COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset vihjeet Top 15 nähtävyydet Praha, nappaa vinkit matkallesi!

Kaikki artikkelit

Top 15 nähtävyydet Praha, nappaa vinkit matkallesi!

Kivisillat ja astronomiset kellot. Taidegalleriat ja tanssivat talot. Skyscannerin pieni Prahan matkaopas kertoo, mitä tehdä Prahassa. Tässä siis vinkkimme: Prahan nähtävyydet top 10!

Tšekin pääkaupunki Praha on kiehtovan goottilainen ja salaperäinen. Prahassa on myös himpun verran magiikkaa. Prahan historiallinen keskus on UNESCO:n maailmanperintökohde ja kaupunki onkin kuin suuri ulkoilmamuseo, josta löytyy nähtävää joka kadunkulmasta.
Prahassa riittäisi nähtävää vaikka koko kuukaudeksi, mutta tässä ne ovat: Top 15 nähtävyydet Praha!

Etsi halvat lennot Prahaan

1. Prahan nähtävyydet: Astronominen kello

Yksi asioista, mitä tehdä Prahassa, on vierailu vanhakaupungin aukiolle, joka sijaitsee Prahan historiallisessa keskuksessa. Sieltä löytyy Prahan nähtävyydet -listamme nro 1: Kuuluisa astronominen kello. Kello on Raatihuoneen seinässä ja sen rakensivat vuonna 1410 kellosepät Jan Sindel ja Mikulas Kadanilainen. Kello kertoo niin ajan kuin auringon ja kuunkin sijainnin. Tasatunnein 12 apostolia ilmaantuu kellon luukusta ja luuranko soittaa kelloa kääntäen samalla tiimalasin alassuin. Kellonlyönnin lopuksi kellon ylimmässä syvennyksessä sijaitseva kukko heilauttaa siipiään ja kiekaisee.

Tiesithän, että Prahaan löytyy usein halpoja lentoja! Katso Skyscannerin lentodiilit Euroopan kohteisiin ja löydä sinulle sopivimmat halvat lennot.

Etsi halvat lennot Prahaan

Prahan nähtävyydet: Astroniminen kello Prahassa

2. Prahan nähtävyydet: Staré Mesto

Praha-matkaoppaamme toinen vinkki on Prahan vanhakaupunki Staré Mesto. Se on Prahan vanhin alue ja se sijoittuu Vltavajoen mutkaan. Ensimmäisen kerran paikassa oli asutusta jo 800-luvulla. Staré Mesto on myös turistien suosima paikka. Mutkittelevat pikkukadut ovat täynnä matkamuistomyymälöitä ja ravintoloita. Alueella sijaitsee useita Prahan top 10 nähtävyyksistä: Raatihuone, astronominen kello, Pyhän Nikolauksen kirkko ja Ruutiportti.

Löydä hotelli Prahasta

Prahan nähtävyydet: vanhakaupunki Staré Mesto

3. Prahan nähtävyydet: Prahan linna

Yksi Prahan nähtävyydet -listan mahtavimmista kohteista on Prahan linna. Se on keskiajalla perustettu linnoitus ja maailman suurin muinaislinna. Sen pituus on huimat 570 metriä ja leveys 128 metriä. Prahan linnan perusti 800-luvulla prinssi Bořivoj. Linna on sen jälkeen kärsinyt useista tulipaloista ja valloituksista ja siten rakennettu useasti uudestaan. Linnassa on kuitenkin alkuperäisiäkin osia jäljellä. Vuodesta 1918 linna on toiminut Tšekin presidentin virka-asuntona.

Etsi halvat lennot Prahaan

Prahan nähtävyydet: Prahan linna

4. Prahan nähtävyydet: Kaarlensilta

Kaarlensilta on yksi Tšekin kansallisista symboleista! Silta on 516 metriä pitkä ja lähes kymmenen metriä leveä. Se koostuu kuudestatoista kaaresta ja se yhdistää Prahan Pienen puolen (Malá Strana) ja Prahan vanhakaupungin (Staré Město). Lähde sillalle auringonlaskun aikaan, se on kerrassaan ikimuistoinen kokemus.

