehtuurillinen jäännös Afrikassa.

Kaupungin satama on suosittu luksusjahtien pysähtymispaikka. Sataman vieressä kulkevalla rantabulevardilla on tunnelmallista kävellä esimerkiksi auringonlaskun aikaan.

Monastirin rannat ovat upeita, siistejä ja kauniita. Ne ovat täynnä ravintoloita ja kahviloita, ja niistä voi vuokrata aurinkovarjoja tai muita välineitä auringonotto-päivää varten. Monastirissa voi myös sukeltaa, kalastaa, golfata ja kokeilla karting-autoilua.

Ruoka

Tunisian keittiö on ranskalaisen, espanjalaisen ja italialaisen ruokakulttuurin kohtauspaikka. Sen peruspilarit ovat hyvä oliiviöljy, eksoottiset mausteet, aromaattiset yrtit, auringon kypsyttämät vihannekset ja liha. Tarjolla on usein tuoretta leipää, oliiveja ja harissaa, joka on vahva paikallinen mauste. Maan kansallisruoka on couscous, josta on olemassa useita muunnelmia. Myös tagine ja ragu ovat täältä kotoisin. Minttuteetä juodaan täällä yhtä usein kuin meillä kahvia.

Shoppailu

Shoppailu Tunisiassa on yhtä kuin tinkiminen! Täällä saa – ja kuuluu tingata joka paikassa! Vanhan kaupungin pienet liikkeet ja käsityöputiikit ovat siihen oivallinen paikka. Täältä kannattaa ostaa niin mattoja, keramiikkaa, hopea- ja kupariesineitä, erilaisia nahkatöitä kuin antiikkiakin. Suosituin tuliainen on babouche-nahkatossut ja erilaiset kirjaillut kaavut. Oliivipuusta käsin kaiverretut esineet, kuten salaattikulhot ja vaasit ovat suosittuja matkamuistoja.

Ilmasto

Monastirissa vallitsee kuiva välimerellinen ilmasto. Kesät ovat kuumia ja talvet erittäin leutoja. Monastirissa on paljon aurinkoisia päiviä ja vähän sadetta. Lämpötila pysyttelee kesäaikaan 30 asteen tienoilla.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Monastiriin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Monastir lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.