Kartta

Halvat lennot kohteeseen Kiova

Kiova – Ukrainan upea pääkaupunki

Kiova ei välttämättä ole yhtä tunnettu turistikaupunki kuin Lontoo tai Pariisi, mutta siellä vieraileva rakastuu tähän monien monumentaalisten nähtävyyksien kaupunkiin hetkessä. Kiova on kiehtova sekoitus historiaa, näyttävää arkkitehtuuria ja kulttuuria. Se sopii mainiosti sekä aikuisille että perhematkailijoille.

Historia ja nähtävyydet

Kiova tunnetaan erittäin näyttävistä monumenteistaan, kuten Zoloti Vorota eli kultainen portti tai ydinkeskustan pääaukio Maydan Nezalezhnosti eli Itsenäisyyden aukio. Kiovan tunnetuin nähtävyys on varmasti Petsherskin Lavra eli ns. luolaluostari. Luostarit ja kirkot muodostavatkin merkittävän osan Kiovan kaupunkikuvasta. Pyhän Sofian katedraalikompleksista löytyy Kiovan vanhin kirkko vuodelta 1017.

Ruoka ja juoma

Vaikka Kiovasta löytyy paljon kansainvälisiä ruokaketjuja, pikaruokapaikkoja ja pizzerioita, on sieltä mahdollista löytää myös perinteisempiä ruokapaikkoja. Paikalliset suosivat Puzata Hata -itsepalveluravintoloita, joissa on tarjolla paljon paikallisia ukrainalaisia ruokia. Perinneruoat kuten liharuoat, borschkeitto ja variniki-nyytit löytyvät näiden ravintoloiden tarjonnasta.

Shoppailu & vapaa-aika

Kiova ei ole kaikista ihanteellisin shoppailupaikka. Hintataso on korkeahko, ja vaatetarjonta ei ole kovin lähellä kansainvälistä tasoa. Tuliaisiksi sen sijaan on hyvä hankkia paikallisten käsityöläisten tuotoksia tai taidetta. Kaupungissa vieraillessa kannattaa keskittyä enemmän ostelemaan elintarvikkeita, jotka ovat edullisia. Alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat suosittuja kotiin viemisiä. Yöelämä on Kiovassa vilkasta, ja tarjontaa löytyy moneen makuun.

Milloin Kiovaan?

Parhain aika vierailla Kiovassa on keväällä tai alkukesästä. Heinä-elokuussa kaupungissa on helteisintä, mutta myös sateisinta. Kiovassa järjestetään kesällä paljon erilaisia tapahtumia, joten kannattaa tarkastaa niiden ajankohdat etukäteen ennen matkasuunnitelmien laatimista.

Ilmasto

Kiovassa vallitsee mannerilmasto. Kiovan kesät ovat lämpimiä, heinäkuun keskilämpötila on 19 astetta. Talvisin tammikuussa on kylmintä, ja tuolloin pakkasasteet näyttävät keskilämpötilaksi -5,2 astetta. Vuotuinen sademäärä on noin 649 millimetriä.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Kiovaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Kiovasta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille. 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Kiova lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Kiova on kaksi lentokenttää: Kiova Borispol ja Kiova-Žuljany.
Ellinair, SkyUp Airlines, Qatar Airways, Air Astana, KLM, Vueling Airlines, Yanair sekä Air Arabia lentävät suoraan kohteeseen Kiova.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Kiova on helmikuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.