uutiset Yksin matkustaminen: Parhaat soolomatkat!

Kaikki artikkelit

Yksin matkustaminen: Parhaat soolomatkat!

Yksin matkustaminen on trendikästä, vapaata ja hauskaa. Skyscanner antaa vinkit matkallesi ja kertoo parhaat kohteet soolomatkalle!

Yksin matkustaminen tarkoittaa vapautta ja rentoutumista juuri niin kuin sinä haluat! Tee itse päätökset siitä, mihin matkustat ja milloin. Skyscanner vinkkaa, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun olette lähdössä yksin reissuun ja mitkä ovat ne parhaat matkakohteet soolomatkalle.

Yksin matkustaminen: Parhaat soolomatkat!

Yksin matkustaminen: Vinkit sooloreissuun

1. Budjetoi
Matkabudjetti on tärkeä osa reissua, olit sitten matkalla yksin tai isossa porukassa. Mutta varsinkin kun olet sooloreissulla, kannattaa laatia fiksu päiväbudjetti.

2. Pysy budjetissa
Niin, ja kun matkakassa ja -budjetti on tiedossa, pysy siinä. Muutama kymppi on aina hyvä olla ns. sivussa, sillä jos haluat tehdä tai ostaa jotakin kivaa ekstraa, ei koko reissu kaadu siihen.

3. Tsekkaa vinkit ja tee hyvä suunnitelma
Lue matkavinkkejä ja reissuvihjeitä sopivista kohteista ja nähtävyyksistä. Matkasuunnitelman tekeminen on inspiroivaa, ja toimiva plääni takaa sen, että voit todella nauttia matkakohteistasi.

4. Pitäydy yksinkertaisessa
Älä kuitenkaan tuppaa matkasuunnitelmaasi täyteen tekemistä ja menemistä. Joskus on hyvä vain chillailla uima-altaalla tai nostaa jalat ylös hotellihuoneessa ilman sen kummempaa aikataulua.

5. Kysy vinkkejä paikallisilta
Paikalliset tuntevat kaupunkinsa kuin omat taskunsa. Heittäydy keskusteluihin ja utele hiukan lisää. Näin saat parhaat vinkit kohteista, jotka eivät ole täynnä muita matkailijoita.

6. Tärkeimmät taskussa
Pidä kalleimmat aarteesi mukanasi. Kun olet reissussa, tärkeimpiä ovat tietenkin passi, puhelin ja osa matkakassasta, jotka on fiksua ottaa mukaan hotellihuoneesta lähtiessäsi. Tai hyödynnä hotellin tallelokeroita.

7. Älä anna akun loppua
Hanki kunnollinen varavirtalähde, joka kulkee helposti mukanasi ja joka takaa puhelimesi akulle lisävirtaa silloin kun sitä tarvitset!

Yksin matkustaminen: Vinkit matkalle

Yksin matkustaminen: Parhaat kohteet

1. Montreal, Kanada

Kanada on tunnettu maailman ystävällisimpänä maana, ja Montreal on Kanadan ihanimpia kaupunkeja. Se on lähestyttävä ja monipuolinen matkakohde, jossa on todella helppoa liikkua ja jossa nähtävää riittää. Montreal on rento kaupunki ja elämänmeno ei ole ollenkaan niin hektistä kuin vaikkapa New Yorkissa (johon on muuten vain 6 tunnin ajomatka).

Koe kulttuuria upealla Old Portin alueella ja nykytaiteen museossa Museum of Contemporary Artissa (MAC). Näe myös kaunis St. Joseph’s Oratory -kirkko Mount Royal -vuoren rinteellä. Ja tietenkin Montrealin suurimpia nähtävyyksiä ovat NHL-ottelut ja Montreal Canadiens -joukkueessa usein pelaa suomalaisiakin. Jääkiekkomatsiin siis, löydät takuulla kasan uusia ystäviä!

2. Reykjavik, Islanti

Yksin matkustaminen Reykjavikiin on kätevää ja täynnä mahtavia kokemuksia. Soolomatkailu Islantiin on yhä suositumpaa, eikä ihme. Kaupungin nähtävyydet ovat aivan kävelyetäisyydellä, joten näet mukavasti muun muassa Hallgrímskirkjan eli Hallgrímurin kirkon ja upea musiikkitalon. Voit myös käydä pulahtamassa Laugardalslaugin geotermisiin altaisiin, aivan Reykjavikin keskustan tuntumassa.

