Kartta

Halvat lennot kohteeseen Velana International

Malé

Malé on Malediivien pääkaupunki ja sijaitsee samannimisellä Malén saarella, Malénä atolilla. Tämä paratiisilomakohde on kuin luotu romanttista lomaa varten. Valkohiekkaiset rannat ja turkoosinsininen meri luovat täydelliset puitteet täydelliselle arjesta irtautumiselle. Malé on Malediivien matkakohteista se, jossa voi kokea myös aitoa malediivilaista kulttuuria ja elämänmenoa.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Malé on pieni kaupunki ja sen kiertää muutamassa tunnissa. Kaikki nähtävyydet sijaitsevat saaren pohjoispuolella. Yksi nähtävyyksistä on keskustassa sijaitseva presidentillinen palatsi eli Muliaage.

Entinen Sultan’s Palace toimii nykyään Kansallismuseona ja siellä säilytetään muun muassa kuukiviä ja kuussa käynyttä Malediivien lippua muistona maan osallistumisesta avaruuslennolle.

Republic Square on pieni puisto saaren pohjoispuolella ja se toimii saaren poliittisena keskuksena. Siellä järjestetään usein mielenosoituksia.

Yksi kaupungin arkkitehtuurillista maamerkeistä on Islamic Centre, jossa sijaitsee Malediivien suurin moskeija. Moskeijaan mahtuu kerralla jopa yli 5000 palvojaa.

Paikallista elämänmenoa voi ihastella kaupungin kauppatorilla ja kalatorilla.

Erilaiset ranta- ja meriaktiviteetit ovat Maléssa suosittuja. Malediiveja ympyröivät koralliriutat ja turkoosit laguunit houkuttelevat snorklaamaan ja sukeltamaan. Kirkkaat vedet ovat täynnä värikkäitä kaloja, simpukoita ja koralleja.

Mainio retkikohde on läheinen Hulhumale Island, joka on oikeastaan tekosaari. Siellä voi viettää päivän rannalla ja herkutella paikallisissa sen kahviloissa tai ravintoloissa.

Ruoka

Malén hotellit tarjoavat kansainvälistä ruokaa, mutta kaupungista löytyy myös pieniä hotaa - ravintoloita, jotka tarjoavat herkullista, paikallista ruokaa. Ruoka perustuu useimmiten kalaan, erityisesti tonnikalaan. Kalasta tehdään myös garudhiya - kalalientä. Malediiviläinen ruoka on tulista ja kookospähkinä eri muodoissaan kuuluu sen peruselementteihin. Vihanneksia käytetään vähän, vain  vähän limettiä, chiliä ja sipuleita. Riisi on olennainen osa ateriaa. Riha - curryt, roshi - leipä ja papadhu - chipsit ovat myös suosittuja. Hedhikaa -naposteltavat ovat paikallista pikaruokaa; kalapohjaisia ja uppopaistettuja.

Shoppailu

Malé ei ole varsinainen shoppailupaikka ja sen ostosmahdollisuudet tarkoittavat lähinnä turistirihkamaa. Ostoskatuna voidaan pitää Majeedhee Magua. Orchid Magun supermarket on valtion ylläpitämä tavaratalo ja siellä myydään lähinnä tuontitavaraa Intiasta, Singaporesta ja Lähi-idästä. Malén markkinat on käymisen arvoinen tapahtuma. Samoin kaupungin kalamarkkinat.

Ilmasto

Maléssa vallitsee trooppinen monsuuni-ilmasto. Joulukuusta maaliskuuhun on kuivakausi ja toukokuusta marraskuuhun sadekausi. Lämpötila pysyy ympäri vuoden 30 asteessa.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Maléen helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Velana International lähellä

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.