Kartta

Halvat lennot mihin Pietari

Arkkitehtuuria, historiaa ja luovaa kaupunkikulttuuria.

Luovuutta ja historiaa pursuava Pietari on monipuolinen matkakohde. Ihaile palatseja ja puistoja, maistele idän ja lännen makuja paikallisissa teebaareissa ja ravintoloissa tai nautiskele historiasta kävelykierroksella. Leveät kadut ja villi liikenne eivät suosi pyöräilijöitä, mutta metro ja taksi vievät perille edullisesti. Pietariin kannattaa pakata mukaan mukavat kengät, sillä nähtävää ja kierrettävää on suurella alueella. Keskusta on moniulotteinen leveistä puistokaduista ja bulevardeista kapeisiin kujiin ja linnanpuutarhoihin. Kosmopolissa Pietarissa riittää tekemistä ja kokemista moneksi päiväksi.

Viisumi:Laivamatkoja lukuun ottamatta Pietariin on aina hankittava viisumi. Valmismatkoilla matkanjärjestäjä huolehtii viisumin hankinnasta. Omatoimimatkailijankin on helpointa jättää viisumi matkatoimistojen hankittavaksi, koska matkatoimistot hoitavat viisumin saamiseksi tarvittavan kutsun. Kertaviisumin hinta matkatoimistosta ostettuna on noin 70 euroa.

Viisumia haettaessa tulee varata tarpeeksi aikaa matkustuslupakirjan saamiseen. Viisumityypistä riippuen noutoaika vaihtelee kahdeksasta päivästä jopa yli kuuteen viikkoon – tavallisen turistiviisumin saa kuitenkin hankittua reilussa viikossa.

Tarkista ajankohtaiset viisumikäytännöt aina ennen matkaa. Lisätietoja viisumiasioista voi lukea esimerkiksi Venäjän suurlähetystön sekä Lähialuematkojen verkkosivuilta.

Junalippuja voi tutkia ja varata VR:n verkkosivuilta. Useat matkatoimistot järjestävät myös juna- ja hotellipaketteja helppoa viikonloppulomaa kaipaaville matkailijoille.

Laivalla matkustettaessa Pietarissa voi oleskella ilman viisumia korkeintaan 72 tunnin eli kahden hotelliyön ajan. St. Peter Line tarjoaa Helsingistä risteilypaketteja Pietariin.

Sesonki:Vuoden ympäri.

Liikenne:Vilkas ja kaoottinen liikenne vuorokauden ympäri. Ruuhkat ovat yleisiä ja kannattaakin olla erityisen varovainen sekä varata reilusti aikaa liikkumiseen ja myös kenttäkuljetuksiin. Pyöräilijöitä Pietarissa ei juuri näy. Taksit ovat edullisia, mutta hinta kannattaa sopia etukäteen ja varmistua, että hyppäät viralliseen taksiin. Paikallisbussit ovat usein täyteen ahdettuja. Minibussit liikkuu nopeammin. Metro on syvällä maan alla, joten tunneleissa ja rullaportaissa kuluu paljon aikaa ja pysäkkien välit ovat pitkiä. Yöllä kannattaa välttää yksin liikkumista varsinkin syrjäisemmillä kaduilla. Pietarin sillat nostetaan ylös yön ajaksi, joten varmista että olet ajoissa oikealla puolella.

Aukioloajat: Suurkaupungissa isot liikkeet ja ostoskeskukset ovat avoinna puolille öin sekä osa ravintoloista voi olla avoinna jopa koko yön. Kaupat ovat yleensä auki klo 10-19. Jotkut kaupat suljetaan lounasaikaan tunniksi. Isot tavaratalot ovat sunnuntaisinkin auki klo 11-18. Paljon on myös elintarvikekauppoja, jotka ovat auki 24h. Nähtävyydet ovat yleensä auki klo 10-18 ja pidetään kokonaan kiinni yhtenä päivänä viikossa. Sillat avataan öisin laivaliikenteen takia 02-05 väliseksi ajaksi Nevan ollessa sula (maaliskuu-marraskuu).

Juomaraha: Halutessasi voit pyöristää laskun loppusummaa hieman ylöspäin.

Matkailutietoja:

Pietarin kaupungin matkailutoimiston viralliset verkkosivut:

http://visit-petersburg.ru/?lang=en

Hätätilanteessa:

Suomen pääkonsulaatti, Pietari

Generalnoje konsulstvo Finljandii
Preobrazhenskaja pl. 4
191028 St. Petersburg D-194

puh: +7 812 331 7600

Konsulipäivystys kiireellisissä tapauksissa:

puh. +7 812 967 3782 virka-ajan ulkopuolella ympäri vuorokauden.

Pietarin suosituimmat matkailunähtävyydet:

1. Nevski Prospekt: Neljän kilometrin pituiselle pääkadulle mahtuu hyviä ravintoloita, ostospaikkoja, ruokamarkkinoita, katutaitelijoita ja kaupunkivilinää aamusta iltaan.

2.Katariinan palatsi:Pietarin keskustan ulkopuolella sijaitseva Katariinan palatsi on yksi kaupungin suosituimmista vierailukohteista. Hämmästele 1700-luvulla rakennetun puisto- ja palatsialueen ylellisiä aarteita.

3. Iisakin kirkko: Ihastele Pietarin panoraamanäkymää kirkon tornista.

4. Eremitaasi: Yksi maailman suurimmista taidemuseoista kannattaa kokea. Kokoelmissa on yli kolme miljoonaa esinettä, muun muassa veistoksia ja maalauksia.

5. Kanavaristeily: Pietarissa on jopa 48 kanavaa. Näe kaupunki mereltä ja ihastele kulttuurikohteita ja nähtävyyksiä veneestä käsin.

Hyvä tietää:

Asukkaita: noin 5 miljoonaa

Valuutta: rupla (RUB)

Maanumero:7

Uskonto:Venäjällä ei ole valtionkirkkoa, ja maassa toimii useita uskontokuntia. Suurimmat ryhmittymät ovat ortodoksiset kristityt, islamilaiset, juutalaiset ja buddhalaiset.

Aikaero:talvella +2h, kesällä +1h

Virallinen kieli:venäjä

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Pietarin Pulkovo lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.