uutiset vihjeet Top 10 Prahan nähtävyydet

Kaikki artikkelit

Top 10 Prahan nähtävyydet

Kivisillat ja astronomiset kellot. Taidegalleriat ja tanssivat talot. Skyscannerin pieni Prahan matkaopas kertoo, mitä tehdä Prahassa. Tässä siis vinkkimme: Prahan nähtävyydet top 10!

Tšekin pääkaupunki Praha on kiehtovan goottilainen ja salaperäinen. Prahassa on myös himpun verran magiikkaa. Prahan historiallinen keskus on UNESCO:n maailmanperintökohde ja kaupunki onkin kuin suuri ulkoilmamuseo, josta löytyy nähtävää joka kadunkulmasta.
Prahassa riittäisi nähtävää vaikka koko kuukaudeksi, me poimimme nyt top 10 Prahan nähtävyydet sinua varten.

Etsi halvat lennot Prahaan

1. Astronominen kello

Yksi asioista, mitä tehdä Prahassa, on vierailu vanhan kaupungin aukiolle, joka sijaitsee Prahan historiallisessa keskuksessa. Sieltä löytyy Prahan nähtävyydet -listamme nro 1: kuuluisa astronominen kello. Kello on Raatihuoneen seinässä. Sen rakensivat vuonna 1410 kellosepät Jan Sindel ja Mikulas Kadanilainen. Kello kertoo niin ajan kuin auringon ja kuunkin sijainnin. Tasatunnein 12 apostolia ilmaantuu kellon luukusta ja luuranko soittaa kelloa kääntäen samalla tiimalasin alassuin. Kellonlyönnin lopuksi kellon ylimmässä syvennyksessä sijaitseva kukko heilauttaa siipiään ja kiekaisee.

Astroniminen kello Prahassa

2. Staré Mesto

Praha-matkaoppaamme toinen vinkki on Prahan vanhakaupunki Staré Mesto. Se on Prahan vanhin alue ja se sijoittuu Vltavajoen mutkaan. Ensimmäisen kerran paikassa oli asutusta jo 800-luvulla. Staré Mesto on myös turistien suosima paikka. Mutkittelevat pikkukadut ovat täynnä matkamuistomyymälöitä ja ravintoloita. Alueella sijaitsee useita Prahan top 10 nähtävyyksistä: Raatihuone, astronominen kello, Pyhän Nikolauksen kirkko ja Ruutiportti.

Löydä hotelli Prahasta
Staré Mesto

3. Prahan linna

Yksi Prahan nähtävyydet -listan mahtavimmista kohteista on Prahan linna. Se on keskiajalla perustettu linnoitus ja maailman suurin muinaislinna. Sen pituus on huimat 570 metriä ja leveys 128 metriä. Prahan linnan perusti 800-luvulla prinssi Bořivoj. Linna on sen jälkeen kärsinyt useista tulipaloista ja valloituksista ja siten rakennettu useasti uudestaan. Linnassa on kuitenkin alkuperäisiäkin osia jäljellä. Vuodesta 1918 linna on toiminut Tšekin presidentin virka-asuntona.

Etsi halvat lennot Prahaan
Prahan linna

4. Kaarlensilta

Kaarlensilta on yksi Tšekin symboleista ja Praha-matkaoppaamme neljäs vinkki. Silta on 516 metriä pitkä ja lähes kymmenen metriä leveä. Se koostuu kuudestatoista kaaresta ja se yhdistää Prahan Pienen puolen (Malá Strana) ja Prahan Vanhankaupungin (Staré Město). Lähde sillalle auringonlaskun aikaan, se on kerrassaan ikimuistoinen kokemus.

Kaarlensilta

5. Malá Strana

Malá Strana tarkoittaa pientä puolta, mutta ei ole millään muotoa pieni. Alueella on upeita barokkityylisiä taloja, vilkasta ja monikulttuurista elämää, ja se on yksi Prahan top 10 -nähtävyyksistä. Alueen pääkatu Nerudova on saanut nimensä tšekkiläisen kirjailijan Jan Nerudan mukaan, joka asui kaupunginosassa.

