Kartta

Lennot (mihin) Mumbai

Kaupunki, joka ei nuku koskaan.

Mumbai, joka tunnetaan myös nimellä Bombay, on erittäin vilkas vastakohtien miljoonakaupunki. Nopeatempoinen kaupunkielo on synnyttänyt vertaisensa ruokakulttuurin; Mumbai on täynnä katuruokaa ja herkullisia pikaruokakojuja. Liike- ja kulttuurielämä on vilkasta ja Mumbai on myös Intian filmiteollisuuden keskus - paikallinen Bollywood. Mumbaista löytyy myös basaareja, kauppoja ja korkeatasoisia ravintoloita. Köyhät ja rikkaat elävät Mumbaissa rinnakkain; kaupungissa on paljon työttömiä ja kodittomia. Varaudu myös suurkaupungin ruuhkiin ja tungokseen.

Viisumi:Suomen passin omaavat tarvitsevat viisumiin Intiaan. Lentokentällä on mahdollisuus saada 30 päivän turistiviisumi Intiaan saavuttaessa. Muilla matkoilla viisumisäännöt poikkeavat. Ota yhteyttä Intian Helsingin Suurlähetystöön hyvissä ajoin ennen matkaasi: www.indianembassy.fi. Ulkoministeriö suosittelee myös ennen matkaa matkailmoituksen tekemistä: www.matkustusilmoitus.fi.

Huom. Lue myös ulkoministeriön matkustustiedote!

Sesonki:Mumbaihin voi matkustaa vuoden ympäri, mutta paras aika matkustaa on syyskuusta huhtikuuhun. Mumbaissa on trooppinen monsuuni ilmasto ja vuoden keskilämpötila on +27 astetta.

Liikenne:Suurkaupungin liikenne on ruuhkaista ja tukkoista. Maantieliikenne on vasemmanpuoleista. Paikallisliikennettä hoitavat bussit, taksit sekä auto- ja pyöräriksat. Hinnasta kannattaa sopia etukäteen.

Aukioloajat:

Juomaraha: Voit halutessasi jättää juomarahaa 10% laskun loppusummasta.

Matkailutietoja:

www.incredibleindia.org

Hätätilanteessa:

Suomen kunniakonsulaatti

C305 Dharam Palace

100-103 N S Patkar Marg

Mumbai 400 007

puh: +91 22 6639 0033


Mumbain suosituimmat matkailunähtävyydet:

1. Intian portti: Kolonialismin muistomerkki ja symboli, josta on tullut paikallisten suosittu ajanviettopaikka.

2.Elephantan saari:Tee veneretki luolatemppelien saarelle. Tunnin kestävä merimatka on virkistävää vaihtelua kaupungin ruuhkaan ja tungokseen.

3. Juhun ranta: Yksi Mumbain vanhimpia ja suosituimpia rantoja, jonne kannattaa suunnata auringonlaskun aikaan.

4. Markkinat ja basaarit:Tee edullisia löytöjä Mumbain lukuisilla markkinoilla, toreilla ja basaareissa. Suosituimpia ostoksia ovat vaatteet, korut, kankaat ja matot sekä tee ja mausteet. Torit ovat tulvillaan tuoksuja, värejä ja ihmisiä.

5. Chhatrapati Shivaji Terminus -asema: Unescon maailmanperintökohteiden listalle julistettu viktoriaanisen kauden goottilainen juna-asema, joka valmistui vuonna 1888.

Hyvä tietää:

Asukkaita:yli 16 miljoonaa

Valuutta: rupia (RS)

Maanumero:91

Uskonto:Hindut, muslimit, kristityt ja buddhalaiset sekä lukuisat muut uskonnot

Aikaero:+3,5 tuntia

Virallinen kieli:puhutuimmat kielet ovat hindi, guajarati, marathi ja englanti

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Mumbai lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Mumbai on yksi lentokenttä: Mumbai.
Gulf Air, Delta, Oman Air, KLM, Singapore Airlines, Bangkok Airways, Kenya Airways sekä Air Mauritius lentävät suoraan kohteeseen Mumbai.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Mumbai on maaliskuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.