COVID-19 (koronavirus) saattaa vaikuttaa matkasuunnitelmiisi. Minne ikinä menetkin, löydät uusimmat ohjeet täältä.

uutiset vihjeet Tässä ne ovat: Top 15 nähtävyydet Berliini

Kaikki artikkelit

Tässä ne ovat: Top 15 nähtävyydet Berliini

Berliinin nähtävyydet ovat omanlaisiaan: Rujoja, kauniita ja kertakaikkisen hurmaavia. Skyscanner esittelee: Tässä ovat Berliini-nähtävyydet top 15!

Berliinin nähtävyydet tarjoavat ihmettelemistä ihan jokaiselle. Kaupunki on tullut tunnetuksi hipsterien lempikaupunkina, mutta tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa kaikille matkailijoille. Tutustu melskeiseen historiaan, käy katsomassa maailmanluokan keikkoja ja nautiskele gourmet-ruokaa pikkurahalla. Ja muista tietenkin maistaa maailman parasta olutta.

Suoria, edullisia ja nopeita lentoja löydät esimerkiksi Helsingistä Berliiniin!

1. Berliini-nähtävyydet: Brandenburgin portti

Brandenburgin portti eli Brandenburger Tor on Berliinin tunnetuin nähtävyys ja kaupungin symboli! Portti on seisonut paikallaan 1700-luvun lopulta alkaen ja sen historia on yhtä myrskyinen kuin kaupungin itsensä. Alunperin Kuningas Fredrik Vilhelm II rakennutti ja nimesi sen Rauhan portiksi, mutta maailman melskeet ovat koetelleet sitä. Tiesitkö, että portin huipulla sijaitseva upea nelivaljakkoveistos on nimeltään Quadriga ja Napoleonin vallan aikana tuo hieno koriste purettiin ja lähetettiin Pariisiin. Napoleonin kukistumisen jälkeen veistos kuitenkin palautettiin sen omalle paikalleen, lisäkoristeiden kera.

Löydä halvat lennot Berliiniin

Tiesitkö, että Berliini on yksi Euroopan parhaista kaupunkilomakohteista. Skyscanner vinkkaa kaikki parhaat kohteet, kun olet lähdössä kaupunkilomalle, lue lisää!

Berliini-nähtävyydet: Brandenburgin portti

2. Berliini-nähtävyydet: Holokaustin muistomerkki

Kammottavasta ajanjaksosta muistuttava Holocaust-muistomerkki eli Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki on synkkä nähtävyys. Ja niin sen kuuluukin olla. Yhteensä 2711 betonista kivipaasia muistuttavat natsien hirmuteoista. Vaikuttava näky.

Löydä halvat lennot Berliiniin
Berliini-nähtävyydet: Holokaustin muistomerkki

3. Berliini-nähtävyydet: Berliinin muuri

Paras paikka tutustua Berliinin muuriin ja Berliinin jakamiseen on virallinen Berliinin muurin muistomerkki Bernauer Strassella, keskustan pohjoispuolella. Muistomerkin vierailijakeskuksessa voi katsoa filmimateriaalia muurin rakennuksesta. Siellä on myös säilytetty yksi vartiotorneista, josta vartijat ampuivat pakenemista yrittävät. Berliinin muurin jäännökset ovat olleet vuosien aikana katutaitelijoiden suosiossa ja erilaisin värikkäin seinämaalauksien avulla he ovat viestittäneet, että synkistäkin ajoista voi versoa lopulta kauneutta. Jos haluat nähdä nämä urbaanit katutaideteokset, suuntaa muurin itäosiin ja löydä ns. East Side Gallery. Tämä taidenäyttely on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ja on täysin ilmainen.

Etsi edulliset lennot Berliiniin
Berliini-nähtävyydet: Berliinin muuri

4. Berliini-nähtävyydet: Alexanderplatz

Ota suunnaksi Alexanderplatz Spreejoen rannan tuntumassa, Berliinin tuomiokirkon lähellä. Kaupunkilaiset kutsuvat sitä niemllä Alex ja siellä sijaitseva juna-asema (Bahnhof Alexanderplatz) on yksi Berliinin vilkkaimmista liikenteen solmukohdista. Aukion liepeiltä löydät parhaat shoppailupaikat, muotiliikkeet ja ostoskeskukset. Tsekkaa ainakin Alexa-kauppakeskus.