Etsi halvat lennot Prahaan
Malá Strana

6. Petřín Tower

Petřín Towerin näkötorni on yli 60 metriä korkea terästorni, joka muistuttaa Eiffel-tornia. Petřín Tower sijaitsee mäen päällä ja itse torniinkin voi kiivetä, askellettavaa on 299 porrasta… Tornista on upeat näkymät Prahaan ja sieltä löytyy myös kahvila.

Photo: alanisko / Instagram

7. DOX – Nykytaiteen, arkkitehtuurin ja designin keskus

DOX:in yksityinen museo ei sijaitse kovin keskeisellä paikalla, mutta on sitäkin merkittävä taidekeskus Prahassa. Merkittäväksi DOX:in tekee sen hienot kokoelmat sekä vanha tehdasmiljöö. Museon yhteydessä on myös design- ja kirjakauppa sekä viehättävä baari.

8. Prahan tanssiva talo

Maailmankuulu tanssiva talo on takuulla Prahan nähtävyydet -listamme valokuvatuin kohde! Sen loivat kaksi arkkitehtiä, Vlado Milunic ja Frank Gehry. Se rakennettiin vuosien 1992-1996 välisenä aikana ja se herätti valmistuttuaan kiivasta keskustelua. Fred ja Ginger – kuten taloa leikillisesti kutsutaan, eroaa ympäröivistä barokin ajan ja jugendtalon rivistöstä varsin räikeästi. Oli miten oli, se on kuitenkin yksi Prahan hienoimmista nähtävyyksistä.

Löydä hotelli Prahasta
Prahan tanssiva talo

9. Olsanyn ja Vysehradin hautausmaat

Mietitkö vielä, mitä tehdä Prahassa? Goottihenkisessä Prahassa pitää tietenkin käydä myös hautausmaalla. Sinne voi paeta kaupungin liikennettä, ottaa hienoja valokuvia sekä aistia kaupungin mystistä tunnelmaa. Prahassa on useita hautausmaita, mutta näistä Olsany on suurin ja siellä voi nähdä upeita patsaita. Myös Vysehradin hautausmaa on upea ja sieltä löytää usean paikalliseen kuuluisuuden haudan, kuten esimerkiksi säveltäjä Dvorakin ja taiteilija Alfons Muchan haudat.

Etsi halvat lennot Prahaan

10. Juutalainen museo

Tämä museo on itseasiassa kuusi monumenttia ja useita historiallisia nähtävyyksiä, jotka liittyvät juutalaiseen kulttuuriin. Ne kaikki sijaitsevat Josefovin vanhassa korttelissa. Alue sai nimensä keisarin Josefovin mukaan, joka vuonna 1781 lopetti kaikki diskriminointitoimenpiteet juutalaisia vastaan. Museossa on neljä synagogaa eri aikakausilta, roomalainen rakennus sekä hautausmaa.

Etsi halvat lennot Prahaan

Photo: jewishmuseum_prague / Instagram

Lue myös nämä:

Top 10 Berliini: Parhaat nähtävyydet!
Tanssi yön läpi, juo erikoisoluita tai leijalautaile hylätyllä lentokentällä. Skyscanner esittelee Berliinin parhaat matkavinkit!

Top 10 Amsterdamin nähtävyydet 
Varasitko lennon Amsterdamiin ja nyt mieti mitä tehdä siellä? Olet sitten menossa ensimmäistä kertaa Alankomaiden pääkaupunkiin tai jo kokenut Damin-kävijä, lue Amsterdamin matkavinkkimme, joiden avulla saat varmasti kaiken irti reissustasi.

Pariisin top 10 nähtävyydet!
Louvre ja Eiffel-torni. Sacre Coeurin kirkko ja Moulin Rouge. Mitä muuta? Tämä Skyscannerin pieni Pariisin matkaopas kertoo, mitkä ovat tärkeimmät nähtävyydet ja vinkkaa, mitä tehdä Pariisissa.

Tukholman nähtävyydet: Top 10 parhaat kohteet
Tukholma on suomalaisille lähellä ja tuttu, mutta silti kansainvälinen ja jännittävä. Tukholmassa riittää nähtävyyksiä, museoita, ravintoloita ja kauppoja. Kaikkea mitä kaupunkimatkalta voi toivoa! Nyt kerromme, mitä tehdä Tukholmassa.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autonvuokrauksesta.

Kartta