Kartta

Halvat lennot kohteeseen Montego Bay

Montego Bay

Montego Bay tunnetaan Jamaikan turistikeskuksena, josta löytyy aurinkolomaa etsivälle kaikkea mahdollista: hyviä hotelleja, hienoja rantoja ja paljon harrastusmahdollisuuksia. Montego on myös Jamaican toiseksi suurin kaupunki. Kaupungin satama on useiden risteilyalusten pysähtymiskohde.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Kaupunki jakautuu kahteen osaan, Downtown-alueeseen sekä Gloucester Avenuen alueeseen. Jälkimmäinen on täynnä hotelleja, kauppoja ja ravintoloita. Downtown on oivallinen paikka tutustua paikalliseen kulttuuriin, mutta öisin siellä voi olla turistille turvatonta.

Montego Bayssa on useita vanhoja ja kunnostettuja kartanoita ja plantaaseja. Yksi näistä on Rose Hall Great House, joka on peräisin vuodelta 1770. Tarinan mukaan Annie Palmer, jota kutsuttiin myös Rose Hallin valkoiseksi noidaksi hallitsi kartanossa julmuudella ja mustalla magialla. Nykyään talo on vierailukohde, jossa Annie Palmerin kerrotaan edelleen kummittelevan.

Bellefield Great House and Gardenson upea ja kunnostettu kartano 1700-luvun plantaasityyliin. Se on hieno vierailukohde, jonka historiallisen hengen kruunaa sitä ympäröivät trooppiset puutarhat. Cataduba-vuorten juurella sijaitseva Croydon in the Mountains on valtava plantaasi, jossa kasvatetaan kahvia, ananasta, jauhobanaaneja ja sitrushedelmiä. Siellä voi tutustua näiden tuotteiden kasvatukseen. Greenwood Great House tunnettiin aikoinaan englantilaisen runoilijan Elisabeth Barret Browningin kotina ja on nykyään yksi Jamaican parhaiten säilyneistä vanhoista taloista.

Montego Bayssa on ennen kaikkea upeita hiekkarantoja, joissa voi palvoa aurinkoa ja nautiskella päivästä. Suosittuja harrastuksia rannoilla on sukellus, snorklaus ja tietenkin uiminen. Doctor’s Cave Clubin rannassa veden kerrotaan olevan erityisen mineraalipitoista ja parantavan erilaisia sairauksia. Tämän toivossa alueelle onkin noussut valtavasti hotelleja ja tullut paljon turisteja.

Jamaican upeasta luonnosta voi nauttia esimerkiksi Dunn’s River Falls & Parkin vesiputouksilla, jotka ovat hieno kohde seikkailua kaipaavalle.

Yksi suosituimmista aktiviteeteista Montego Bayssa on ajelehtia  bambo-veneellä viiden kilometrin matka pitkin Martha Brae Riveriä ja ihailla samalla trooppisia maisemia.

Rocklands Bird Sanctuary on upea käyntikohde jossa voi ihailla eksoottisia lintuja ja erityisesti Jamaican kansallislintua, Jamaican pyrstökolibria eli Doctor Birdia.

Ruoka

Jamaikalainen keittiö on sekoitus erilaisia ruokakulttuureita. Raaka-aineet ovat aina paikallisia ja tuoreita. Mausteet ovat voimakkaita ja herkullisia. Yksi tunnetuimista mausteista on jerk-mauste, jota käytetään esimerkiksi kanan maustamiseen. Kalaruoat ja erilaiset grillatut lihat kuuluvat Jamaikan ruokakulttuuriin. Jamaikalainen kahvi on maailmankuulua ja todella hyvää. Toinen paikallinen juoma on tietenkin rommi, jota nautitaan usein makeissa drinkeissä.

Shoppailu

Kuten kaiken muunkin, myös shoppailun suhteen jamaikalainen kulttuuri on ihan omanlaisensa. Gloucester Avenuen pikkupuodeista voi ostaa kirkkain värein koristeltuja vaatteita, varvastossuja ja muita rentoja asusteita. Myös puupatsaat, batiikkikankaat ja helmet ovat suosittuja tuliaisia täältä. Kauppakeskus Montego Bay:sta löytyy edullisia tuliaisia ja paikallisia ruokatuotteita. Hyviä tuliaisia ovat jamaikalaiset mausteet, taide ja tuoksuihoöljyt. Harbour Street on suosittu risteilymatkailijoiden shoppailupaikka.

Ilmasto

Kingstonissa vallitsee trooppinen ilmasto. Toukokuusta marraskuuhun kaupunkia hallitsee sadekausi ja joulukuusta huhtikuuhun taas kuivakausi, jolloin saattaa joskus kylmien rintamien aikana tulla rankkojakin sadekuuroja. Lämpötilat pysyttelevät koko vuoden yli 20 asteen tienoille, useimmiten kohoten 30 asteen tienoille. Merivesi pysyy erittäin lämpimänä ympäri vuoden.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Montego Bayhin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Montego Bay lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.