Kartta

Halvat lennot kohteeseen Xi'An Xianyang

Xian – Kultturihistoriallisesti merkittävä

Shaanxin maakunnan keisarillinen pääkaupunki Xi´an on aikoinan ollut maailman suurin, rikkain ja kulttuurisesti merkittävin kaupunki. Se on yli 3000 vuotta vanha ja se toimi kuuluisan silkkitien päätepisteenä. 

Historia ja nähtävyydet

Xianin muinaiset kulttuurit ovat jättäneet korvaamattoman jäljen maailmanhistoriaan. Xi´anin kuuluisin nähtävyys on ”Hiljaisten miesten armeija” eli 8099 kivisotilaasta koostuva terrakotta-armeija. Toinen suosittu nähtävyys on myös valtava ”Wild Goose Pagoda” eli vuonna 652 rakennettu buddhalaisen temppelin tornimainen rakennus. 

Ruoka ja juoma

Xianissa lomaillessa täytyy tehdä kaksi asiaa: nähdä ”Hiljaisten miesten armeija” ja maistaa paikallista herkkuruokaa eli Yangrou Paomoa. Se on keitto, joka on sekoitus revittyä vehnäleipää ja lammasta. Xianin nyytit ovat toinen paikallisten suosima ruokalaji. Pienet maukkaat pallerot täytetään tavallisesti kasviksilla tai lihalla. 

Shoppailu & vapaa-aika

Jos Xianin matkallaan malttaa poistua huikeilta historiallisilta kohteilta, kannattaa paikan päällä tehdä myös ostoksia. Useimmat turistit suosivat tuliaisiksi paikallisia tuotteita, kuten ruokaa, viiniä, kalligrafiaa ja käsitöitä. Ostoskeskukset ovat mainio paikka ostosten tekoon. Suosituimpia tällaisia ovat mm. Bell & Drum Commercial Center ja Gaoxin business-alueen Century Ginwa Shopping Mall. 

Milloin Xianiin?

Parhain aika vierailla Xianissa on maaliskuusta toukokuuhun, koska sää on siellä tuolloin lämmin ja miellyttävä. Alkusyksy syyskuusta lokakuuhun on toinen suositeltava aikaväli vierailulle.

Ilmasto

Xianin ilmasto on leuto, ja Suomen tavoin sielläkin on neljä vuodenaikaa: lämmin, mutta säiden osalta vaihteleva kevät, paahtava ja sateinen kesä, viileä ja sateinen syksy ja kuiva ja kylmä talvi. Vuosittainen keskilämpötila on 13.5 astetta.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Xianiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Xianista löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille. 

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Xi'An Xianyang lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.