Kartta

Halvat lennot kohteeseen Bodrum

Viime vuosina suosituksi noussut rantalomakohde Bodrum on aurinkonsa ja rantojensa lisäksi tunnettu myös lumivalkoisista taloistaan sekä historiastaan.  Bodrum tunnetaan historian kirjoissa nimellä Halikarnassos ja kaupungin historia yltääkin pitkälle keskiajalle. Kaupungissa on eloisa satama, jossa voi nähdä toinen toistaan hienompia jahteja – kaupunki on tunnettu myös turkkilaisten julkkisten näyttäytymispaikkana.

Nähtävyydet & aktiviteetit
Bodrumia hallitsee keskiaikalainen linna, Castle of St Peter, joka on rakennettu vuonna 1402. Kaupungin maamerkin muurit ja tornit kohoavat uljaina kaupungin sataman naapurissa. Linna on yksi maailman parhaiten säilyneistä keskiaikaista rakennuksista. Nykyään siellä toimii vedenlaisen arkeologian museo.
Toinen kaupungin maamerkeistä on Bodrumin kiviset tuulimyllyt. Myllyjä käytettiin 1700-luvulla jauhon tekemiseen ja nykyään ne on kunnostettu turistinähtävyyksiksi.
Kaupungin historiasta kertoo myös Myndoksen portti, joka rakennettiin Kuningas Mausolluksen aikana. Portin luona käytiin yksi verisimmistä Aleksanteri Suuren aikaisista taisteluista.

Historiallinen Halikarnassoksen mausoleumi on yksi kaupungin must see -nähtävyyksistä. Tämä 45-metrinen hautakammio on koristeltu upein korkokuvin, joista osa on museoitu. Mausoleumia pidetään yhtenä antiikin maailman seitsemästä ihmeestä.

Bodrumissa sijaitsee myös yksi Aasian vanhimmista amfiteattereista. Tästä yli 2000 vanhasta teatterista avautuu hieno näköala.

Historiallisten rakennusten lisäksi kaupungista löytyy mahtavia paikkoja viettää rantalomaa. Gümbetin ja Bitezin hiekkarannoilla voi harrastaa auringonoton ja uimisen lisäksi vaikkapa surffausta tai sukellusta.  Myös keskustasta löytyy kelpo uimaranta, joka on iltaisin kuin suuri rantaravintoloiden terassi, jossa voi nauttia lämpimästä illasta ja auringonlaskusta.
Kaupungin keskeinen paikka on eloisa satama, josta voi vuokrata veneen päiväretkeä varten tai osallistua opastetuille retkille. Suosittu päiväretkikohde on myös Kreikan Kos, joka sijaitsee aivan lähellä.

Ruoka

Turkkilainen ruoka koostuu lihasta ja vihanneksista. Se on maustettua, mutta ei tulista. Paikalliset alkuruoat, mezet, muistuttavat espanjalaisia tapaksia.  Muita paikallisia herkkuja on dolmat eli jauhelihalla ja riisillä täytetyt vihannekset, kebabit, köfte eli turkkilaiset lihapullat sekä paikallinen pizza, lahmacun. Bodrumista löytyy ravintoloita, jotka tarjoavat myös perinteistä länsimaista ravintolaruokaa.

Shoppailu
Ostosmahdollisuudet Bodrumissa ovat monipuoliset. Kaupungissa on niin nykyaikaisia ostoskekuksia, kuten Oasis Shopping Center sekä pieniä kauppoja vanhan kaupungin kujilla. Suosituimpia matkamuistoja ovat erilaiset nahkatavarat,  matot sekä erilaiset korut. Tiistaisin kaupungissa on markkinat, josta voi tinkiä vaatteita ja laukkuja hyvään hintaan. Perjantaimarkkinoilla myydään sen sijaan ruokaa ja erilaisia herkkuja.

Ilmasto

Egeanmeren ilmasto on lämmin. Kesällä lämpötila saattaa nousta jopa 40 asteeseen. Bodrumissa sataa talvikaudella paikoitellen, yleensä marraskuussa ja maalis-huhtikuussa. Kesäkausi alkaa toukokuun alussa.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Bodrumiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.
 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Bodrum lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.