Etsi halvat lennot Prahaan

Prahan nähtävyydet: Kaarlensilta

5. Prahan nähtävyydet: Malá Strana

Malá Strana tarkoittaa pientä puolta, mutta ei ole millään muotoa pieni. Alueella on upeita barokkityylisiä taloja, vilkasta ja monikulttuurista elämää, ja siksi alue onkin yksi Praha nähtävyydet -listan kärkikohteista. Pääkatu Nerudova on saanut nimensä tšekkiläisen kirjailijan Jan Nerudan mukaan, joka asui kaupunginosassa.

Etsi halvat lennot Prahaan

Prahan nähtävyydet: Malá Strana

6. Prahan nähtävyydet: Petřín Tower

Petřín Towerin näkötorni on yli 60 metriä korkea terästorni, joka muistuttaa Eiffel-tornia. Petřín Tower sijaitsee mäen päällä ja itse torniin voi jopa kiivetä, tosin askellettavaa on 299 porrasta… Tornista on upeat näkymät Prahaan ja sieltä näet kaikki Prahan nähtävyydet samalla kerralla. Nauti kuppi kahvia tornin kahvilassa ennen kuin jatkat matkaasi seuraavalle nähtävyydelle.

Etsi halvat lennot Prahaan

7. Prahan nähtävyydet: DOX – Nykytaiteen, arkkitehtuurin ja designin keskus

DOX:in yksityinen museo ei sijaitse kovin keskeisellä paikalla (Poupětova 1), mutta on sitäkin merkittävä taidekeskus Prahassa. Merkittäväksi DOX:in tekee sen hienot kokoelmat sekä vanha tehdasmiljöö. Museon yhteydessä on myös design- ja kirjakauppa sekä viehättävä baari.

Matkalla myös Pariisiin? Louvre ja Eiffel-torni. Sacre Coeurin kirkko ja Moulin Rouge. Mitä muuta? Skyscanner vinkkaa, mitä tehdä Pariisissa. Lue vinkit matkallesi: Pariisin parhaat nähtävyydet!

Etsi halvat lennot Prahaan

8. Prahan nähtävyydet: Prahan tanssiva talo

Maailmankuulu tanssiva talo on takuulla Prahan nähtävyydet -listamme valokuvatuin kohde! Sen loivat arkkitehdit Vlado Milunic ja Frank Gehry. Talo rakennettiin vuosien 1992-1996 välisenä aikana ja se herätti valmistuttuaan kiivasta keskustelua. Fred ja Ginger – kuten taloa leikillisesti kutsutaan – eroaa ympäröivistä barokin ajan ja jugendtalojen rivistöstä varsin räikeästi (osoitteessa Jiráskovo nám. 1981/6). Oli miten oli, se on kuitenkin yksi Prahan hienoimmista nähtävyyksistä.

Löydä hotelli Prahasta

Prahan nähtävyydet: Prahan tanssiva talo

9. Prahan nähtävyydet: Olsanyn ja Vysehradin hautausmaat

Mietitkö vielä, mitä tehdä Prahassa? Goottihenkisessä Prahassa pitää tietenkin käydä myös hautausmaalla. Sinne voi paeta kaupungin liikennettä, ottaa hienoja valokuvia sekä aistia kaupungin mystistä tunnelmaa. Prahassa on useita hautausmaita, mutta näistä Olsany on suurin ja siellä voi nähdä upeita patsaita. Myös Vysehradin hautausmaa on upea ja siellä voit bongata usean paikalliseen kuuluisuuden haudan, kuten esimerkiksi säveltäjä Dvorakin ja taiteilija Alfons Muchan hautakivet.

