Kartta

Lennot Sofiaan

Miten löydät halvat lennot Sofiaan?

Bulgarian pääkaupunki Sofia viehättää historiallisuudellaan ja sieltä löytyykin paljon nähtävää yli 2000 vuoden ajalta. Vaikka Sofiassa asustelee yli 1,3 miljoonaa asukasta, se on säilyttänyt kotikutoisuutensa ja vaikuttaakin paljon pienemmältä metropolilta. Tämä tekee siitä myös helposti lähestyttävän perhematkailijoille. Tee siis hyvä päätös ja hanki koko porukalle lennot Sofiaan Skyscannerin kautta. Kaikki saatavilla olevat lennot Sofiaan löydät Skyscannerin lentohaulla.

Lentokentät Suomessa, jotka tarjoavat suoria lentoja Sofiaan

Suomen lentokentistä Helsinki-Vantaan lentoasema on ainoa, joka operoi lentoja Sofiaan. Nämä lennot Sofiaan eivät kuitenkaan ole suoria, vaan vaativat yhden välilaskun.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Suomesta suoraan Sofiaan?

Suomesta ei lennetä suoria lentoja Sofiaan, vaan matkaajat joutuvat varautumaan yhteen välilaskuun. Lentoja Sofiaan operoivat useat lentoyhtiöt, kuten muun muassa Lufthansa, KLM ja Austrian Airlines.

Sofian lentokentät

Sofian lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Sofian kaupunkialueesta. Lentokentältä on erittäin helppo matkustaa keskustaan, koska sieltä kulkeva metro vie matkaajat määränpäähänsä noin 18 minuutissa. Sofian lentokentältä kulkevat kaupunkiin myös bussit 84 ja 184. Toki lentokentän edestä löytyy myös taksiasema.

Milloin on parhain aika vierailla Sofiassa?

Kuumin lomasesonki Sofiassa kestää kesäkuusta elokuuhun, kuten monessa muussakin Euroopan kaupungissa. Kaupunki on tuolloin ruuhkaisimmillaan, mutta myös kalleimmillaan. Lennot Sofiaan kannattaakin hankkia hyvissä ajoin ennen matkaa! Kevät ja syksy ovat Sofiassa lämpimiä, mutta eivät kuitenkaan vielä viileitä. Marraskuusta maaliskuuhun kaupungissa satelee lunta ja matkailijoiden pääkohteena Sofiassa onkin tuolloin paikallinen laskettelukeskus, joka voi talvilomien aikaan saada kaupungin hotellit täyteen.

Mitä nähdä ja tehdä Sofiassa?

Historiallinen Sofia on yli 2000 vuotta vanha kaupunki, joten siellä taatusti riittää nähtävää. Sofia vaikuttaa paljon pienemmältä kaupungilta kuin sen lähes 1,5 miljoonaa asukasta antaa ymmärtää, mutta tämä on matkailijan kannalta vain hyvä juttu: suurimpia ruuhkia ei ole ja kaupunkiin ehtii hyvin tutustua vain viikonlopun mittaisella matkalla. Sofia tunnetaan kauniista kirkoista ja katedraaleista, kuten Aleksanteri Nevskin katedraalista vuodelta 1912 ja sen vieressä olevasta Pyhän Sofian kirkosta, joka on aktiivisessa käytössä häiden ja hautajaisten tiimoilta vielä tänäkin päivänä. Sofiaa ympäröi Vitosha-vuoristo, jonne järjestetään retkiä ja siellä toimii myös laskettelukeskus. Vuoristossa matkailijoilla on mahdollisuus maistella paikallisia viinejä ja istahtaa sen moniin bulgarialaisiin ravintoloihin.

Kuuluisimmat nähtävyydet: Aleksanteri Nevskin katedraali, Bojanan kirkko, Saint Sofian kirkko, National Art Gallery

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Sofia lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.