Kartta

Halvat lennot kohteeseen Chennai

Intian itärannikolla sijaitseva Chennai on Intian neljänneksi suurin kaupunki ja tunnettu muun muassa elokuvateollisuudestaan. Chennaissa tiivistyy kaikki Intian huonot ja hyvät puolet. Ilmansaasteet, saastuneet vedet ja valtavat ihmismäärät tekevät kaupungista stressaavan lomakohteen, mutta jos ne kykenee sivuuttamaan, kaupunki tarjoaa myös aitoa intialaista kulttuuria ja elämää kaikessa monimuotoisuudessaan sitä etsivälle.

 

Nähtävyydet & aktiviteetit

Kaupungissa on muutamia mielenkiintoisia kirkkoja, kuten Basilica of the National Shrine of St. Thomas,  St. Thomas Mount sekä St. Mary’s Church, joka on vanhin säilynyt brittiläisen Intian kirkko. Kaupungissa on myös monia temppeleitä, joihin tosin kaikkiin ei ole turisteilla asiaa.

 

Valluvar Kottamin muistomerkki on omistettu Chennain tunnetulle runoilijalle ja alueen pyhimykselle, Tiruvalluvarille.

Fort St. Georgen linnoitusmonumentti sijaitsee Bengalin lahden rannalla ja se muistuttaa ajoista, jolloin Chennaista muodostui kauppapaikka, jota kautta brittiläinen valta alkoi vyöryä Intiaan. Täällä sijaitsee myös Fort Museum-museo, kirjasto ja tiloja, jossa toimii useita valtion virastoja.

Toinen historiallinen paikka Chennaissa on The Regional Grand Lodge of Southern India, joka rakennettiin 1932 sotajoukkoja varten. Rakennuksen arkkitehtuuri edustaa kreikkalaista tyyliä. Yleisesti ottaen Chennaissa on enemmänkin hyvin säilynyttä art deco-arkkitehtuuria, erityisesti Parry’s Cornerin alueella.

Museoista kannattaa käydä ainakin Government Museum-museossa ja National Art Galleryssa. Birla Planetarium-planetaario Kotturpuramissa on Intian modernein planetaario. MGR:n elokuvastudioille pääsee opastetusti käymään ja tutustumaan Bollywood-elokuvien kulttuuriin.

Chennaissa on monia kauniita ja houkuttelevia rantoja, mutta veden saastumisen vuoksi niissä ei voi uida. Meren rannat ovat kuitenkin tukalan kuumalla ilmalla hyviä paikkoja hengähtää.

Arinjar Anna Zoological Park-puistoon yksi Etelä-Intian suurimpia ja siellä elää yli 170 nisäkäslajia, lintuja ja matelijoita. Puistossa voi kokeilla myös kierrosta leijonasafarilla tai kyytiä elefantin selässä. Guindy National Parkissa elää useita harvinaisia lintulajeja ja Guindy Snake Parkissa taas erilaisia käärmelajeja.

 

Ruoka

Chennaista löytyy useita ravintoloita, joissa on tarjolla herkullista intialaista ruokaa. Rantaravintolat ovat Cheinnaissa erityisen hyviä ja loistavia paikkoja illallistaa auringon laskiessa. Syöminen Chennaissa on halpaa, mutta kaupungista löytyy myös ravintoloita, joissa ruuasta saa maksaa hieman enemmän. Cheinnaista löytyy tähtiluokitusravintoloita, katuruokapaikkoja, teehuoneita, kahviloita, leipomoita tai pikaruokakeskuksia, joissa on tarjolla intialaista fast foodia, kuten myös länsimaalaista pikaruokaa tarjoavia keskuksia.

 

Shoppailu

Kaupungissa on ostoskeskuksia, kuten Express Avenue, Spencer Plaza ja Chennai Citi Center, joista löytyy keskeisimmät länsimaiset ketjut ja merkit, mutta myös valtavasti paikkoja, joista voi ostaa paikallisia tuotteita. Kirjojen ystävä löytää Chennaista paljon antikvariaatteja, joissa myydään harvinaisia kirjoja ja karttoja. Paikallisista taidegallerioista voi ostaa taidetta tuliaisiksi ja melkein jokaisesta kaupasta voi ostaa kotiinviemisiksi intialaisen sarin.

 

 

Ilmasto

Chennaissa vallitsee trooppinen ilmasto. Vuodenaikoja on kaksi, kesä ja sadekausi. Kesällä lämpötila on 35-42 asteen välillä. Joulukuusta tammikuusta lämpötila on alimmillaan, mutta silloinkin 19-28 astetta.

 

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Chennaihin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Chennai lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.