Kartta

Halvat lennot kohteeseen Belfast

Levottomasta lähihistoriastaan selvinnyt Belfast on alkanut kasvattamaan suosiotaan kaupunkilomakohteena. Belfast on viehättävä irlantilaiskaupunki, josta löytyy upeaa viktoriaanista arkkitehtuuria, viehättäviä pieniä ostokatuja ja tietenkin perinteikkäitä irkkupubeja. Belfast tunnetaan myös Titanicin syntykaupunkina sekä lastenkirjailija C.S. Lewisin synnyinkaupunkina. 

Nähtävyydet
Ydinkeskustassa sijaitseva Donegall Street on viehättävä irlantilaiskatu, jonka varrelta löytyy niin putiikkeja kuin Belfastin kaupungintalo. Kaupungintalon aukiolla kohoaa myös Titanicin muistopatsas, sillä surullisenkuuluisa Titanic, rakennettiin Belfastissa. Pohjoisirlantilaiset ovat kuitenkin ylpeitä laivanrakennusteollisuudestaan ja sen lippulaivasta. Turisteille kaupataan ”Sunken By an Englishman”- lauseella koristeltuja Titanic-paitoja, viitaten näin laivan englantilaiseen kapteeniin.
Toinen kävelemisen arvoinen katu on Great Victoria Street, jonka varrella on paljon ravintoloita, mutta myös kaupungin kuuluisin pubi, Crown Liquor Saloon. Tämä pubi on säilytetty alkuperäisessä viktoriaanisen ajan kuosissaan ja pröystäilevä sisustus on täynnä hulppeita yksityiskohtia. Tällä kadulla sijaitsee myös Grand Opera House, joka on kunnostettu pommitusten jälkeen alkuperäiseen asuunsa.
Botanic Avenuelta löytyy niin baareja kuin kasvitieteellinen puutarha, josta taas löytyy Ulster Museum. Hauska tapa tutustua Belfastiin on osallistua Black Taxi Cap-kierrokselle. Isot, mustat lontoolaistyyppiset taksit luovat oman viehätyksensä perinteiseen kiertoajeluun. Koko perheen suosikkikohde on Odyssey-viihdekeskus, josta löytyy Heurekan tyypilinen tiedekeskus, W5, WhoWhatWhereWhenWhy.

Shoppailu

Donegall Streetin varrelta löytyy hienoja putiikkeja, mutta kaupungista löytyy myös pieniä, mielenkiintoisia kauppoja, kuten Botanic Avenuen varrella sijaitseva No Alibi-kirjakauppa, joka myy pelkästään dekkareita.
Odyssey-viihdekompleksista löytyy myös paljon kauppoja.

Ruoka
Irlantilainen ruoka on maanläheistä ja paikoitellen raskasta. Peruna ja hyvin kypsennetty liha ovat pääosassa. Aamun voi aloittaa Iris Breakfastilla, joka eroaa englantilaisesta aamiaisesta siinä, että tarjolla on myös mustaa ja valkoista veripalttua. Paikallinen erikoisuus on Irish Soda Bread, joka on perinteinen ruokasoodalla nostatettu leipä. Iltapäivä-teellä nautitaan skonsseja ja niiden kanssa hilloa ja voita. Kaupungista löytyy myös erilaisia etnisiä ravintoloita ja kaupungin ravintolatarjonta on monipuolinen ja runsas. Juomakulttuuri on osa sosiaalista elämää Belfastissa ja irlannin kansallisjuoma Guinness virtaa myös Belfastin pubeissa.

Ilmasto
Belfastin talvet ovat leutoja ja kesät viileitä. Kesän keskilämpötila on 15 astetta ja tammikuun 5 astetta. Sää vaihtelee nopeasti ja sateet ja sumu ovat yleisiä ympäri vuoden.

Lennot
Helsingistä voi lentää kätevästi Dubliniin ja jatkaa sieltä parin tunnin matkan junalla Belfastiin. Toinen vaihtoehto on lentää Lontooseen ja ottaa jatkolento sieltä Belfastiin.Skyscannerilla löydät lennot Belfastiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.


Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Belfast lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Belfast on kaksi lentokenttää: Belfast kans.väl. ja Belfast City.
Delta, KLM Cityhopper, Qatar Airways, KLM, Qantas, Singapore Airlines, Cathay Pacific sekä Kenya Airways lentävät suoraan kohteeseen Belfast.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Belfast on maaliskuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.