Kartta

Halvat lennot kohteeseen Islamabad

Islamabad

Islamabad on Pakistanin pääkaupunki ja muuttunut viime vuosina pelkästä hallinnollisesta kaupungista mielenkiintoiseksi matkailukaupungiksi. Uudet ravintolat, hotellit ja shoppailumahdollisuudet tuovat kaupunkiin koko ajan uusia kävijöitä. Silti Islamabad on edelleen rauhallinen kaupunki, jossa voi nauttia upeasta luonnosta ja hienoista maisemista. Yksi kaupungin erikoisuuksista on se, että kaupunki on jaettu sektoreihin, jotka on merkattu kirjaimin ja numeroin.

Nähtävyydet & aktiviteetit

Lok Virsa Museum on kaupungin ykkösmuseo ja siellä pääsee tutustumaan niin paikalliseen arkkitehtuuriin, musiikillisen perintöön kuin käsitöihinkin. Myös Pakistan Museum of Natural History ja National Art Gallery ovat myös käymisen arvoisia.

Islamabadissa kannattaa tutustua myös kaupungin moskeijiin. Faisal Masjid on niistä suurin ja kaupungin maamerkki. National Monument-muistomerkki lähellä Shakarparianin viheraluetta kuvaa Pakistanin neljää provinssia ja kolmea territoriota.  Sufi-kulttuurin pyhäköt Ina Bari ja Golra Sharif ovat myös näkemisen arvoisia.

Kaupungin eläintarhassa voi tutustua yli 300 eri eläinlajiin. Blue Area on kaupungin taloudellinen ja hallinnollinen keskus. Saidpur Villagen kylä on ihana pieni paikka Margallaksen kukkuloilla. Kaupungissa on monia viehättäviä puistoja, viheralueita ja näköalapaikkoja. Japanese Park sijaitsee lähellä Islamabadin korkeasaarta. Shakaparian on kaunis ja luonnonvarainen viheralue. Rose & Jasmine Garden- puutarha sijaitsee lähellä kaupungin urheilukeskusta ja Jinnah Stadiumia. Chattar Bagh on pieni puisto kukkuloilla, jossa on pieni vesipuisto.

Islamabadissa voi myös kiipeillä, kokeilla ratsastusta, vuokrata pyörä, ajaa karting-autolla tai kokeilla ampumista. Myös golfmaastoja löytyy.

Ruoka

Jokaisella kaupungin sektorilla on omat ravintolansa. Ravintoloita löytyy paljon ja tarjontaan kannattaakin tutustua etukäteen. Pakistanilainen ruoka muistuttaa paljon Intian tietyn osien ruokakulttuuria. Ruoanvalmistuksen ytimenä on erilaiset masala-mausteseokset. Pakistanissa suositaan liharuokia. Erilaiset curryt, tikat ja koftat, jotka nautitaan erilaisten leipien kanssa ovat täällä yleisiä. Koska pääosa pakistanilaisista on muslimeja, he eivät syö sianlihaa, mutta nauta-, kana- ja kalaruokia Islamabadissa tehdään paljon. Yleisiä lisukkeita on riisi ja linssit. Turistille löytyy kaupungista myös länsimaista ruokaa ja länsimaisia pikaruokaketjuja.

Shoppailu

Jokaisella sektorilla on oma shoppailu-alueensa eli paikallisella kielellä markaz. Niistä suosituimmat ovat F6 Markaz, F7 Markaz ja G6 Markaz. Jokaisella sektorilla on omat erikoisuutensa. Kauppakeskuksista suosituimmat ovat muun muassa Safa Gold Mall (F7 Markaz), Mall9 (G9 Markaz).

Ilmasto

Islamabadissa on viisi vuodenaikaa: talvi (marras-helmikuu), kevät (maalis-huhtikuu), kesä (touko-kesäkuu), monsuuni eli sadekausi (heinä- elokuu) ja syksy (syys-lokakuu) Kuumin kuukausi on kesäkuu, jolloin keskilämpötila on noin 38 astetta. Eniten sataa heinäkuussa, jolloin on myös paljon ukkosmyrskyjä. Kylmintä on tammikuussa.

Lennot

Skyscannerilta löydät edulliset lennot Islamabadiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Islamabad lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Islamabad on yksi lentokenttä: Islamabad.
Airblue, Gulf Air, Qatar Airways, Oman Air, Flynas, KLM, Air Arabia sekä Virgin Australia lentävät suoraan kohteeseen Islamabad.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Islamabad on toukokuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.