Varasitko lennon Amsterdamiin ja nyt mieti mitä tehdä siellä? Lue Amsterdamin matkavinkkimme, joiden avulla saat varmasti kaiken irti reissustasi. Lue lisää: Amsterdamin tärkeimmät nähtävyydet

Etsi halvat lennot Prahaan

10. Prahan nähtävyydet: Kafka-museo

Ei ole Prahaa ilman Kafkaa. Siksi Praha-nähtävyydet eivät olisi yhtään mitään ilman Kafkan läsnäoloa, jonka tuntee vahvimmin Kafka-museossa (Cihelná 635/2b, Malá Strana). Pääset sukeltamaan Kafkan maailmaan muun muassa valokuvien, käsikirjoitusten ja päiväkirjojen kautta. Monet sanovat, että museossa on hyvin kafkamainen tunnelma, käy kokemassa!

Näe myös taiteilija David Černýn upea metallinen Kafka-taideteos, jossa liikkuva Kafkan pää. Löydät teoksen My Shopping Center -kauppakeskuksen takaa.

Etsi halvat lennot Prahaan

11. Prahan nähtävyydet: Juutalainen museo

Tämä museo on itseasiassa kuusi monumenttia ja useita historiallisia nähtävyyksiä, jotka liittyvät juutalaiseen kulttuuriin. Ne kaikki sijaitsevat Josefovin vanhassa korttelissa. Alue sai nimensä keisarin Josefovin mukaan, joka vuonna 1781 lopetti kaikki diskriminointitoimenpiteet juutalaisia vastaan. Museossa on neljä synagogaa eri aikakausilta, roomalainen rakennus sekä hautausmaa.

Etsi halvat lennot Prahaan

12. Prahan nähtävyydet: Pyhän Vituksen katedraali

Tämä katedraali on yksi komeimmista Prahan nähtävyyksistä. Paikalle rakennettiin kirkkoa jo 900-luvulla, mutta Pyhän Vituksen katedraalin rakentaminen aloitettiin 1300-luvulla. Projekti olikin sitten hieman normaalia pidempi, katedraali nimittäin valmistui vasta vuonna 1929! Katedraaliin ja sen kryptaan on haudattu kruunupäitä ja kirkonmiehiä satojen vuosien ajan. Katedraaliin pääse käymään maksutta, käy ihailemassa ainakin upeita lasimaalauksia.

Etsi edulliset lennot Prahaan

13. Prahan nähtävyydet: Kultainen kuja

Pyhän Vituksen katedraalin vieressä kulkeva Kultainen kuja (Zlatá ulička) houkuttelee kävelemään ja fiilistelemään kaupungin mennyttä historiaa ja tunnelmaa. Tämän kapean kujan kulmat ovat nähneet ja kuulleet kaikenlaista, nimittäin 1300-1500-luvuilla täällä liikkuivat alkemistit, mystikot ja salatieteisiin perehtyneet okkultistit. Myöhemmin myös onet kirjailijat kuten Franz Kafka ja Jaroslav Seifert ovat asuneet täällä.

Etsi edulliset lennot Prahaan

14. Prahan nähtävyydet: Man Hanging Out

Kun kävelet pitkin Husova-katua, katso ylös: Siellä roikkuu Sigmund Freud! Tai ei aivan, vaan prahalaissyntyisen taiteilija David Černýn taideteos. Roikkuva miespatsas kuvaa Freudin sisäisiä ristiriitoja, mutta moni on pelästynyt luullen sitä oikeaksi mieheksi, putoamassa kadulle…

Etsi edulliset lennot Prahaan

15. Prahan nähtävyydet: Wallensteinin palatsipuutarha

Tämä Praha-nähtävyys on huikea geometrisesti tarkka varhaisbarokkinen puutarha. Se on muurien ympäröimä ja siksi tunnelma onkin aina rauhallinen ja rauhoittava. Piipahda puutarhaan kävelylle ja istahda nauttimaan hetkestä.

Lähdössä myös Berliiniin? Tanssi yön läpi, juo erikoisoluita tai leijalautaile hylätyllä lentokentällä. Skyscanner esittelee Berliinin parhaat matkavinkit! Lue lisää: Berliinin parhaat nähtävyydet!

Etsi halvat lennot Prahaan

Lisää vinkkejä ja matkainspiraatiota:

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autonvuokrauksesta.