Kartta

Halvat lennot kohteeseen Ajaccio

Ajaccio

Ajaccio sijaitsee Korsikan saarella ja tunnetaan Napoleonin kotikaupunkina. Kaunis Ajaccionlahti, kaupungin pastellinväriset talot ja ihana ranskalais-välimerellinen kaupunkikulttuuri hurmaavat matkailijan.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Ajaccion keskustassa riittää kulttuurisesti merkittäviä nähtävyyksiä; rakennuksia, patsaita, aukioita ja monumentteja. Kaupungissa on myös paljon uskonnollisia nähtävyyksiä; palatseja, kirkkoja ja katedraaleja. Vanha kaupunki on tyypillinen välimerellinen keskusta, jossa on kapeita katuja ja pittoreskeja rakennuksia. ”Ulkomaalaisalueella”, kuten paikkaa kutsutaan on vanhoja palatseja, kartanoita ja rakennuksia, jotka rakennettiin brittiläisiä varten ennen ensimmäistä maailmansotaa vallinneen Belle Époquen ajanjaksona. Valitettavasti useat rakennuksista ovat jo huonossa kunnossa, mutta anglikaaninen kirkko ja Grand Hotel Continental ovat edelleen näkemisen arvoiset.

Genovalaiset tornitAjaccion saaristossa ovat upeat.  Napoleonin läsnäolo näkyy Ajacciossa kaikkialla. Napoleonista on kaupungissa useita patsaita, monumentteja ja laattoja. Kesäkuussa vietetään Napoleon-festivaaleja ja kaupungintalosta löytyy Musée Napoléon. Myös miehen vaatimattomassa synnyinkodissa pääsee vierailemaan.

Ajaccion Fesch-museossa on Louvren jälkeen maailman laajin italialaisen taiteen kokoelma. Bandera Museumissa voi tutustua Korsikan historiaan. Municipal Libraryssa voi tutustua ensimmäisiin painettuihin kirjoihin 1400-luvulta.

Ajacciossa voi rantalomailun lisäksi kiipeillä, sukeltaa, maastopyöräillä, ratsastaa ja meloa.

Route des Sanguinaires kulkee kauniina etelärannikkoa pitkin, Saint Francois Beachin jälkeen. Sen varrella on  upeita kartanoja, lahdelmia ja hiekkarantoja. Matkan varrella on myös Ajaccion hautausmaa. Ajacciossa on kaksi vilkasta ja idyllistä satamaa.

Ruoka

Korsikalla vallitsee ranskalainen ruokakulttuuri, jossa on italialaisia vaikutteita. Raaka-aineina käytetään saaren omia tuotteita ja yleisimpiä niistä ovat vesikastanja, leikkeleet, ja oliiviöljy. Korsika on kuuluisa myös erinomaisista viineistä ja juustoista.

Yleisimpiä ruokalajeja ovat keitot (minestronekeitto), pasta, gnocchit, polenta, erilaiset liharuoat ja tuore kalaruoka. Ajaccion ravintolavalikoima on hyvä ja laaja. Rantakaduilla kannattaa kokeilla kalaravintoloita. Kaupungissa saa paikallisen ruoan lisäksi kansainvälistä - ja etnistä ruokaa.

Shoppailu

Ajaccio ei ole varsinainen ostoskaupunki, mutta silti se tarjoaa hyvät mahdollisuudet shoppailuun. Monet kaupoista ovat tyylikkäitä ja tyyriitä ja niissä myydään ranskalaista ja italialaista designia. Taide- ja käsityökaupoista löytyy paikallista maalaustaidetta, nahkatuotteita, keramiikkaa ja kaiverrettuja puuesineitä. Produit Corse -merkinnällä varustetut ruokatuotteet on valmistettu saarella. Niistä juustot ja leikkeleet ovat maailmankuuluja. Myös paikallinen hunaja on hyvää. Ihana tuliainen saarelta on käsintehdyt saippuat ja kylpytuotteet, jossa on käytetty myrttiä, laventelia, rosmariinia, fenkolia ja timjamia. Saarella valmistetut käsityöt on merkattu Casa di L’Artigiani –merkillä ja takaavat hyvän laadun. Niitä löytää erityisesti Quai Napoleon-kadulta ja markkinoilta.

Ilmasto

Ajacciossa vallitsee välimerellinen ilmasto. Kesien kuumuutta ja kuivuutta viilentää Välimeren läheisyys. Keväällä ja syksyllä hirmumyrskymäiset siroccotuulet puhaltavat usein. Ajacciolla on kyseenalainen kunnia olla Ranskan kaupungeista eniten ukkosmyrskyjä kokenut paikka. Talvet ovat leutoja ja lunta tulee harvoin.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Ajaccioon helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Ajaccio lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Ajaccio on yksi lentokenttä: Ajaccio.
HOP!, Chalair, easyJet, Air France, Volotea, Norwegian Air Sweden, Alitalia CityLiner sekä Alitalia lentävät suoraan kohteeseen Ajaccio.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Ajaccio on syyskuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.