Haaveiletko lomamatkasta Eurooppaan? Kiinnostaisiko reissu johonkin Euroopan monista mielenkiintoisista kaupungeista? Lue lisää: Etsi ja löydä parhaat ja halvimmat lentodiilit Eurooppaan!

Etsi edulliset lennot Berliiniin
Berliini-nähtävyydet: Alexanderplatz

5. Berliini-nähtävyydet: Checkpoint Charlie

Itä- ja Länsi-Berliinin välinen rajanylityspaikka tunnetaan nimellä Checkpoint Charlie, ja tämän mielenkiintoisen Berliini-nähtävyyden löydät osoitteesta Friedrichstraße 43-45. Rajanylityspaikan kautta kuljettiin Länsi-Berliinistä Itä-Berliinin vanhaan keskustaan eli Mitten-kaupunginosaan. Paikka on yksi kuuluisimmista kylmän sodan symboleista ja sieltä löytyy historiasta kertova museo.

Vinkki: Berliinissä kannatta kulkea U-Bahn-junilla ja ihailla samalla hienoja metroasemia. Berliinin Heidelberger Platz -asema on yksi maailman kauneimmista. Skyscanner listasi top 15 maailman kauneimmat metroasemat, lue lisää!

Etsi edulliset lennot Berliiniin

6. Berliini-nähtävyydet: Berliinin filharmonikot

Berliinin filharmonikot on yksi maailman parhaimmista orkesteista. Orkesteri esiintyy säännöllisesti kaupungissa ja kiertää myös ympäri maailman. Orkesterin kotipaikkana toimii kirkkaankeltainen teltan muotoinen Berliinin filharmonia lähellä Potsdamer Platzia. Sen 2440 paikkainen sali on saanut suuresti huomiota, erityisesti erinomaisen akustiikkansa vuoksi.

Berliinin filharmonikot tarjoavat ilmaisia lounaskonsertteja talon aulassa. Tsekkaa esitysten ajat filharmonikkojen nettisivuilta ja ota mukaasi tyyny tai jokin pehmeä; yleisö istuu yleensä konsertin ajan aulan lattialla! Berliinin nähtävyydet myös kuulostavat hyvältä!

Löydä halvat lennot Berliiniin

7. Berliini-nähtävyydet: Kolme näköalapaikkaa

Berliinin nähtävyydet sijaitsevat joskus myös korkealla. Vaikka Berliini on suhteellisen matalarakennuksinen kaupunki, sieltä löytyy muutama upea näköalapaikka, josta näkee koko kaupungin. Panoramapunkt sijaitsee Kolhoff Towerissa ja sieltä on upeat maisemat. Euroopan nopein hissi kuljettaa sinut 100 metrin korkeuteen, josta näet sekä vanhan että uuden Berliinin.

Kaupungin eteläpuolella sijaitseva Kreuzberg-kukkula on Berliinin maantieteellisesti korkein paikka. Hyppää metrosta Mehdingdammin asemalla, hae pari olutta Spaeti-kaupasta ja kävele auringonlaskussa Kreuzbergin Viktoriaparkin vesiputoukselle. Neukoellnin kaupunginosassa sijaitsee kolmas näköalapaikka. Klunkerkranich on kultturelli kattoterassi, kauppakeskuksen parkkitalon katolla. Siellä on baari, DJ-musaa, live-musaa ja hyviä bileitä.

