Kartta

Halvat lennot kohteeseen Basel Mulhouse Freiburg

Basel on vähemmän tunnettu matkakohde Sveitsissä. Kaupungissa on kaunis keskiaikainen keskusta ja useita hyviä taidemuseoita, jotka ovat kuuluisien sveitsiläisten arkkitehtien suunnittelemia. Basel sijaitsee kolmen maan kulmauksessa (Sveitsi, Ranska ja Saksa) ja sieltä pääsee helposti vierailemaan myös Zürichiin tai Lucerneen. 

Nähtävyydet & aktiviteetit
Basel on täynnä kauniita keskiaikaisia rakennuksia ja patsaita. Kaupunkia vartioi Basiliski, myyttinen lohikäärmepatsas. Rein-joki jakaa kaupungin kahteen osaan ja etelärannalla sijaitsee Great Basel, joka on kaupungin keskiaikainen keskusta. Keskustasta löytyy muun muassa Basel’s Minsterin katedraali ja muita upeita keskiaikaisia rakennuksia. Marktplatz on kaupungin keskusta ja tori. Sen vieressä sijaitsee komea kaupungintalo, Basel Rathaus.
Pohjoisrannalla sijaitseva Little Basel tunnetaan kaupungin yöelämän keskuksena. Sieltä löytyy myös paljon ruokapaikkoja ja kauppoja.
Basel on tunnettu loistavana museokaupunkina ja siellä pidetään vuosittain Art Basel, joka on yksi maailman tunnetuimmista klassisen ja nykytaiteen näyttelyistä. Kaupunki on tunnettu myös kolmipäiväisestä karnevaalista, Fasnachtista.

Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Baselin eläintarha, joka on loistava käyntikohde koko perheelle.

Ruoka
Kaupungin kahvilakulttuuri on rikasta ja kadut ovat täynnä pieniä terasseja, joissa voi nautiskella kahvia ja virvokkeita ja seurata kadun elämää. Paikallinen erikoisuus on Basler läckerli, joka muistuttaa hieman piparkakkua. Sijaintinsa vuoksi Baselin ruokakulttuurissa on vaikutteita niin ranskalaiselta kuin saksankieliseltä alueelta. Ravintolatarjonta on monipuolista ja myös etnisiä ravintoloita löytyy Baselista. 

Shoppailu
Baselin shoppailukatu kulkee Clarastrasselta Markplatzillle ja siitä Freiestrassen kautta Heuwaageen jaBankvereiniin. Kaupungista löytyy paljon erikoisliikkeitä ja luksusputiikkeja sekä muutamia tavarataloja. Kuten muuallakin Sveitsissä, myös täällä on paljon kultasepän liikkeitä ja suklaaputiikkeja. Useista isoimmista kioskeista löytyy matkamuistoja.  Marktplazilla järjestetään markkinat joka päivä ja tarjolla on  paikallisia luomutuotteita. Petersplatzilta löytyy mukava kirpputori lauantaisin.

Ilmasto
Baselin sää on erittäin leuto ja aurinkoinen. Kesäisin lämpötila on kahdenkymmenen asteen paremmalla puolella ja talvella harvoin alle nollan. Talvella lunta sataa vain vähän ja tuuli on ympäri vuoden heikkoa.

Lennot
Skyscannerilta löydät lennot Baseliin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.


 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Basel Mulhouse Freiburg lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.