Ja Islannissa lomaillessa kannattaa myös lähteä soolona road tripille mahtaviin maisemiin. Tiet ovat helppoja ajaa, ja kaikki paikat ja kohteet löytyvät todella iisisti. Näe vaikkapa Game fo Thronesista ja monista elokuvista tuttu Reynisfjaran musta ranta ja hieno Þingvellirin kansallispuisto.

Yksin matkustaminen Reykjavikiin

3. Amsterdam, Hollanti

Vaikka olisitkin jo aiemmin käynyt Amsterdamissa, on se loistava matkakohde soolomatkalle. Yksin matkustaminen tähän vilkkaaseen ja rentoon kaupunkiin on takuulla täynnä tekemistä. Miltä kuuloistaisi viehättävä kanavaristeily sekä pyöräretket kauniiden siltojen yli? Lähde myös shoppailemaan kuuluisalle Albert Cuypmarkt -torille sekä ”yhdeksän kadun” (Negen Straatjes) alueelle, josta muuten löydät kaupungin ihanimmat kahvilat!

Kulttuurinystävälle Amsterdam on huippukohde, sillä museoita ja historiallisia nähtävyyksiä riittää. Kiinnostaisiko Van Goghin taide, Anne Frankin tarina tai Van Loonin museo puutarhoineen kanavarannassa?

Yksin matkustaminen Amsterdamiin

4. Buenos Aires, Argentiina

Etelä-Amerikan Pariisiksi kutsuttu Buenos Aires on hyvä matkakohde, sillä yksin matkustaminen tällaiseen Argentiinan suurkaupunkiin ei ole lainkaan niin vaarallista kuin jotkut väittävät. Kun matkailet fiksusti ja vältät kävelemistä yksin öisillä kaduilla, Buenos Aires on mainio kohde rennolle soolomatkalle.

Kaupungin eurooppalainen fiilis juontaa juurensa siirtomaa-ajoilta ja siksikin Buenos Aires on helposti lähestyttävä kaupunki. Jugendarkkitehtuurin rakennukset, ranskalaistyyliset kadunvarsikahvilat ja La Bocan värikkäät talot tekevät metropolista mielenkiintoisen ja erilaisen kuin muut lattarikohteet. Ja hei, muista käydä kokemassa myös aitoa jalkapallokulttuuria sekä kuuntelemassa autenttista tangoa. Saatatpa löytää myös tanssipartnerin…

Yksin matkustaminen Argentiinaan

5. Pohjois-Skotlanti, North Coast 500 -tie

Lontoo on takuuvarma kohde, kun etsit maailmankuuluja nähtävyyksiä, mutta ehkäpä etsit soolomatkallesi jotain hieman muuta? Koko Skotlannin alueelta löytyy kymmeniä mahtavia kohteita, jos sinua kiinnostavat kuvankauniit maisemat, autenttinen skottifiilis, pikkukaupungit pubeineen ja ystävälliset ihmiset. Olisiko oman matkasi kohde Skotlannin Ylämaat?

Sanotaan, että Skotlannin North Coast 500 -tie on yksi maailman kauneimpia. No, ainakin meidän mielestämme se on upea, joten ota suunnaksi pikkukaupunki Inverness, vuokraa auto ja lähde ikimuistoiselle automatkalle! Yksin matkustaminen ja ajeleminen on helppoa Skotlannissa, lääniä riittää joten vasemmanpuoleinen liikenne on helpompi oppia hetkessä kuin keskellä suurkaupunkeja.

6. Auckland, Uusi-Seelanti

Yksin matkustaminen Uuteen-Seelantiin on sekä hauskaa että suosittua, sillä maa on yksi maailman helpoimmista reissukohteista. Uuden-Seelannin suurin kaupunki Auckland takaa omalle matkallesi puitteet rantalomaan ja kaupunkimatkaan. Aamulla surffaamaan tai uimaan, iltapäivällä patikoimaan, iltasella shoppailemaan tai näköaloja katselemeen Sky Tower -tornin huipulle.

Aucklandin kaupungin lähistöltä löytyy jopa 50 tulivuorta, joten suosittelemme tekemään päiväreissun veneellä Rangitoton saarelle, jossa pääset nousemaan samannimisen tulivuoren huipulle.

Soolomatka Uuteen-Seelantiin
Kartta