Kartta

Halvat lennot Kööpenhaminaan

Kaikille ystävällinen Kööpenhamina

Kööpenhaminaa asuttavat maailman onnellisimmat ihmiset. Tätä tosiasiaa tukevat lukuisat kansainväliset tilastot, joissa vapaamielisen kaupungin mainetta ylläpitävää Kööpenhaminaa suitsutetaan myös planeettamme parhaimmaksi paikaksi asua. Mikä tekee Kööpenhaminasta sitten niin upean paikan olla ja elää? Ihmiset tietenkin. Kööpenhaminalaisten elämänasenne on erityislaatuisen positiivinen ja ulospäin suuntautunut. Kun saavut hotellille, huomaat sen heti vastaanottotiskillä, jossa sinua tervehditään hymyillen – hauskan murteen säestämänä totta kai. Sama iloinen meininki jatkuu kaduilla ja toreilla, kahvilassa tai marketissa asioidessasi. Tervetuloa aina niin ihanaan Köpikseen!

Historia ja nähtävyydet

Kööpenhamina on upea sekoitus huippudesignia ja vanhaa arkkitehtuuria. Urbaania arkkitehtuuria kannattaa silmäillä erityisesti Ørestadin, Kööpenhaminan sataman ja ydinkeskustan alueilla. Ehkäpä mielenkiintoisinta antia tarjoaa Christianian kaupunginosa, joka tunnetaan luovasta ilmapiiristään. Värikkäästä naapurustosta löytyy paljon idyllisiä kuppiloita ja kahviloita, mutta huumemyönteisyyden vuoksi matkailijoita kehotetaan varovaisuuteen tällä alueella. Yli satavuotiasta Tivoli-huvipuistoa on hankala olla huomaamatta: se sijaitsee aivan ydinkeskustassa ja päätähuimaavat vekottimet huomaa jo kaukaa. Tivoli sijaitsee puutarha-alueella, joka viettää tänä vuonna 170-vuotisjuhlaansa. Tivolissa raikaa päivittäin livemusiikkia, mutta kukkaloisteen keskellä on mukava rauhoittua myös piknikin merkeissä.

Ilmasto

Kööpenhaminan matkaa ei kannata suunnitella säätiedotteiden mukaan, koska kaupunki on mainio ympärivuotinen matkakohde. Kesäkausi on kuitenkin Suomea pidempi ja kevätsesonki terasseineen ilmestyy katukuvaan jo maalis-huhtikuussa. Leuto ilmasto jatkuu aina keväästä kesään, ja kovin suuria säätilojen vaihteluja ei toukokuusta syyskuuhun koeta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että hellelukemiin Kööpenhaminassa päästään ani harvoin. Talvikautena lempeä keli jatkuu, ja Kööpenhaminan talvet ovatkin usein täysin lumettomia, vaikka sateita saattaa esiintyä runsaammin.

Ruoka ja juoma

Kööpenhaminalaiset ovat leppoisaa porukkaa, jotka nauttivat pitkistä brunssihetkistä viikonloppuisin. Yksi suosituimmista brunssipaikoista on Kalaset, jonne pääsee helpoiten Nørrebron metroasemalta. Miltä kuulostaisi tarjolla oleva ”isoäidin brunssi”, joka sisältää mm. kananmunia, pekonia, chilimakkaroita, perunoita, hedelmiä, luomuleipää ja smoothien? Kaiken tämän kruunaavat paikan omatekoiset, suussa sulavat pannukakut. Tankkaaminen tulee tarpeeseen, koska Kööpenhaminan ravintoloiden hintataso on korkeahko. Edullisempia vaihtoehtoja tarjoavat esimerkiksi Kultorger-aukiolla sijaitsevat nakkikioskit (Polsevogn), pikaruokapaikat ja ravintolat. Itämaisia ravintoloita suositaan paikallisten keskuudessa, ja näitä ruokapaikkoja löytyy erityisesti Norreportin aseman lähettyviltä.

Shoppailu & vapaa-aika

Kööpenhaminassa on erittäin miellyttävää liikkua paikasta toiseen: lukuisten muiden meriittien lisäksi kaupunki on rankattu vihreimmäksi suurkaupungiksi Euroopassa. Keskusta-alueella liikenne ei ole kovaäänistä tai ahdasta, ja erinomaiset pyörätiet houkuttelevat tutkimaan nähtävyyksiä satulan selästä. Rauhaisa tunnelma luo mukavan ilmapiirin shoppailulle, josta tämä designkaupunki myös tunnetaan. Stroget-kävelykatu on ihanteellinen paikka lähteä liikkeelle, joskin se on hieman korkeahintainen. Jos jo Suomesta löytyvät vaateketjut eivät innosta, kannattaa seikkailla sivukaduille. Persoonalliset pikkuputiikit sijaitsevat näillä kujilla, ja tarjolla on myös lukuisia menneen maailman taidekauppoja, antiikkiliikkeitä ja kirjakauppoja.

Milloin Kööpenhaminaan?

Kööpenhaminan turistisesonki on aktiivisimmillaan heinäkuusta elokuuhun. Kuten edellisessä kohdassa mainitsimmekin, Kööpenhaminassa ei tarvitse sesonkiaikoinakaan pelätä hellelukemia, mutta jos väenpaljous ahdistaa, kannattaa kaupunkiin suunnata keväämmällä. Tällöin ilmasto on lempeimmillään ja suurimmat turistiruuhkat vielä edessäpäin.

Lennot

Skyscannerilla löydät halvat lennot Kööpenhaminaan helposti ja nopeasti. Löydettyäsi lentoliput ohjaamme sinut valitsemasi lentoyhtiön tai matkatoimiston sivuille, jossa teet varauksen suoraan. Skyscanner ei peri lisämaksua.

Jos voit joustaa matkasi ajankohdan suhteen, kannattaa vilkaista sivun oikeaan laitaan. Palkit näyttävät arviomme lentojen hinnoista kuukausittain, auttaen sinua valitsemaan sopivimmat päivät matkaasi varten.

Mikäli matkustuspäiväsi ovat jo tiedossa, voit syöttää ne lentohakuumme ja saat parhaat lentoyhteydet tietoosi hetkessä. Hotellit Kööpenhaminasta löytyvät kätevästi hotellihaullamme, josta ohjaamme sinut suoraan hotellin tai matkatoimiston sivuille.

Onko kohteesi joustava? Etsi läheisiä lentokenttiä, ja säästät rahaa.

Lentokenttiä kohteen Kööpenhamina lähellä

Usein kysytyt kysymykset

Kohteessa Kööpenhamina on kaksi lentokenttää: Kööpenhamina ja Kööpenhamina Roskilde.
Delta, KLM, transavia, Singapore Airlines, Sichuan Airlines, Danish Air Transport, Novair sekä Nouvelair lentävät suoraan kohteeseen Kööpenhamina.
Edullisin lentokuukausi kohteeseen Kööpenhamina on tammikuu.

Tällä sivulla olevat hinnat ovat vain arvioituja alhaisimpia hintoja. Hinnat ovat viimeisten 45 päivän ajalta.