Kartta

Halvat lennot kohteeseen Thessaloniki

Thessaloniki – Persoonallinen rantakaupunki

Thessaloniki on yksi Kreikan vanhimmista ja suurimmista kaupungeista. Tässä vuonna 350 eKr perustetussa kaupungissa asuu tänä päivänä yli miljoona ihmistä. Sen lisäksi, että Thessaloniki tarjoaa kiehtovia nähtävyyksiä, löytyvät kaupungista ja sen lähisaaristoista maan upeimmat hiekkarannat.

Historia ja nähtävyydet

Thessaloniki on erittäin vanha kaupunki, joten se tarjoaa lukuisia nähtävyyksiä vierailijoilleen. Muinainen Thessalonikin keskusta on huikea vierailukohde, ja bysanttisen kulttuurin museo on yksi Kreikan parhaimmista. Valkoinen torni ja vanhakaupunki vievät matkailijan takaisin kauas Thessalonikin historiaan. Mennyttä voi tutkiskella myös Arkeologisessa museossa.

Ruoka ja juoma

Thessalonikin parhaimman aamiaisen voi nauttia Medianin markettialueella. Aamiaispulla kannattaa myös ottaa seuraksi, koska Thessalonikissa sijaitsevat Kreikan parhaimmat leipomot. Thessaloniki tunnetaan myös Kreikan gourmet-pääkaupunkina. Se on valloitettu monta kertaa, joten muiden maiden maut ovat jättäneet jälkensä sen ruokakulttuuriin. Suosituin ruoka on Souvlaki eli kreikkalainen jogurtin kanssa tarjoiltava kebab.

Shoppailu & vapaa-aika

Thessalonikin suurimmat pääostoskadut ovat Egnatia, Ethnikis Amynis, Nikis ja Venizelou. Näiden katujen tiimellyksessä voi päätyä joko tavarataloon tai markettialueelle. Tsimiski-katu tarjoaa tunnettuja kansainvälisiä vaateketjuja kun taas Agias Sofias-kadulta löytää enemmän paikallisten vaateketjujen tarjontaa. Mitropoleosin ja Proxenou Koromilan kadut ovat vallanneet luksusputiikit.

Milloin Thessalonikiin?

Thessaloniki on erittäin suosittu lomakohde, joten kesäsesonki on kaupungissa ruuhkainen. Kannattaa myös huomioida kaupungissa erityisesti heinä-elokuussa esiintyvät lämpöaallot, jotka voivat tuntua raskailta sellaiseen tottumattomalle.

Ilmasto

Thessalonikin kesät ovat kuumia ja yöt kosteita. Lämpöasteet nousevat usein päälle 30 asteen, mutta harvemmin ylittävät 40 asteen. Thessalonikissa sataa harvoin. Kesällä lämpöaallot ovat hyvin yleisiä. Tämä tarkoittaa, että lämpötila saattaa pysyä 26 asteessa jopa ympäri vuorokauden. Talvet ovat Thessalonikissa kuivia, ja usein saattaa esiintyä aamu-usvaa. Luntakin saattaa sataa, mutta se pysyy maassa vain pari päivää. Kylmin kuukausi on tammikuu, jolloin keskiläpötila on 6 astetta.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Thessalonikiin helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten. Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Thessalonikiin löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.  

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Thessaloniki lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Thessaloniki on yksi lentokenttä: Thessaloniki.
Ellinair, Delta, Gulf Air, Transavia France, Olympic Air, KLM, transavia sekä Singapore Airlines lentävät suoraan kohteeseen Thessaloniki.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Thessaloniki on toukokuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.