Etsi edulliset lennot Berliiniin
Berliini-nähtävyydet: Näköalapaikat Berliinissä

8. Berliini-nähtävyydet: Erilainen kiertoajelu

Berliinistä löytyy lukuisia kävelykierroksia, joiden varrella tutustutaan turistinähtävyyksiin, mutta kaikkein kiinnostavimmat kävelykierros tehdään kaupungin syrjäisiin kaupunginosiin. Niistä löytää yhtä lailla kiinnostavaa historiaa ja pääset näkemään samalla myös paikallista elämää. Slow Travel Berlinin järjestämillä kierroksilla perehdytään sellaisiin alueisiin kuin Prenzlauer Berg, läntinen Kreuzberg ja Wedding. Myös Finding Berlin järjestää mielenkiintoisia ja erikoisia kierroksia. Jos sen sijaan haluat tehdä oman kierroksesi, ilman opasta tai muita osallistujia, voit myös vuokrata vain itsellesi polkupyörän ja ajella pitkin kaupunkia.

Löydä halvat lennot Berliiniin

Menossa myös Müncheniin? Kaupunki tunnetaan erityisesti valtavien Oktoberfestien kotipaikkana, mutta siellä riittää myös muutakin nähtävää ja koettavaa. Lue lisää: Top 10 nähtävyydet Münchenissä.

Berliini-nähtävyydet: Erilainen kiertoajelu

9. Berliini-nähtävyydet: Kauppahalli nro 9

Vain kaksi Berliinin kolmestatoista kauppahallista on edelleen toiminnassa ja yksi niistä on kaunis Kauppahalli numero 9, Markthalle IX. Se sijaitsee Kreuzbergissa. Halli rakennettiin vuonna 1891 ja tänä päivänä se toimii vilkkaana maatilatorina. Vaella houkuttelevien ruokakojujen keskellä ja osta paikallista ruokaa tai syö paikan päällä. Kantine-ravintolassa saa laadukasta luomulounasta joka päivä ja torstaisin katuruokatapahtuma valtaa hallin. Usein sunnuntaisin vietetään erityismarkkinapäiviä, jolloin keskiössä ovat vaikkapa makeiset tai käsityöt. Jos et vieläkään tunne houkutusta saapua paikalle, kannattaa muistaa, että markkinapäivinä Heidenpetersin pienpanimo myy oluitaan alennuksella.

Löydä halvat lennot Berliiniin

10. Berliini-nähtävyydet: Voitonpylväs

Upea Siegessäule pystytettiin aikoinaan Saksan yhdistymissotien kunniaksi ja voit nähdä sen Grosser Stern -aukiolla, aivan Tiergartenin puiston keskellä. Voitonplyväs on yksi Berliinin symboleista ja kuvatuimmista nähtävyyksistä. Tee visiitti pylvään jalustassa toimivaan museoon, huimapäisimmät nousevat ylös 285 askelmaa, pylvään näköalatasanteelle maisemia ihailemaan.

Löydä hotelli Berliinistä

11. Berliini-nähtävyydet: Clärchens Ballhaus

Berliinin nähtävyydet saavat sinut tanssimaan! Sukupolvien ajan berliiniläiset ovat tanssineet läpi yön Clärchens Ballhausissa. Paikka avautui vuonna 1913 ja on edelleen varsin ennallaan, vaikkakin rakennuksen etusivu ja terassi pommitettiin sodan aikana. Nykyään Clärchens Ballhaus on Berliinin viimeinen oikea ballroom, josta saa myös ruokaa. Ruokalistalla on niin pizzaa kuin saksalaisiakin erikoisuuksia. Viikolla järjestetään teema-iltoja, joiden aikana tanssitaan esimerkiksi tangon tai salsan tahtiin. Legendaariset viikonlopun tanssit ovat hipsterien suosiossa. Silloin tanssitaan livebändin tahdissa. Ovella sinut ottaa vastaan Günter, joka on työskennellyt täällä 1960-puolivälistä asti. Tanssi jatkuu aamuneljään.

Löydä halvat lennot Berliiniin

12. Berliini-nähtävyydet: Tempelhofin lentoasema

Vierailu entisellä lentokentällä ei kuulosta kovinkaan jännittävältä, mutta mieti, miltä tuntuisi seistä hylätyn Tempelhofin lentokentän kiitoradalla ja katsoa kuinka kaksi kilometriä tyhjää, tasaista kiitorataa aukeaa edessäsi? Tempelhof rakennettiin 1930-luvulla ja se on yksi maailman suurimmista rakennuksista. Sillä oli merkittävä rooli vuoden 1949 Berliinin saarrossa. Nykyään 1200 metrin mittaista terminaalirakennusta käytetään erilaisiin tapahtumiin ja kiertokävelyihin, ja kiitorataa voi käyttää leijalautailuun, auringonottoon, juoksemiseen, pyöräilyyn, rullaluisteluun, grillibileisiin tai koiran ulkoiluttamiseen. Parhaiten tänne pääsee metrolla, Tempelhofin ja Boddinstrassen asemilta. Mutta tietenkin myös pyörä tuo tänne kätevästi.

