Kartta

Halvat lennot kohteeseen Mykonos

Mykonos on yksi Kreikan saariston suosituimmista matkakohteista. Se on miltei täydellinen aurinkolomakohde, joka hurmaa idyllisellä ympäristöllään ja upeilla puitteillaan.  Sen lisäksi Mykonos on tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Saaren lisäksi Mykonos tarkoittaa myös saaren pääkaupunkia, Mykonosta.

Nähtävyydet & aktiviteetit
Mykonoksen suosituin nähtävyys on Panagia Paraportianin valkoinen kirkko. Kaupungin arkkitehtuuri on hurmaavan idyllistä: valkoisia rakennuksia, värikkäitä ovia ja kapeita kivikatuja.Myös Mykonoksen kaupungin länsilaidalla sijaitsevat tuulimyllyt ovat suosittu käyntikohde. Pikku-Venetsiaksi kutsuttu Alefkántran alue on peräisin 1700-luvulta ja yksi saaren kauneimmista paikoista.

Pienen venematkan päässä Mykonoksesta sijaitsee pieni Delosin saari, joka on suosittu päiväretkikohde. Delos on myös Unescon maailmanperintökohde. Saaren keskiosassa sijaitsee pieni Ano Meran kylä, jossa sijaitsee Panagia Tourlianin luostari.

Mykonoksella on myös muutamia mielenkiintoisia museoita, kuten arkeologinen museo, kansatieteelinen museo jamerimuseo.

Saaren pohjoispuolen hienohiekkaiset uimarannat ja rauhalliset poukamat kutsuvat nautiskelemaan. Saaren vilkkaimmat rannat sijaitsevat etelä- ja länsilaidalla. Niistä tunnetuimmat ovat bilettäjien mieleen oleva Paradise ja perheiden suosikit Ornos ja Psarou.

Mykonoksella on helppo harrastaa myös vesiurheilua; purjehtiminen, surffaus ja sukellus ovat täällä suosittuja.

Shoppailu
Mykonoksella on hyvät shoppailumahdollisuudet.Matoyánni -kadulta löytyy merkkiliikkeitä, joissa myydään upeita brändejä, kreikkalaisia jalokiviä, taidetta ja tuliaisia. Mykonoksen kaupungin ulkopuolelta löytyy muutamia isompia supermarketteja.

Ruoka
Suurin osa saaren ravintoloista sijaitsee Mykonoksen kaupungissa. Valinnanvaraa on niin maun kuin hinnan suhteen. Kaikkialle on pieniä gyros- ja souvlaki-puoteja, joissa voi syödä hyvin muutamalla eurolla. Satamaravintoloissa paikallisen ruoan hinnat voivat olla korkeat.

Ilmasto
Mykonoksen kesät ovat kuumia ja kuivia, ja talvet leutoja.  Kuten muissakin Egeanmeren kohteissa, sadetta tulee harvoin, mutta jos tulee, niin yleensä lokakuu-toukokuun välisenä aikana. Silloinkin tosin kuuroina.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Mykonokselle helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.
 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Mykonos lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.