Nappaa nyt halvat lennot Berliiniin

13. Berliini-nähtävyydet: Ulkoilmauimala

Uimaan keskelle Berliiniä? Kyllä, ehdottomasti! Ota simmarit ja uikkarit matkalle mukaasi, sillä Badeschiff Berlin tarjoaa mahdollisuuden pulahtaa altaaseen keskellä suurkaupunkia. Löydät tämän Spree-joessa kelluvan uima-altaan itäisen sataman läheltä. Ps. Älä hyppää jokeen, vesi on liian likaista uimiseen.

Saksan uimarannat eivät ehkä ole niin kuuluisia kuin Kreikan tai Espanjan, mutta yhtä hyviä ne ovat. Lue lisää: 10 parasta Saksan uimarantaa kuvin

Löydä hotelli Berliinistä

14. Berliini-nähtävyydet: Urbaania löytöretkeilyä

Valokuvaajat, graffititaitelijat ja kaikki uteliaat sielut haluavat seikkailla Berliinin hylätyissä paikoissa. Netistä löytyykin useita urbaaniin löytyretkeilyyn keskittyneitä nettisivuja. Kaakkoisosassa kaupunkia, Treptowin kaupunginosassa sijaitseva entinen Spreeparkin huvipuisto on suosittu kohde löytöretkeilijöille. Maailmanpyörä ja vuoristoradat ovat alkaneet nurmettua viehättävästi. Kaupungin länsipuolelta löytyy entinen CIA:n salakuuntelukeskus. Kauempaa löytyy tyhjä olympiakylä ja Beelitz Heilstättenin sairaala sekä useita natsi- ja neuvostoajan sota-alueita.

Nappaa nyt halvat lennot Berliiniin

15. Berliini-nähtävyydet: Festivaalit

Berliiniläiset ovat kovia juhlimaan ulkona kesäisin. Mutta festarikausi alkaa itseasiassa jo keskellä talvea, kun Berlinale Film Festival starttaa helmikuussa. Tuhannet berliiniläiset ja leffadiggarit ympäri maailman saapuvat paikalle. Ulkoilmasesonki sen sijaan alkaa toukokuun 1. päivä, kun MyFest-katufestarit järjestetään Kreuzbergissa. Toukokuun lopussa juhlitaan monikulttuurista Karnaval der Kulturea. Kesäkuun lopussa Fete de la Musique valtaa kaupungin lukuisin livemusa-esityksin. Christopher Street Dayn sateenkaarikulkue on myös suosittu ulkoilmatapahtuma. Lokakuun lopussa kaupungin rakennukset ja maamerkit valaistaan upeasti, kun Festival of Lights alkaa.

Nappaa nyt halvat lennot Berliiniin
Berliini-nähtävyydet: festivaalit

Mitä tehdä Roomassa? Top 10 vinkit! 
Upeat historialliset nähtävyydet, aukiot, suihkulähteet, hurmaavat kahvilat ja lumoava Colosseum – kaikki nämä odottavat sinua Roomassa.

7 salaisuutta, miten löytää halvimmat lennot
Nyt paljastamme seitsemän suurta salaisuutta, miten löytää halvimmat lennot.

Parhaat lentotarjoukset lähimmältä lentokentältäsi Skyscannerin avulla
Haluatko tietoja kotilentokenttäsi edullisista lennoista? Kuinka se onnistuu? Helppoa! Seuraa vain ohjeitamme.

Skyscanner on maailman matkahakukone, jonka avulla säästät rahaa lennoista, hotelleista ja autovuokrauksesta.